4 augustus 2016
Score: 4 - 0

Oefenwedstrijd op terrein 2 tegen de troepen van hoofdtrainer Nicolas Somers, tot vorig seizoen nog hulptrainer bij ons op Ter Borcht. In de beginfase nauwelijks of weinig kansen, toch leek KFCM de betere ploeg met meer veldoverwicht. Halfweg een snelle aanval en prima voorzet van Mathijs Deprez op rechts, Martijn Wallican kopte aan de 2e paal binnen: 1-0. Even later hoekschop Dylan Vens, de kopbal van Mathias Vandewoestyne verdween voorlangs. Even voor de rust nog paar kansjes voor de thuisploeg: mooie één-twee tussen Aeneas Vanhove en Martijn Wallican, laatstgenoemde verscheen voor de doelman maar besloot over. Nadat Aeneas Vanhove een bezoekend misverstand niet afstrafte (bal voorlangs), werd het toch nog 2-0. Dries Bernaert met een bal op Martijn Wallican, de werkte fraai, over de doelman, af. Rust: 2-0.

Staden kwam beter uit de kleedkamers en creëerde meteen kansen. Doelman Daan Ronse bracht redding maar bij de rebound had ie enige hulp nodig op de lijn van Mathias Vandewoestyne. Matthijs Deprez poeierde nog een bal tegen de paal (rebound van de lijn geveegd) en ook Tom Ovaere zag zijn vrije trap tegen de doelpaal. De pas ingevallen Laurens Anne drukte meteen zijn stempel: hij nette de 3-0 en de strafschopfout, omgezet door Dylan Vens, werd eveneens begaan op Laurens Anne. Einde: 4-0.

.

KFCM: Ronse, Devos (60′ Vanderbeke), Verschueren, Ovaere, Bernaert (60′ Mazzlomaj), Vanhove (60′ Anne), Vandewoestyne (60′ Brunello), Deprez, Vens, Wallican en Desmyter (60′ Tack). Doelman Samyn viel niet in.

Staden begon met: Arickx, Anseeuw, D’Hondt, Lamaire, Derveeuw, Beernaert, Heethem, Sandra, Lefevre, Verlae en De Turcq.