20 augustus 2015
Score: 1 - 4

Op een prachtige grasmat van derdeklasser KFC Izegem kwam KFCM al snel op achterstand tegen hun nationale beloften. Aanval & voorzet op rechts en te simpel, ongedekt, aan de 2e paal binnengetrapt: 1-0. Even later stonden de bordjes alweer gelijk toen de hoekschop van Tom Ovaere even later, met tussenstations bij Dries Bernaert & Jelle Popelier, binnengekopt werd door Gael Vandersteene (1-1). Seconden later een knappe beweging en actie van Bert Van Nieuwenhuyse, zijn trap (met de linker) tikte de thuisdoelman over in hoekschop. Op het kwartier een slimme bal van Martijn Wallican op Bert Van Nieuwenhuyse, laatstgenoemde kende nu wel succes, 1-2. Meulebeke kreeg er niet genoeg van en liep verder uit tot 1-4: Tom Ovaere kopte de corner van Jelle Popelier binnen en Bert Van Nieuwenhuyse verlengde de uittrap van Jaron Lemey waarop Thomas Desmet in één tijd raak trof. Tussendoor noteerden we nog een kans via Martijn Wallican maar een mondige doelman Leandro Depaepe werkte in hoekschop. De 2e helft was qua scoreverloop overbodig maar qua opstelling toch noemenswaardig: op het uur voerde trainer Lieven Verkindere 8 wissels in één tijd door. De partij werd door een goed leidende scheidsrechter 3′ voor tijd afgefloten toen Dylan Vens hard in botsing kwam met de lokale doelman, echter voor beiden zonder veel erg. Nuttige wedstrijd voor beide ploegen… Izegem mocht eens het ‘tandje hoger’ ondervinden en onze roodbroekjes konden eindelijk nog eens vertrouwen tanken.

KFCM: (tot minuut 60) Lemey, Denys, Ovaere, Vandersteene, Van Nieuwenhuyse, Popelier, Bernaert, Lannoo, Deprez, Desmet T en Wallican (46′ Den Baes).

KFCM: (vanaf minuut 60) Lemey, Vandersteene, Den Baes, Lauwers, Tieberghien, Vanhove, Vens, Tuytens, Van Hauwaert, Tack en Desmet M.

KFC Izegem: Depaepe, Vandoorne, Driessens, Baes, Wysselinck, Christiaens, Herssens, Vanrobaeys, Kerkhof, Gerne en Vanoverschelde. Invallers: Azou, Vandromme, Gayse, Baert, Bekaert, Allosserie en Deneir.

Doelpunten: 3′ (1-0), 8′ Vandersteene (1-1), 16′ Van Nieuwenhuyse (1-2), 29′ Ovaere (1-3) en 38′ Desmet (1-4).

Beeldmateriaal: klik hier.

Weetjes: De kalenders 1e elftal, B-kern, U21 en Dames staan online. Zie hierboven in de menubalk of hieronder voor A/B-kern. * Kevin Mortier heeft een hernia en kan pas begin september naar een specialist. Onze nummer 4 zullen we dus nog een tijdje moeten missen. * Toon Callens en Aaron Molisse zaten ook niet in de selectie maar hielden een looptraining op Izegem. Jony Den Baes, volop in de examens, speelde toch een wedstrijdhelft. Robin De Bels en Mathias Vandewoestyne zijn lichtgeblesseerd en bleven langs de kant. Ze waren wel present op Izegem, net als Kevin Mortier en Michiel Van Staen. * Brian Bekaert, die niet meer verder zou voetballen bij KFCM, verscheen dinsdag terug op training en zal ook zaterdag meedoen op Pittem. Welkom terug :)

Kalender: Hierbij de kalenders van A- en B-kern naast elkaar = Kalender A-kern en B-kern