2 september 2018
Score: 1 - 0

Match Report

Eerste Provinciale… dit is de reeks waarin onze roodbroekjes terug aantreden. Met de nodige trots, en terecht. Na twee ‘boerejaren’ zal het er echter op aankomen om terug te ‘leren verliezen’… want het verschil tussen 2e en 1e is en blijft immers groot. Met Jari Bourgeois verloor rood-wit zijn topspits, het overige deel van het succesteam bleef echter aan boord, met heel wat Meulebekenaren en/of spelers die op de grens wonen of hun jeugd bij ons kenden. Ook al iets om trots op te zijn. Niettemin heeft zoiets zijn keerzijde… om de nodige driepunters te behalen zal het iedere week 100% ‘vollen bak’ moeten zijn… KFCM wilt een gezonde club zijn en blijven, zonder loze beloftes, iets waarin nog heel wat clubs tekort schieten… Daarom was het ook niet verwonderlijk dat er heel wat rood-witte sympathisanten met een klein hartje richting Lauwe trokken, vooral ook na een (zeer) wisselvallige voorbereiding.

Trainer Bruno Derveaux begon verrassend met Sam Christiaens in de spits, Tom Verschueren geraakte niet speelklaar. Op het wedstrijdblad aan de aftrap dus enkel spelers die ook vorig voetbaljaar reeds bij stamnummer 1255 voetbalden. Op de bank ook nog doelman Toebaert samen met nieuwkomers Vandromme, Blomme en Platteau. De partij op deze openingsspeeldag stond onder de deskundige leiding van dhr. Tom Ottevaere.

Van een studieronde op het uitstekende veld van WS Lauwe was hoegenaamd geen sprake. De thuisploeg leek KFCM meteen bij de keel te grijpen en kreeg na 5 minuten spelen een dot van een kans: op hoekschop volgde een poging diep naar de hoek maar goalie Daan Ronse was direct bij de pinken en redde knap. De bezoekende reactie volgde even later met een actie van een bedrijvige Brian Depondt waarbij hij aan de zestien werd neergehaald. De, iets te nonchalante, vrijschop van Gaethan Lannoo belandde net over het doelhout. Lauwe bleef de controle behouden tot halfweg de 1e helft rood-wit meer en meer in de match kwam, het resulteerde in een grote kans… Meulebekenaar Martijn Wallican pegelde het leder naar doel maar zag de bal op de doellat wegspatten. Minuten later Brian Depondt en de daaropvolgende voorzet, de mee opgerukte Dylan Vens besloot in één tijd net naast. White Star liet niet op zich wachten en probeerde ook tot tweemaal toe, eerste pakte doelman Daan Ronse in twee tijden, vervolgens trapte Couckuyt half op doel in plaats van af te leggen. Nog voor de rust elk een doelpoging: De Waele op links door… zijn knal tikte Daan Ronse in hoekschop. KFCM had het laatste woord… Martijn Wallican stoof alleen op doel af, maar in plaats van zelf te besluiten, legde hij aan de rechthoek af in de voeten van een verdediger. Rust: 0-0.

Ook het begin van de 2e helft was veelbelovend met meteen actie aan Meulebeekse zijde. Martijn Wallican met een actie in de grote rechthoek, zijn scherpe bal grabbelde doelman Kevin Degrande zowaar nog in corner. Hierop recupereerde Michel Kodia de bal, zijn afstandstrap verdween net over. Lauwe vond het stilaan welletjes aan duwde nog eens het gaspedaal in, onze roodbroekjes bleven verder wroeten en werken… het moest wel op een moment een vijftal corners naeen toestaan… maar scoren werd nog niet gedaan. Ook niet toen een thuisspeler van dichtbij de bal in doel leek te besluiten… Daan Ronse pakte uit met een reflex alsof het niks was, met de vuist botste hij de bal in hoekschop. Helaas uitstel van “executie” … halfweg de 2e helft was het wel prijs: een bal leek buiten te gaan aan de achterlijn maar de voorzet volgde alsnog… aan de 2e paal, in de rug van de verdediging, werkte Orry Vancraeyveldt de bal tegen de touwen: 1-0. 5′ later hield iedereen zijn adem even op… de doorgebroken Brian Depondt stevende af op doel maar goalie Kevin Degrande kwam ver uit en ging gretig in duel… het spel lag minutenlang stil, uiteindelijk kon Brian Depondt verder, de lokale doelman werd vervangen door Leroy Himpe. Nadien was het even ‘Aaron Couckuyt-tijd’… kopbal zowaar in het zijnet, redding Gaethan Lannoo op de doellijn op diens poging en in de 3e kans trapte hij, op counter, onbegrijpelijk naast. De ingevallen Thorben Platteau leek in blessuretijd nog dé poging te hebben voor de ultieme gelijkmaker maar kwam een de rechthoek niet tot afdrukken. Ref Tom Ottevaere, die het in een prima partij zonder kaarten deed, floot even later bij de 1-0 stand af.

Teleurstelling omtrent het resultaat maar al bij al tevredenheid over de geleverde prestatie van onze jongens. Ze hebben er voor gevochten en hard gewerkt, met wat meeval, wie weet, konden we huiswaarts met een puntje. Uiteraard, als er één ploeg de overwinning kon opeisen, dan was het wel de geel-zwarten. Met meer maturiteit, kracht en talent had Lauwe het niettemin lastiger dan verwacht… ze gingen het varkentje Meulebeke wel eens wassen… er zit ‘immers niets in’… Rood-wit maakte echter duidelijk dat het in 1e provinciale iedereen moeilijk wil en kan maken. Zaterdag wacht ons het 1e treffen op eigen veld in ons Dr. Leo Abeele Stadion, voluit voor de overwinning is de boodschap maar zoals we dit seizoen vaak zullen zeggen… ‘t zal niet op een schoteltje gegeven worden…

 

KFCM: Ronse, Den Baes, Vandewoestyne (84′ Vandromme), Kodia, Cardoen, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens, Wallican (84′ Blomme) en Christiaens (23′ Platteau). Doelman Toebaert viel niet in.

WS Lauwe: Degrande (75′ Himpe), Commeyne, Steelant, Vancraeyveldt, Van Poucke, Znagui, Hellebaut, Couckuyt, Honoré, De Waele (77′ Tajeddine) en Bonte. Musenge Kinkela en Vancompernolle vielen niet in.

Doelpunten: 65′ Vancraeyveldt (1-0)

Gele kaarten: /

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Tom Ottevaere, bijgestaan door dhr. Sven Latruwe en dhr. Dirk Verbeke.

.

Volgende wedstrijd: KFCM – Vlamertinge, zaterdag 8 september om 19u.

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
7. VANDEWOESTYNE Mathias (C)
9. KODIA Michel
10. CARDOEN Gianluca
12. DEPONDT Brian
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE Simon
17. VENS Dylan
18. WALLICAN Martijn
20. CHRISTIAENS Sam

Subs

4. BLOMME MathiasSub18
11. PLATTEAU ThorbenSub20
3. VANDROMME MichielSub7
22. TOEBAERT Simon