18 augustus 2016
Score: 0 - 1

Meulebeke begon prima aan de partij en klom al snel op voorsprong: op een counter, toen Brian Depondt op de 1e bal zat, stuurde hij mooi Jari Bourgeois in het straatje. Laatstgenoemde werkte fraai af voorbij doelman Harm Compernolle. Nog geen vijf minuten later dé kans om de score te verdubbelen. Na een knappe individuele actie van Martijn Wallican kon ie afleggen tot bij de vrijstaande Jari Bourgeois, die  besloot zowaar op de plaatselijke goalie. Halfweg de 1e helft moest het scheidsrechterlijke trio met 2 verder toen lijnrechter Guy Soens geblesseerd uitviel. Op het halfuur lange bal Jari Bourgeois waarom Sam Christiaens uithaalde, de doelman tikte weg al dan niet uit de 16. Voor de rust nog een kans voor beide ploegen: Dylan Vens zag zijn rechtstreeks vrije trap van onder de lat in corner getikt en Ledegem -eigenlijk hun 1e echt poging- via Bas Vervaecke zag zijn poging gestopt door Daan Ronse. Rust 0-1.

Na de pauze alweer KFCM… actie Martijn Wallican en voorzet op achterlijn… de herneming was voor Jony Den Baes met een prima voorzet, Brian Depondt kopte naast. Bijna halfweg de 2e helft nog eens de troepen van coach Hein Vandoorne, Daan Ronse dook plat. Nadien 2 pogingen met de ingevallen Lander Vanderbeke in de hoofdrol, eerst pegelde Jony Den Baes op doel (al dan niet aangeschoten handspel in rechthoek), erna besloot Laurens Anne half op doel. In de slotfase kopte Brian Depondt centraal op doel over op aangeven van Jony Den Baes. Een al bij al verdiende overwinning waarbij Meulebeke het naliet de score verder uit te diepen.

.

KFCM: Ronse, Devos (46′ Den Baes), Vandersteene, Bourgeois (70′ Anne), Depondt, Vanmarcke, Vandewoestyne, Deprez (46′ Verschueren), Vens, Wallican (58′ Vanderbeke) en Christiaens.

Ledegem: (basis en invallers) Compernolle, Staelens, Braem, Catry, Degrijse, Delbaere, Haemers, Labarque R, Labarque M, Langedock, Leenaert. Stragier, Van Reckem, Vervaecke, Vermeulen, Debal, Khaouiry en Vanneste.

Gele kaart: 37′ Labarque R (Ledegem).

Doelpunt: 13′ Bourgeois (0-1).

Beeldmateriaal: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Lieven Masil, bijgestaan door dhr. Guy Soens en dhr. Desire Van De Velde.