24 september 2016
Score: 1 - 1

Wat een verschil met onze vorige thuiswedstrijd tegen Nieuwpoort. Gisterenavond kregen we op het Dr. Leo Abeele Stadion een heerlijke voetbalwedstrijd voorgeschoteld onder het oog van heel wat supporters: spanning gedurende 92 minuten, een karrevracht aan doelrijpe kansen en vooral een knotsgek wedstrijdeinde. De topper tegen leider Varsenare kon gerust op 3-3 geëindigd zijn maar leek uiteindelijk op een 0-1 (minuut 87) sisser uit te draaien. Tot, wie anders, Jari Bourgeois in blessuretijd er nog ééntje heerlijk tegen de netten duwde: Ter Borcht in extase… de Meulebeekse entourage schreeuwde hun vreugde en opluchting uit, het oververdiende punt bleef dan toch aan huis. Beide ploegen trokken weliswaar met gemengde gevoelens richting kleedkamer: Varsenare met het tegendoelpunt de laatste seconde en KFCM die eigenlijk aan de rust al lang op voorsprong had moeten staan…

Voor deze wedstrijd, op een prima grasmat, koos trainer Bruno Derveaux, net zoals bij de voorbije 2 matchen voor dezelfde selectie met alsook dezelfde namen aan de aftrap. De U8 van KFC Meulebeke liepen voor aanvang mee het veld op met de grote jongens en waren daarna ook van dienst als ballenrapers. Een mooie actie waarbij ook de ouders uitgenodigd waren en wat ook in de toekomst de bedoeling is dit verder te zetten. De topper tegen leider FC Varsenare stond onder leiding van dhr. Philippe De Vlaminck, de wedstrijdbal werd geschonken door burgemeester en ondervoorzitter Dirk Verwilst.

Hoeveel pech (KFCM) of geluk (KFCV) kan je hebben: na vier minuten verdween de vrije trap van Tom Ovaere over doelman Jurgen Belpaire tegen… de binnenkant van de paal. Het leder ketste terug het veld op… in de handen van de bezoekende doelman! Een reactie bleef niet lang uit, Jordi Bettens zijn voorzet / trap verdween nipt voorlangs. Nog altijd maar vijf minuten ver of Martijn Wallican verscheen in de rechthoek voor doel, daarop volgde een stevig duel tussen Belpaire en onze Meulebekenaar, het leverde een hoekschop op. Net voor het kwartier een geharrewar van jewelste op de doellijn van Varsenare na een stilstaande fase: onze roodbroekjes kregen de bal maar niet over de lijn. 19e minuut… goeie bal Martijn Wallican op Mathias Vandewoestyne, laatstgenoemde besloot in één tijd naast. Minuut 22, wederom KFCM: Jari Bourgeois met een prima actie die zich zo vrijmaakte… eens in de zestien zoefde zijn loeier over het doelhout. Gas werd wat teruggenomen, het bleef 0-0 en de bezoekers creëerden nog wat gevaar iets over het halfuur: Bjorn Baes besloot net naast voorbij de uitkomende Daan Ronse. 5′ later opnieuw dezelfde blauw-zwartspeler, ditmaal streelde de voorzet / trap de doellat. Enkele minuten voor de rust volgde nog een unieke kans voor de 1-0… Jari Bourgeois zette op rechts alleen door, eens oog in oog met Jurgen Belpaire trapte hij voorlangs. Rust: 0-0.

Ook de 2e helft begon veelbelovend, het hoge tempo werd aangehouden en meteen weer gevaar. Jari Bourgeois stuurde Gaël Vandersteene weg die eens voor doel het leder voorbij de doelman duwde… een bezoekende verdediger bracht redding op de lijn! Rond het uur nog eens Varsenare in de kleine rechthoek: de bal bleef hangen tussen de talrijke benen, een roodbroekje werkte uiteindelijk tellen later weg. KFCV leek de partij te willen overnemen, Meulebeke kreeg het bij momenten wat moeilijker – er was uiteraard al heel wat poer verschoten in de 1e helft – maar echt gevaar bleef uit. De spanning op Ter Borcht was te snijden, wie scoort, leek de partij te gaan winnen. Halfweg Brian Depondt met een actie en lage trap, doelman Belpaire tikte in hoekschop, aan de overzijde snelde de ingevallen Jony Den Baes prima terug bij een bezoekende counter. Minuut 27: poging van de troepen van trainer Jo Cappelle, ditmaal dook goalie Daan Ronse goed plat (corner). De tijd tikte verder… de zenuwen gierden door ieders keel op en naast het veld, waar zou dat doelpuntje nog vallen? En op minuut 42 was het prijs… een onoplettendheid deed KFCM de das om, Jordi Bettens stond plots centraal op de rechthoek moederziel alleen, kreeg alle tijd om zijn hoek uit te kiezen en besloot binnen: 0-1, Varsenare in dolle vreugde, hun driepunter leek binnen. Niks was minder waar, in de absolute slotfase, in de allerlaatste seconden van de partij diep in blessuretijd, viel dat enige doelpuntje nog waarop iedereen van Meulebeke nog hoopte maar niet meer op rekende… Jari Bourgeois besloot heerlijk het leder in de verste kant van het doel: 1-1, en of die gelijkmaker meer dan terecht was. De vreugde die volgde was er van ontlading en opluchting, de decibels op Ter Borcht schoten de hoogte in. Gerechtigheid geschiedde. Na het aftrappen door KFC Varsenare floot dhr. Philippe De Vlaminck, die met zijn assistenten een prima wedstijd wisten af te werken, de partij meteen af. Einde: 1-1.

In de voetbalkantine leek iedereen nog in de sfeer van de laatste wedstrijdseconden: iedereen lovend maar vooral dolgelukkig dat we nog het punt uit de brand hadden gesleept. Een paar critici en/of neutrale voetballiefhebber merkte wel, eigenlijk terecht, op dat Meulebeke sowieso aan de rust had moeten voorstaan en we toen een andere match zouden hebben gezien… Klopt, en dat zijn lessen die we moeten trekken voor de komende weken. Efficiënter omgaan met de kansen, slimmer en volwassener spelen op momenten,… Klagen doen we uiteraard niet, het werd een aangename voetbalavond waarbij de Meulebeekse fan moet een goed gevoel naar huis ging om het daar positief over rood-wit te hebben. Het smaakt naar meer! Te beginnen zaterdagavond (!!), opnieuw op eigen veld, tegen SV Bredene!

.

KFCM: Ronse, Ovaere, Vandersteene (73′ Bernaert), Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vandewoestyne, Deprez, Vens (46′ Den Baes) en Wallican (64′ Christiaens). Doelman Samyn viel niet in.

KFC Varsenare: Belpaire, Coene, Lampo, Olivier, Bettens, Delcampe, Baes (55′ Ide), Sigmans (72′ Dejonghe), Delcour, Van Houcke en Ghesquiere. Wauters en doelman Strubbe vielen niet in.

Gele kaarten: 31′ Vens, 59′ Wallican (KFCM), 15′ Baes, 28′ Coene, 30′ Delcampe en 51′ Bettens (KFCV).

Doelpunten: 87′ Bettens (0-1) en 92′ Bourgeois (1-1).

Beeldmateriaal: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Philippe De Vlaminck, bijgestaan door dhr. Christophe Dhont en dhr. Guy Soens.