25 maart 2023
Score: 1 - 1

Match Report

Na de blamage van vorige week tegen Oostnieuwkerke hadden onze roodbroekjes nog iets recht te zetten. Nochtans kondigde de verplaatsing naar Wevelgem zich moeilijk aan… de leider in Eerste Provinciale wilt kost wat kost de kampioenstitel binnen halen maar vroeg wel hun licentie niet aan om te kunnen/mogen promoveren. Een gegeven die compleet ingaat tegen het opzet wat voetbal is maar wederom speelt/speelde ook hier het geld weer een cruciale rol… Trainer Björn Cool rekende terug op de diensten van Martijn Wallican, vorig weekend geschorst, en ook Arthur Declercq geraakte fit om zich tot de selectie te vervoegen. Siebe Vanhouwe nam terug de plaats in het doel in en ook Jelle Van der Veken verscheen aan de aftrap. Aaron Borms zat zijn 1e schorsingsdag van de twee uit. De partij stond onder de prima leiding van dhr. Philippe De Vlaminck.

Onze roodbroekjes begonnen prima aan de partij en na tien minuten klom het reeds op voorsprong. Martijn Wallican verstuurde een gemeten bal in het straatje waarna Jelle Van der Veken centraal alleen richting doel kon. Eens in de zestien werd hij onderuit geschoffeld door Evert Masselis, ref De Vlaminck kon niks anders dan naar de stip te wijzen en trok de gele kaart. Na enige aarzeling binnen het team was het Jelle Van der Veken zelf die het leder nam en de elfmeter tegen de touwen trapte: 0-1! Even later terug Meulebeke, Gillian De Wulf met de actie waarna Jan-Thomas Kerkhof vanuit de 2e lijn uithaalde, over. Pas halfweg de 1e helft reageerde de thuisploeg met een kopbal en een trap naast. De volgende fase was gevaarlijker, voorzet op rechts en aan de 2e paal haalde een thuisspeler uit, doelman Siebe Vanhouwe bracht redding. Even voor het halfuur een betwisbare vrijschop nadat Thomas Goddeeris in botsing was gekomen met paarshemd, Siebe Vanhouwe tikte de stilstaande fase -via Frederik Declercq- in hoekschop. Die was echter prijs, aan de eerste paal kopte Jonas Roose fraai binnen: 1-1! Op slag van rust nog eens KFCM. Martijn Wallican opnieuw met een balletje tussendoor, ditmaal was het Jan-Thomas Kerkhof die richting doel kon maar die was te verrast dat goalie Wouter Deman niet als eerste op de bal was, onze nummer 17 kon zo maar half het leder deviëren. Rust: 1-1.

Meteen na de pauze terug de Vlassers, Dieter Meulenyzer ontsnapte maar wachtte te lang, zijn trap zoefde naast. Erna viel het allemaal wat stil en was het wachten tot minuut 71 voor een noemenswaardige kans. Na een bal van Jan-Thomas Kerkhof kon de ingevallen Matteo Couwyzer uithalen, de bal net voorlangs. 4′ later net het omgekeerde, Matteo Couwyzer bediende Jan-Thomas Kerkhof, alleen aan de 2e paal, maar die was te overhaast en wat volgde was slechts een halve trap. Meteen naar de overzijde met een actie / trap van Romain Roussel vanuit de 2e lijn, goalie Siebe Vanhouwe pakte uit met een prima redding, hoekschop. Het bleef razend spannend, de zenuwen stonden bij beide ploegen gespannen, het kon nog alle kanten uit. Een klein kwartier voor ‘t einde nog dé kans voor KFCM… Matteo Couwyzer met het voorbereidend werk en Arthur Declercq vervolgens met een pegel op doel… wat een pech, de bal ketste op de doelpaal weg! Knarsetandend richting het laatste fluitsignaal… de laatste kans, en wat voor één, via de thuisploeg… op een snelle counter. De inlopende Charly Allard poeierde het leder richting het doelkader maar wat een redding van Siebe Vanhouwe! Uiteindelijk werd niet meer gescoord: 1-1!

Ontgoocheling bij de thuisploeg die op eigen terrein dure punten liet liggen. Trots en opluchting bij de bezoekers, een knap antwoord die de misstap van vorige week zo gedeeltelijk rechtzette. Een mooie collectieve voetballende prestatie die een oververdiend punt bij de leider opleverde. Het brengt terug een positieve blik vooruit voor de laatste vier wedstrijden! Te beginnen met zaterdag op Ter Borcht tegen Sassport Boezinge!

.

KFCM: Vanhouwe, Den Baes, Goddeeris (46′ Owusu), De Wulf, Vanbrabandt (62′ Couwyzer), Taillieu, Verbrugghe, Vandromme, Van der Veken (62′ Declercq A), Wallican en Kerkhof (83′ Decostere).

Wevelgem: Deman, Allard, Lapeire, Tanghe (46′ Delneste), Meulenyzer, Masselis E, Halleumieux (46′ Vanheste), Roose, Roussel, Declercq en Dejonghe (80′ Vercaemere).

Doelpunten: 10′ Van der Veken (0-1, pen) en 29′ Roose (1-1).

Gele kaarten: 90′ Vandromme (KFCM) en 10′ Masselis E (Wevelgem).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Philippe De Vlaminck, bijgestaan door dhr. Jarne Roose en dhr. Nico De Smet.

.

Volgende wedstrijd: KFCM-Boezinge, zaterdag 1 april om 19u.

Lineup

2. DEN BAES Jony
3. GODDEERIS Thomas
4. DE WULF Gillian
7. VANBRABANDT Senne
9. TAILLIEU Simon
14. VERBRUGGHE Thibaut
16. VANDROMME MichielYellow Card
17. KERKHOF Jan-Thomas
18. WALLICAN Martijn
19. VAN DER VEKEN JelleGoal
22. VANHOUWE Siebe

Subs

5. DECOSTERE FLOSub17
8. DECLERCQ ArthurSub7
11. COUWYZER MatteoSub19
20. OWUSU RooseveltSub3