7 maart 2020
Score: 4 - 1

Match Report

Trainer Nigel Smith voerde enkele wijzigingen door in zijn elftal, hij recupereerde Jony Den Baes (na schorsing) en Brian Depondt (na langdurige blessure). Djordy Tack was nog niet inzetbaar en Tom Verschueren begon op de bank nadat hij vrijdag met de beloften een uur volmaakte. De partij tegen de ploeg van ex-KFCM’er Michel Kodia, SVD Kortemark, was in goeie handen van dhr. Luc Bulckaert.

Al na 40 seconden had het prijs kunnen zijn maar Dylan Vens talmde te lang in de rechthoek na een prima aanval. Daarna was het even wachten voor een volgend noemenswaardig feit, de partij was in evenwicht, beide ploegen probeerden maar grote kansen bleven uit. Tot minuut 27. KFCM counterde snel via Martijn Wallican, zijn lange bal op Jari Bourgeois leek even een verloren bal maar belandde uiteindelijk toch goed. Jari Bourgeois was bij de pinken, het leder verdween traagjes in doel: 1-0! Minuten later probeerde Arthur Declercq vanuit de 2e lijn met een lage schuiver, via een verdediger verdween de bal net naast. Op slag van rust dan toch eens Kortemark, de bal van Seid Khiter verdween via de lat over. Rust: 1-0.

Meteen na de pauze SVDK: doelman Daan Ronse schudde een mooie redding uit de mouwen op de poging van Seid Khiter maar moest zich op de daaropvolgend corner toch gewonnen geven, vanuit het pak trapte Simon Leroy binnen: 1-1. Lang bleef de score niet op het bord… Dylan Vens zijn bal bleef hangen in de rechthoek en Jari Bourgeois trapte van dichtbij, via doelman Michiel Decleir, binnen: 2-1. Meulebeke bleef de betere en de gevaarlijkste ploeg… voorzet Jari Bourgeois, Martijn Wallican trapte in één tijd aan de 2e paal op de goalie. 2′ later de Meulebeekse topschutter met een prima individuele actie, de trap verdween naast. Een kwartier voor het einde, net voor het te verwachten slotoffensief van Kortemark, was de match beslist: Dylan Vens schilderde een vrijschop op het hoofd van… Jari Bourgeois: 3-1! Kortemark piepte nog tweemaal tevergeefs aan het doel, de 1e redde Daan Ronse, de 2e was een kopbal nipt voorlangs. Net voor het eind verscheen de eindscore op het bord: opnieuw Dylan Vens met het aangeven en Jari Bourgeois poeierde heerlijk mooi de bal in de verste kruising: 4-1!

Opnieuw een knalprestatie van jewelste, onze roodbroekjes smeerden zo Kortemark hun 4e nederlaag op rij aan. De tiende wedstrijd onder trainer Nigel Smith en meteen de 10e wedstrijd zonder verlies: 24 op 30 en stevig derdes in de rangschikking. Prachtig. En dan onze topschutter Jari Bourgeois… op volle dreef… maar liefst 28 treffers al dit seizoen, gisteren zijn 6e hattrick… Prachtig.

Volgende week de lastige verplaatsing naar SV Bredene. De 11 wedstrijd op rij zonder verlies? Afspraak zondag 15 maart om 15u!

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Van Poucke W, Van Poucke J, Declercq, Bourgeois, Depondt, Lannoo (75′ Vandromme), Vanmarcke, Vens en Wallican (81′ Verschueren). Cardoen en doelman Anckaert vielen niet in.

SVD Kortemark: Decleir, Blanckaert, Moyaert, Schotte, Desplancke, Blieck, Leroy, Kodia (78′ Taveirne), Moukam, Khiter en Mihoubi (68′ Sano). Beuselinck en Decomble vielen niet in.

Doelpunten: 27′ Bourgeois (1-0), 52′ Leroy (1-1), 55′ 74′ 88′ Bourgeois (2-1 tot 4-1).

Gele kaarten: 66′ Van Poucke J (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Luc Bulckaert, bijgestaan door dhr. Killian Sanders en dhr. Arthur Demeyer.

 

Volgende wedstrijd: SV Bredene – KFCM, zondag 15 maart om 15u.

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
3. VAN POUCKE Wout
4. VAN POUCKE JorenYellow Card
8. DECLERCQ Arthur
11. VERFAILLIE MaximeGoalGoalGoalGoal
12. ANNE Alexander
13. LANNOO Gaethan
17. VENS Dylan
18. WALLICAN Martijn

Subs

6. VERSCHUEREN TomSub13
9. VANDEWALLE Marijn
16. VANDROMME MichielSub18
22. ANCKAERT Sander