17 december 2016
Score: 3 - 0

Voor de laatste wedstrijd van 2016 – meteen de eerste partij van de terugronde – kon trainer Bruno Derveaux niet rekenen op de diensten van Gaël Vandersteene die geblesseerd in de lappenmand bleef. Mathias Vandewoestyne (aan de aftrap) en Dries Bernaert (ingevallen halfweg de 2e helft) waren terug na schorsing. De wedstrijd – met aanvang om 17u door het Kerstfeest van de Jeugd later op de avond – stond onder de prima leiding van dhr. Florian Stove.

Na 9′ spelen brak Jari Bourgeois al door richting doel nadat een verdediger naast de bal trapte. Eens in de zestien werd de Meulebeekse topschutter nog bijgebeend door een bezoeker en met een (al dan niet) correcte tackle de bal ontnomen. Na een dik kwartier gespeeld te hebben, volgde een collectie aanval, Martijn Wallican echter bij de laatste pass buitenspel. 18e minuut: individuele actie Jari Bourgeois, trap voorbij doelman Kenji Duflou… een verdediger met de redding op de doellijn. Seconden later tot 2x toe Meulebeke na een corner, 2x redding op de lijn! Middelkere – dat nochtans aardig voetbalde – kreeg zijn eerste echte kans pas op minuut 21: Casey Ardaen kopte van dichtbij op doel, voor Daan Ronse geen probleem. Iets voor het halfuur een achterwaartse kopbal van Mathias Vandewoestyne net naast en op vrijschop Tom Ovaere kwamen zowaar 3 roodbroekjes net tekort om het leder tegen de touwen te deviëren. De 1-0 voorsprong voor KFCM volgde dan toch nog voor de rust: na een prachtige individuele actie voorbij enkele bezoekers draaide Jari Bourgeois zich mooi vrij en besloot knap in diepste hoek… rood-wit in euforie. Ruststand -na een aangename 1e helft- één tegen nul.

Ook de 2e helft begon prima voor stamnummer 1255, uit het niks haalde Martijn Wallican knap uit naar de verste kruising, het leder zoefde net naast. Iets over het uur de ‘bevrijdende’ 2-0… na een bal van Tom Ovaere besloot Jari Bourgeois op de keeper… die pakte niet klemvast en de KFCM-spits profiteerde bij de rebound! Halfweg de 2e helft ontsnapte Middelkerke aan rood na een tackle op de enkel van Jari Bourgeois, Jochen Delrue kwam er met geel van af. Minuut 26 nog eens de bezoekers, een trap vanuit de 2e lijn tikte goalie Daan Ronse van onder zijn lat. Minuten later ontsnapte Meulebeke aan de aansluitingstreffer: op hoekschop vlamde Casey Ardaen tegen de onderkant van de lat, de rebound (kopbal) van de ingevallen Bryan Cordier vloog net over. Nadat een dichte kopbal van Jari Bourgeois – op aangeven Brian Depondt – gered werd, verscheen de 3-0 toch nog op het bord. De ingevallen Dries Bernaert zette op rechts voor en de inlopende Brian Depondt schoof de bal in doel: 3-0! Het laatste wapenfeit was voor Daan Ronse, die bracht redding op een lage trap van de kustploeg.

Met een goed gevoel dus de welverdiende winterstop in. De ‘rood-witte droom’ gaat dus verder… 33 punten na 16 wedstrijden. 42x gescoord, 16 goals (waarvan 6 op De Ruiter) tegen… De beste verdediging – maar liefst 8 clean-sheets (Blankenberge volgt met 6) - van de reeks en de op één na (de leider heeft er 50 stuks) beste aanval. Wie dit voor het seizoen had durven luidop dromen / zeggen… die hadden ze meteen zot verklaard. Een rustig seizoen was vooropgesteld en zie, we staan alleen tweedes! Genieten van deze hoogconjunctuur is de boodschap, en dit doen we misschien momenteel te weinig. Het is zowat gewoontjes geworden dat de drie punten voor rood-wit zijn…

Om dan maar te zwijgen over onze thuisreputatie op Ter Borcht… 25 op 27, 33x gescoord en slechts 3 doelpunten tegen… Op verplaatsing daarentegen is het wat “povertjes” met 8 op 21 en een doelsaldo van -4. Hieraan te werken volgend jaar… te beginnen met de verplaatsing naar rode lantaarn Nieuwpoort!

Aan allen, spelers – staf – supporters: geniet van de ‘voetbalvrije’ tijd, batterijen :) opladen en dan weer volle gas in 2017.

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren, Ovaere (82′ Mortier), Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vandewoestyne (69′ Bernaert), Vens en Wallican (72′ Christiaens). Doelman Samyn viel niet in.

Middelkerke: Duflou, Goes, Delrue (64′ Cordier), Derycke, Brackx, Proot, Ardaen, Cornillie (39′ Seldenslach), Vandekerckhove, Anseeuw en Jooris. Portier viel niet in. Slechts 14 namen op het blad.

Gele kaarten: 26′ Verschueren (KFCM), 25′ Proot en 63′ Delrue (Middelkerke).

Doelpunten: 33′ en 62′ Bourgeois (1-0 en 2-0) en 81′ Depondt (3-0).

Beeldmateriaal: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Florian Stove, bijgestaan door mevr. Shauni Depruyst en dhr. Manfred Mattelin.