6 november 2016
Score: 2 - 2

Twee debutanten bij rood-wit: Tom Verschueren begon meteen aan de aftrap en op de bank Meulebekenaar Maarten Lauwers die zo ook eens van het grote werk mocht proeven. Zij vervingen de geblesseerde Gaethan Lannoo en de geschorste Dylan Vens, voor de rest geen wijzigingen. De topper in 2e A zijn van die wedstrijdjes waarvoor we het allemaal doen: veel volk, een spannende wedstrijd, wat discussies, doelpunten en uiteindelijk met een “mooi” punt huiswaarts keren. De mat lag er prima bij, gelukkige geen regen, echter wel een stevige zeebries… Het toptreffen stond onder leiding van dhr. Mathias Dumarey.

De wedstrijd kon voor Meulebeke niet beter beginnen: na welgeteld 5 minuten stond het op voorsprong in het Bloso-complex. Jari Bourgeois werd door doelman Arne Coeck neergehaald in de zestien en strafschop. Het was even vloeken op de reglementswijziging… vorig seizoen was dit rood… vanaf huidig voetbaljaar hoeft geen rood bij de noodrem én strafschop. De lokale goalie kwam dus weg met geel maar slikte seconden later wel de 0-1, de elfmeter omgezet door Jari Bourgeois. 5′ later opnieuw KFCM… doelman Arne Coeck tikte de hoekschop van Tom Ovaere van onder zijn lat in corner. Nog voor het kwartier een prima individuele actie voorbij 3 man van onze topschutter, eens in de 16 werkte Blankenberge diens trap weg. En dan op minuut 19 de 1e maal dat KSCB echt aandrong, meteen doelpunt zowaar na een onoplettendheid achterin: Christof Claeyssens trapte aan de 2e paal hoog binnen: 1-1. Voor het halfuur nog eens Meulebeke, de trap van Mathias Vandewoestyne verdween via een verdediger in hoekschop. In het laatste kwartier van de 1e helft kwamen de troepen van trainer Bruno Derveaux goed weg: Simon Vanmarcke veegde met een tackle de bal van Birger Longueville -geen te braaf manneke- van de doellijn en in de slotseconde pakte goalie Daan Ronse uit met een knappe save bij de poging van Giovanni Longueville. Tussenin sloeg goalie Arne Coeck de hoekschop van Tom Ovaere half weg in een 2e corner. Rust: 1-1.

Na de pauze was het opnieuw vlug prijs… Mathias Vandewoestyne trof vanuit het pak de paal maar Martijn Wallican was bij de pinken om de rebound wel te netten: 1-2, heel wat fans bleven iets te lang in de kantine en misten de 2e Meulebeekse treffer. 120 seconden later een prima vrije trap van kapitein Tom Ovaere, de goalie werkte weg. Daarna viel alles wat stil, nauwelijks nog te vermelden doelpogingen tot halfweg de 2e helft. Mathias Vandewoestyne tikte de ingevallen Nathan Kekessy ietwat aan waarop de thuisspeler uiteraard gretig naar de grond dook. Ref Mathias Dumarey aarzelde niet om de bal op de stip te leggen, kapitein Jurgen Debeer trapte tellen later linksonder binnen: 2-2. Even verder nog eens de mannen van T1 Jerko Tipuric: doelman Daan Ronse dook prima plat in zijn korte hoek op de bal van Nathan Kekessy. Blankenberge bleef de forcing voeren, voor rood & wit was het pompen maar dat lukte prima -gesteund door onze trouwe 12e man-. Een corner van KSCB viel op de bovenkant van de lat en de pas ingevallen Bram Hagers miste nog een dot van een kans. Aan de overzijde liep Meulebeke nog bijna met de 3 punten weg maar Sam Christiaens zijn pegel pareerde doelman Arne Coeck. Ref Dumarey vond het na een dikke 92 minuten welletjes en floot af met een 2-2 eindstand.

Hoewel het soms een bitsige wedstrijd werd met discussies & heel wat gele kaarten op het veld en vanuit de tribune er meermaals “animo” weerklonk, was de sportiviteit na de partij bij beide partijen groot. Spelers en staf wensten elkander verder veel succes en ook de supporters verzoenden zich nadien. Bij KSCB was men zelfs verheugd zoveel bezoekende fans te mogen verwelkomen, iets wat men blijkbaar niet gewoon zijn. En inderdaad, heel wat Meulebeekse fans reisden mee met de spelersbus maar ook veel anderen trokken per auto naar de Belgische kust! KFC Meulebeke wil dan ook hun trouwe aanhang bedanken voor hun steun! En zoals naar “goede” gewoonte… busreizen met KFCM zijn altijd een belevenis… de terugrit duurde maar liefst 1u en 45 minuten door een ongeval (en… vastgereden… met dank aan Dries en een zieke Chesney voor het verhelpen…) en file onderweg. Gelukkig was er ‘voorraad’ genoeg op de bus… ;-)

De Meulebeekse entourage trok zodoende tevreden richting lokaal Den Beer. Volgende week moet er bevestiging komen tegen Zedelgem van het gelijkspel bij (de allicht toekomstige kampioen) Blankenberge. Iedereen dus terug paraat komende zaterdag om 19u op het Dr. Leo Abeele Stadion!

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren, Ovaere, Vandersteene, Bernaert (74′ Christiaens), Bourgeois, Depondt, Vanmarcke, Vandewoestyne (74′ Lauwers) en Wallican (80′ Deprez). Doelman Samyn viel niet in.

Blankenberge: Coeck, Ballegeer, Claeyssens, Van Dewoestijne, Longueville B, Debeer, Boone, Van Vlaenderen, (58′ Kekessy), Longueville G (89′ Hagers), Savaete en De Oliviera Souto. Vandemoortel en doelman Vanneste vielen niet in.

Gele kaarten: 59′ Depondt, 82′ Lauwers (KFCM), 5′ Coeck, 57′ Longueville B, 81′ Kekessy en 91′ Claeyssens (KSCB).

Doelpunten: 5′ Bourgeois (0-1, pen), 19′ Clayssens (1-1), 49′ Wallican (1-2) en 68′ Debeer (2-2, pen).

Beeldmateriaal: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Mathias Dumarey, bijgestaan door dhr. Guy Devisch en dhr. Tom Vansteenbrugge.