22 april 2018
Score: 1 - 2

Match Report

Opnieuw een topdagje voor de rood-witte familie afgelopen zondag in een heerlijk lente(zomer)weertje. Een delegatie van 42 personen (spelers, staf, familie en supporters) tekenden present op de barbecue van thuisploeg FC Veldegem of hoe voetbal toch vredig en gemoedelijk kan verlopen…! De ontvangst was hartelijk, de sfeer heel ontspannen: Veldegem had al een tijdje de schapen op het droge, Meulebeke zegevierde reeds met de titel een paar weken terug! Een knap gebaar van de thuisploeg én de scheidsrechters met een erehaag net voor de aftrap voor de rood-witte kampioenen. Na nog enkele lokale bedankingen en een groepsfoto van KFCM voor zijn spionkop werd er dan toch nog gevoetbald. Een mens zou het quasi vergeten in dergelijke omstandigheden!

Ook de partij verliep gemoedelijk… rustig heen -en weer gevoetbal, de 1e kans was voor Jari Bourgeois, zijn trap verdween voorlangs. Iets over het kwartier actie en voorzet kapitein Mathias Vandewoestyne, Gianluca Cardoen besloot aan de 1e paal maar half… het leder vloog naast. Halfweg de 1e helft dan toch de voorsprong, en hoe, en van wiens voet zowaar!? Jony Den Baes pakte van ver uit (met zijn linker) en pegelde prachtig de bal in de verste kruising: 0-1. Supporters en spelers wreven zich in de ogen, het was wel degelijk 0-1. Onze roodbroekjes kregen er niet genoeg van… minuten later een klasseflits van Brian Depondt, de lage schuiver verdween in doel: 0-2 en opnieuw feest bij de kleurrijke bezoekende aanhang! Hierdoor verdween even de concentratie… opzetten en meteen stond het 1-2 via thuisspeler Dedeyne. 7′ voor de rust even tumult in een anders heel vredige partij… een thuisspeler snoepte het leder af bij een al dan niet gegeven vrijschop van Meulebeke, ref en assistent vielen uit de lucht en lieten verder spelen. Catteeuw verscheen zo alleen voor goalie Simon Toebaert maar laatstgenoemde redde knap. “Oef”… bij zowel KFCM als bij de wedstrijdleiding :)

Na de pauze zakt het tempo verder weg… Op het uur dé applauswissel voor lokale goalie Roy De Grande… vrouw en kinderen het veld op, applaus van zowel de thuisclub als Meulebeke. Na de herneming nog een fraaie kans voor Veldegem maar Simon Toebaert pakte tweemaal op evenveel seconden. Aan de overzijde verscheen Jari Bourgeois schuin voor doel voor de goalie maar besloot naast. Zijn teller blijft dus op het formidabele aantal van 28 doelpunten! Nog even spanning in de slotfase bij een stilstaande fase maar de 1-2 tussenstand bleef op het bord. KFCM kon zo de laatste keer dit seizoen aan de middencirkel zegevieren en zijn supporters bedanken. Het aangeboden pilsje van Veldegem in de kleedkamer was meer dan welgekomen…

‘s Avonds trok de voltallige entourage naar lokaal Den Beer waar een dj voor de nodige sfeerdeuntjes zorgde en het gratis vat bier, aangeboden door lokaalhouder Niki, een aangename dorstlesser was voor de vele aanwezigen. De dans bij de supporters werd al vlug ingezet… kampioen zijn is wel degelijk plezant… bewijzen ook de foto’s in de reportage.

Maar vergeten we vooral niet de unieke prestatie van KFC Meulebeke dit seizoen. We pakken niet alleen de kampioenstitel met 10 (tien!) punten voorsprong, rood-wit pakte ook alle drie de periodes: een heel zeldzame prestatie!!!!!

 

.

KFCM: Toebaert, Den Baes (46′ Dewitte), Verschueren, Vandewoestyne (46′ Vens), Kodia, Cardoen (46′ Vandersteene), Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke en Wallican. Doelman Ronse viel niet in.

Veldegem: De Grande (60′ Van Thomme), Hoppe, Vens, Vanderheydt, Garsbeke, Ameye (64′ Govaert), De Vriese, Mattheus, Catteeuw (66′ Buyse), Stockx Karim en Dedeyne. Stockx Vital viel niet in.

Gele kaarten: 70′ Vanmarcke (KFCM), 16′ Ameye en 88′ Garsbeke (FCV).

Doelpunten: 24′ Den Baes (0-1), 27′ Depondt (0-2) en 28′ Dedeyne (1-2).

Beeldmateriaal: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Kevin De Grande, bijgestaan door dhr. Gino Vyvey en dhr. Daniel Pollet.

Volgende wedstrijden: Verrassingsreis op zaterdag 28 april, Feestavond 90 jaar KFCM op vrijdag 4 mei en ontvangst op het gemeentehuis op zaterdag 19 mei!

Lineup

2. DEN BAES JonyGoal
6. VERSCHUEREN Tom
7. VANDEWOESTYNE Mathias
9. TACK Djordy
10. CARDOEN Gianluca
11. BOURGEOIS Jari
12. DEPONDT BrianGoal
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE SimonYellow Card
18. WALLICAN Martijn
22. ANCKAERT Sander

Subs

1. RONSE Daan
5. POPELIER JarneSub2
8. DECLERCQ ArthurSub10
17. VENS DylanSub7