8 februari 2020
Score: 0 - 2

In vergelijking met vorige week vier nieuwe namen op het wedstrijdblad: Martijn Wallican, terug na schorsing, Jarne Popelier en Meulebekenaren Thibaut Verbrugghe & Eduard Baekelandt. Zij vervingen Seppe Claeys (voor lange tijd in het buitenland met school) en skiërs Gianluca Cardoen, Gaethan Lannoo en Arthur Declercq. De partij was in goede hand van dhr. Thierry Vervaeke.

Meulebeke begon goed aan de wedstrijd met een prima actie en voorzet van Djordy Tack, de doelman dook goed plat en tikte in corner. Even later speelde Wout Van Poucke Jari Bourgeois aan, die zette voor en Djordy Tack met de volley in één tijd, hoekschop. Halfweg de 1e helft terug rood-wit met een zwabberbal van Martijn Wallican, een gevaarlijke… het leder zoefde net naast de kruising buiten. Meulebeke was baas en het was duidelijk dat Veldegem dit niet zou volhouden, echter, doelpunten bleven uit. Ook de prima collectieve aanval en voorzet van Dylan Vens verdiende meer, Martijn Wallican zag zijn bal van dichtbij via een verdediger net over vliegen. Minuten later vrijschop Jari Bourgeois, een pegel van jewelste… doelman Cédric Carron pakte niet klemvast en kreeg de hulp van een ploegmakker. Net voor de pauze dan toch eens de thuisploeg, de trap vanuit de 2e lijn ging naast.

De 2e helft kon niet beter beginnen dan met hetgeen dat Meulebeke al verdiende in de 1e helft: het openingsdoelpunt. Wout Van Poucke met een knappe bal en wie anders dan Jari Bourgeois tikte van dichtbij aan de 1e paal binnen: 0-1! Minuten later viel zelfs de verlossende 0-2, ook terug de Meulebeekse topschutter, maar ditmaal werd de goal afgekeurd voor vermeend buitenspel. Net toen iedereen dacht dat KFCM de score verder zou opdrijven, gebeurde dit net niet, integendeel. Rood-wit liet de teugels wat zegevieren en Veldegem knokte zich terug meer en meer in de match. Links en rechts doken onrustige twijfels op. Rood-wit herpakte zich gelukkig even later terug en ging terug prima voetballen. Djordy Tack met de assist, een verdediger werkte net voor de neus van Dylan Vens de bal weg anders was de kans groot dat het toen al 0-2 stond. Een kwartier voor het einde een trap van de ingevallen Michael Vandemaele maar doelman Daan Ronse dook goed plat. Aan de overzijde viel dan toch de 0-2, Dylan Vens zag zijn poging gelost door de doelman en was bij de pinken om de rebound binnen te werken! De laatste feiten waren voor Jony Den Baes (keeper tikte nog net over) en Martijn Wallican (vanuit de 2e lijn naast) maar gescoord werd er niet meer.

Mooie en oververdiende zege van de ploeg waarbij het terug goed tot voetballen kwam! Meulebeke ontsnapte aan Ciara en zal zo zijn vrij weekend in maart kunnen behouden, het klimt zo ook naar de derde plaats… ;)

Volgende week ontvangen we een ander kaliber, namelijk de kustjongens van Nieuwpoort. Aansluitend is er ons eetfestijn in de kantine, hiervoor zijn nog slechts een paar stoelen vrij…

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Van Poucke W, Van Poucke J, Verschueren, Tack (79′ Verbrugghe), Bourgeois (87′ Baekelandt), Vanmarcke, Vandromme, Vens (85′ Popelier) en Wallican. Doelman Anckaert viel niet in.

Veldegem: Carron, Vandierendonck, Mortier, Lammens, Garsbeke, Denoo, Mattheus, Buydaert (66′ Haussermann), Belpaire, Ingelaere (84′ De Ruwe) en Van Cappel (60′ Vandemaele). Doelman Vandorpe viel niet in.

Doelpunten: 54′ Bourgeois (0-1) en 79′ Vens (0-2).

Gele kaarten: 44′ Mortier, 49′ Denoo en 77′ Vandemaele (FCV).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Thierry Vervaeke, bijgestaan door dhr. Harley Deopere en dhr. Rune Coppens.

Volgende wedstrijd: KFCM – SV Nieuwpoort, zaterdag 15 februari om 18u.