5 maart 2023
Score: 4 - 1

Opnieuw noodgedwongen wijzigingen in het basiselftal… doelman Julien Van Volcem (stage) werd in doel vervangen door Siebe Vanhouwe, Flo Decostere (geschorst), Simon Taillieu (op de bank na ziekte) en Matteo Couwyzer (blessure) ontbraken ook in Waregem. Hierdoor verschenen Roosevelt Owusu, Jan-Thomas Kerkhof en Thibaut Verbrugghe terug aan de aftrap. De partij tussen Waregem (28 punten) en Meulebeke (29) stond onder leiding van dhr. Jens Keppens.

Meulebeke begon goed aan de partij, op hoekschop Thomas Hollebeke poeierde de inlopende Senne Vanbrabandt van aan de 2e paal de bal via een thuisspeler in corner. Rassing reageerde rond het kwartier, na een actie mikte Vanderghinste naar de korte hoek maar het leder ging naast. Halfweg de 1e helft zette Meulebeke goed druk en veroverde de bal, Jan-Thomas Kerkhof devieerde de bal tegen een speler van Waregem waardoor Thomas Hollebeke plots alleen richting doel kon. De tegenstanders volgden hem op de voet, de Meulebeekse topschutter haalde uit met een lage trap, doelman Raevens pakte in twee tijden. Aan de overzijde reactie via een verrassende trap/voorzet van Denoulet, Siebe Vanhouwe tikte het leder van onder de lat in hoekschop. Drie minuten later stilstaande fase iets over de middenlijn… Vanfleteren met de gemeten vrijschop en Euvrard mocht te simpel met een achterwaartse kopbal uitpakken, via de tippen van goalie Siebe Vanhouwe trilden de netten: 1-0. Toen iedereen dacht met het kleinste verschil te moeten gaan rusten, gebeurde nog een bizarre fase… Thibaut Verbrugghe gleed weg, hij was niet de enige, op de ‘kunstgrasmat’ van Waregem waarna hij op de viel in de rechthoek. Tot ieders verbazing wees de ref naar de stip, Christiaens was dankbaar en trapte even later de 2-0 binnen… Volgens de ref “één van de gemakkelijkste strafschoppen om te fluiten maar voor jullie uiteraard wel sneu…”, van een lichte, zelfs onterechte, strafschop gesproken…

Vol goede moed begonnen onze roodbroekjes aan de tweede helft, de pegel op vrijschop Thomas Hollebeke verdween in hoekschop. 7′ later ontsnapte KFCM aan de overzijde, geharrewar in de rechthoek, Siebe Vanhouwe net niet, bal tegen de lat… en corner. Even na het uur hoekschop Gillian De Wulf, weggekopt aan de 1e paal tot bij Jony Den Baes die in één tijd uithaalde, goed geprobeerd maar kans ver naast. Minuten later was rood-wit toch succesvol en hadden we terug wedstrijd met de 2-1, het was Martijn Wallican die na geharrewar de bal in doel schoof! Rood-wit probeerde nog alles maar tevergeefs. Integendeel, in de laatste 10 minuten moest het de kelk tot de bodem ledigen… Van Fleteren en Denoulet dikten de score nog aan tot een meer dan overdreven 4-1 eindstand.

Met deze uitslag leek het of Meulebeke was compleet weggespeeld. Niks was minder waar maar KFCM trok wel puntenloos terug richting lokaal Den Beer… Onze roodbroeken speelden zelfs één van hun betere partijen uit 2023, maar ook dit krijgen we moeilijk uitgelegd. Ah, Meulebeke & het Mirakelstadion… het zal nooit iets worden. Het wekelijks noodgedwongen schuiven en wisselen heeft uiteraard geen positief effect maar met nog zeven te spelen wedstrijden moeten we trachten het maximale er nog uit te puren. Te trip naar Deerlijk kondigt zich ook niet gemakkelijk aan, niettemin, zo bewees ook de heenwedstrijd, is een driepunter niet ondenkbaar.

.

KFCM: Vanhouwe, Den Baes, Goddeeris (46′ De Wulf), Vanbrabandt, Declercq A (40′ Taillieu), Kerkhof (70′ Declercq S), Verbrugghe, Vandromme, Wallican, Owusu en Hollebeke (63′ Van der Veken).

Waregem: Raevens, Depraetere, Euvrard, Van Fleteren, Demaitre, Denoulet (87′ Legein), Coeman (83′ Driessens), Christiaens, Vanderghinste (87′ Desmet), Dujardin (77′ Laurez) en Devenyns.

Doelpunten: 33′ Euvrard (1-0), 43′ Christiaens (2-0, pen), 69′ Wallican (2-1), 79′ Van Fleteren (3-1) en 85′ Denoulet (4-1).

Gele kaarten: 63′ Owusu (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Jens Keppens, bijgestaan door dhr. Michiel Dezwarte en dhr. Joost Goossens.