15 april 2023
Score: 5 - 0

Match Report

De laatste overwinning dateert al van 29 januari, 0-1 op Jabbeke, de enige overwinning tot op heden zelfs in het kalenderjaar 2023. Na de thuispandoering voor Pasen tegen Sassport Boezinge (0-4) leed rood-wit gisterenavond op Diksmuide een forfaitnederlaag… Het lijkt erop dat stamnummer 1255 zich sleept naar het seizoenseinde, tot spijt van de (beperkte) supporters die gisteren alweer de verplaatsing maakten om hun roodbroekjes aan het werk te zien. Aan de rust leek er nochtans geen vuiltje aan de lucht, beide teams voetbalden goed rond en creëerden enkele mooie kansen. Arthur Declercq en Martijn Wallican waagden hun kans voor KFCM, aan de overzijde zaten de boterjongens er ook enkele keren dichtbij, ofwel bracht Siebe Vanhouwe redding, ofwel mikten men net naast. Na de pauze een ‘ander’ Meulebeke die veel te snel, op hoekschop, de openingstreffer slikte. Het was de inleiding van een opeenstapeling van alles wat verkeerd kon lopen, ook verkeerd liep. Bij de Diksmuide viel de bal telkens goed -uiteraard ook grotendeels hun verdienste- waardoor de cijfer opliepen tot een zware 5-0 eindstand. Het was weer eventjes slikken voor de rood-witte entourage die terug mijmerde naar het hoogtepunt dit seizoen ergens eind oktober, begin november. Wie had gedacht rond de jaarwisseling dat we op vandaag moesten zeggen dat we ‘officieel het behoud in 1e provinciale’ op zak hadden na de nederlaag van Veurne op Oostnieuwkerke? Uiteraard zijn er heel wat ‘verzachtende’ omstandigheden om aan te halen, quasi een ploeg in de lappenmand zien – je zou voor minder in de haren krabben. Simon Taillieu, Thomas Hollebeke, Thibaut Verbrugghe, Eduard Baekelandt, Michiel Vandromme, Jan-Thomas Kerkhof, Jelle Van der Veken, Mattice Dekimpe… allen niet inzetbaar. En als je niet scoort, dan lukt winnen uiteraard ook heel moeilijk… Positief was scheidsrechter Maarten De Geyter – uit Evergem! – die in een faire wedstrijd geen problemen kende en uiteraard de eerste verdiende selectie van Meulebekenaar Jelle De Bruyne bij de vijftien. Nog twee partijen om af te werken, volgende zondag thuis tegen Blankenberge, op de slotspeeldag trekken we naar RC Lauwe.

.

KFCM: Vanhouwe, Den Baes, Goddeeris (67′ De Bruyne), De Wulf, Decostere, Borms, Vanbrabandt, Declercq A (62′ Declercq S), Owusu, Wallican en Verbeke (62′ Couwyzer). Doelman Van Volcem viel niet in.

Diksmuide: Decorte, Seys, Vanysacker (72′ Vandergunst S), Feys, Baekelandt, Beuckels (77′ Clarebout), Deschuyter, Santens (46′ Desitter), Vandendriessche (77′ Hillewaere), Cardon en Vandergunst R.

Doelpunten: 51′ Vandergunst (1-0), 59′ en 61′ Cardon (2-0 en 3-0), 77′ Vandendriessche (4-0) en 82′ Cardon (5-0).

Gele kaarten: -

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Maarten De Geyter, bijgestaan door dhr. Florian Van Den Saffele en dhr. Geert Simoens.

.

Volgende wedstrijd: KFCM-Blankenberge, zondag 23 april om 15u.

Lineup

2. DEN BAES Jony
3. GODDEERIS Thomas
5. DECOSTERE FLO
8. DECLERCQ Arthur
18. WALLICAN Martijn
VANHOUWE Siebe

Subs

Sub8
Sub
DE BRUYNE JelleSub3