Nog voor de rust kwam KFCM (opnieuw) op achterstand maar in de 2e helft trok Meulebeke het laken naar zich toe. In de slotfase loodste de ingevallen Tom Ternest met twee treffers onze club naar de volgende ronde in de Beker van België! Aanstaande zaterdagavond om 19u ontvangen we vierdeklasser SW Harelbeke op het Dr. Leo Abeele Stadion!

27 juli 2014
Score: 2 - 1

Match Report

Meulebeke ontving reeksgenoot FC Helkijn in de 1e ronde van de Cofidis-Cup. Uiteraard vond deze partij plaats op ons prachtig terrein 1, die zelf een uurtje voor wedstrijdaanvang nog een tijdlang werd besproeid. De warmte maakte net bij het begin van de match plaats voor aangename voetbalomstandigheden toen men ook boven de hemelsluizen open had gezet. De partij stond onder leiding van ervaringsdeskundige Patrick Ouvrein.

FC Helkijn, duidelijk stevig versterkt voor het nieuwe seizoen, nam zowat de 1e helft in handen, al was het een tijdlang wachten op hun eerste echt doelgevaar. De 1e poging viel zelfs aan de thuiszijde op een counter. Kapitein Tom Ovaere hield het leder net binnen en zwiepte de bal prima voor doel waar doelman Jordy Coolsaet wegtikte tot bij Andres Dendoncker aan de achterlijn. Zijn voorzet leverde geen dreiging op. Helkijn stak zijn neus aan het venster via tweemaal Angelo Delcroix (vrijschop en goeie voorzet, trap in 1 tijd voorlangs) maar wist uiteindelijk nog voor de rust op voorsprong te komen. Op hoekschop kon doelman Jonas Uytterhaegen toch niet bij de bal waardoor Angelo Delcroix in 2e instantie het leder doorheen het pak in doel vlamde (0-1). De laatste wapenfeiten waren twee opeenvolgende hoekschoppen via Dries Bernaert maar goalie Jordy Coolsaet werd niet verrast.

Na de pauze gingen onze roodbroekjes iets hoger en offensiever voetballen al kwam het wel (zeer) goed weg toen bezoeker Monssef Znagui alleen op doel afging en onbegrijpelijk nog voorlangs besloot. Daarna volgde de ‘forcing’ van stamnummer 1255… goeie lange bal Andres Dendoncker op Mitch Voet die in één tijd met een perfecte voorzet Bert Van Nieuwenhuyse bediende, laatstgenoemde kon maar half het leder deviëren. Op het uur handspel van een bezoeker in de zestien, geen strafschop wel hoekschop. Vervolgens zag Jelle Popelier zijn trap in corner na voorzet Mitch Voet en ontsnapte bezoeker Jan Dewinter aan zijn 2e gele karton van de middag. Pas 9′ voor tijd nog eens FCH… de trap vloog voorlangs. Toen iedereen al mopperde dat we toch minstens één doelpunt verdienden (en zodus een gelijkspel met strafschoppen als beslisser) achtte de ingevallen Tom Ternest zijn moment de gloire… Andres Dendoncker speelde Martijn Wallican aan die vervolgens Tom Ternest op doel stuurde, het leder schoof mooi onder de doelman tegen de touwen: 1-1 met nog 7 minuten te spelen. En jawel, de 2-1 verscheen op het bord toen Tom Ternest de vrije trap van Tom Ovaere in doel kopte! De buit, een volgende ronde in de Beker van België, was binnen… op naar de topaffiche thuis tegen vierdeklasser SW Harelbeke. Afspraak zaterdag 2 augustus om 19u!

KFCM: Uytterhaegen, Dendoncker, Mortier, Voet, Molisse (62′ Vandersteene), Ovaere, Popelier (75′ Wallican), Van Autrève, Van Nieuwenhuyse, Deltour (58′ Ternest) en Bernaert. Niet ingevallen: Vens.

Helkijn: Coolsaet, Verschueren (64′ Mylle), Znagui, Ahdach, Machkour (75′ Desmet), Evina, De Winter, Delcroix A, Koffi (59′ Boussaid), Dujardin en Khramaz. Niet ingevallen: Maes.

Doelpunten: 37′ Delcroix A (0-1) en 83′ 87′ Ternest (1-1 en 2-1).

Gele kaarten: 75′ Popelier (KFCM), 45′ De Winter en 86′ Mylle (Helkijn).

Beeldmateriaal: klik hier.

Weetjes: Op Provbal is er een mooi verslag (met foto’s) terug te vinden van de Mandelcupwedstrijd KFCM vs Rumbeke, opgemaakt door de bezoekers. Met tevens een mooi compliment over het voetbal én ons terrein… * Gezien we doorbekeren in de Cofidis-Cup zal de partij op Dosko Beveren (Beker van West-Vlaanderen) nu worden gespeeld op woensdag 6 augustus om 19u30. .

.

Volgende wedstrijd: woensdag om 19u30 op terrein 2, KFCM vs Deerlijk Sport (Beker van West-Vlaanderen)

Goed om weten: iedereen (zonder uitzondering) betaalt inkomgeld in de voorbereiding. Abonnementen, vrijkaarten,…. zijn (nog) niet van toepassing of geldig (behalve de kaarten voor het bezoekende bestuur)!! In de kantine enkel cash-betalingen.