23 februari 2019
Score: 1 - 0

Match Report

Positieve selectieproblemen voor coach Bruno Derveaux die enkel Michel Kodia (ziek) ontbrak. Twee wijzigingen in de basiself met het wegvallen van laatstgenoemde en Seppe Claeys begon op de bank, in hun plaats stonden Thorben Platteau en Alessandro Buyse terug aan de aftrap. De wedstrijdleiding was er eentje met een pak (nationale) ervaring, dit kon alvast niet mislopen.

Qua wedstrijdverslag kunnen we kort zijn… op den duur lijkt het afgezaagd. Wie de match niet zag (en dan nog…) … we krijgen het niet meer uitgelegd. Een gretiger Meulebeke bleek alweer een taaie brok voor de leiders uit Oostnieuwkerke en kreeg een paar mooie kansen via Alessandro Buyse en Mathias Vandewoestyne, aan de overzijde pakte Daan Ronse 2x keer uit in evenveel minuten op een lokale poging maar een zware inspanning was het niet. Na de pauze een Oostnieuwkerke dat iets meer druk kwam te zetten maar kansen, neen, die vielen er niet te noteren. Pas halfweg de 2e helft een knal van Davy Ghekiere, Daan Ronse tikte in hoekschop. Even voor tijd de invallers van dienst… Matthias Blomme op snelheid en de voorzet, Seppe Claeys besloot op een blauwbroekje. Toen iedereen zich verzoende met de logische brilscore zat het venijn terug in de staart… in de allerlaatste minuut met een afgeweken bal: 1-0. Einde.

Daar sta je dan als KFCM… boem petat, een klets – en hoe alweer - in het gezicht in minuut 89. Gestreden, geknokt, gewroet… voor het felverdiende puntje en dan opnieuw met lege handen huiswaarts. Om nadien wederom de ‘troostende’ woorden te horen dat men niet begrijpt dat Meulebeke op die laatste plaats staat… want ‘we zagen geen verschil tussen de posities in het klassement’. Feiten zijn feiten en niet meer omkeerbaar. 2e provinciale is straks opnieuw een feit na jaren werk en (financiële) inspanningen… straks het huiswerk opnieuw doen. Ja… hadden we dit seizoen maar die spits. Hadden, als… onomkeerbaar dus. Zo lang alles maar ‘leefbaar’ blijft… en beloftes geen loze beloftes worden!?

Daar sta je dan als SKO… we kennen het, winnen op een diefje tegen de ploegen uit de onderste regionen. Zo speel je kampioen. Daar sta je dan… met één been in 3e Amateurs en als leider in Eerste Provinciale met 47 (!) betalende (veeleer bezoekende?) supporters… Met een invallersbank die men niet durft te gebruiken en een pak spelers die straks andere oorden opzoeken. Zo zie je, ook in voetbal heeft ieder ‘huisje zijn kruisje’ maar de ene kan het al beter uitleggen dan een ander: iedere vogel zingt zoals ie gebekt is!?

Volgende week een nieuwe kans en nieuwe poging naar een driepunter waar we allen naar zo smachten… Zaterdagavond ontvangen we de hoppeplukkers uit Poperinge. Supporters, op post en bedankt voor jullie niet-aflatende steun!

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren, Vandewoestyne, Buyse (74′ Blomme), Platteau (63′ Claeys), Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (85′ Cardoen). Doelman Toebaert viel niet in.

Oostnieuwkerke: Vanbrabandt, Bentein, De Dedeygere, Defevere, Yde (70′ Vanhecke), Munteanu, Denoo, De Groote, Ghekiere, Buyse en Colpaert. Maeyaert, Veracx en doelman Anne vielen niet in.

Doelpunten: 89′ Ghekiere (1-0).

Gele kaarten: 77′ Claeys (KFCM) en 90′ Buyse (SKO).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Geert Bossuyt, bijgestaan door dhr. Lieven Masil en dhr. Kris Messely.

.

Volgende wedstrijd: KFCM – FC Poperinge, zaterdag 2 maart om 19u.

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
6. VERSCHUEREN Tom
7. VANDEWOESTYNE Mathias (C)
11. PLATTEAU Thorben
12. DEPONDT Brian
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE Simon
17. VENS Dylan
18. WALLICAN Martijn
20. BUYSE Alessandro

Subs

4. BLOMME MathiasSub20
10. CARDOEN GianlucaSub18
19. CLAEYS SeppeYellow CardSub11
22. TOEBAERT Simon