10 oktober 2020
Score: 0 - 2

Met ongelijke wapens werd de 5e speeldag afgewerkt. Trainer Nigel Smith miste alweer heel wat pionnen en voor een zoveelste keer was het puzzelen. Dylan Vens, Jeremie Bayunga, Michiel Vandromme, Eduard Bakelandt, Gaethan Lannoo, Darren Steur en Maxime Verfaillie: al deze A-kernspelers ontbraken. Daarenboven moesten Joren Van Poucke (minuut 23) en spits Marijn Vandewalle (minuut 55) ook in de loop van de match de strijd staken. Negen (9!) ontbrekende kernspelers: ongezien. Niettemin moest alles nog gespeeld worden uiteraard, onder heel wat publiek en de deskundige leiding van dhr. Stijn Cannaert vond de wedstrijd Meulebeke vs Lauwe plaats. Tristan Baekelandt en Meulebekenaar Arne Declerck maakten hun debuut bij het eerste elftal.

Ondanks een goed begin van onze jongens was het nadien vooral Lauwe die de plak zwaaide en ook de meeste kansen creëerde. Op het kwartier tikte goalie Daan Ronse een voorzet/trap van Justin Himpe in hoekschop en even later kon Nathan Leyder een vrijschop trappen toen Daan Ronse, al dan niet in/op/uit de zestien de bal beroerde. Het was Aaron Couckuyt die nipt niet kon besluiten. Seconden later een foutieve ingreep van Tom Verschueren in de rechthoek, Seppe Lecour nam dankbaar het geschenk in handen: 0-1 van op de stip. Nathan Leyder kopte nog van dichtbij net over even voor de rust.

Meteen na de pauze stond de eindstand op het bord, na hoekschop wist Seppe Lecour zijn 2e van de avond te scoren (0-2). Rond het uur bleef het tot ieders verbazing 0-2 want op paar minuten tijd liet White Star enkele doelpunten liggen, telkens voorkwam een sublieme Daan Ronse erger. Aan de overzijde nauwelijks gevaar, een dik kwartier voor het einde nog eens Djordy Tack (trap en daaropvolgend appel voor handspel) en de ingevallen Tristan Baekelandt (centrale trap op de doelman). Het bleef 0-2.

Na 5 wedstrijden tellen we 6 punten, 5 wedstrijden met ups en downs. Zaterdagavond was het een dubbeltje op zijn kant, een ongeziene lappenmand, het maakte het er niet gemakkelijker op. Een strafschop en stilstaande fase bepaalden het resultaat, Lauwe ging verdiend met de zege naar huis. Hopelijk herstellen snel onze geblesseerde spelers en kunnen we straks aantreden op volle sterkte. Volgende opdracht, als we straks nog verder mogen voetballen, de trip naar Diksmuide.

KFCM: Ronse, Den Baes, Van Poucke Wout, Van Poucke Joren (23′ Verbeke), Verschueren, Declercq (71′ Declerck A), Vandewalle (55′ Baekelandt T), Tack, Anne, Verbrugghe en Wallican. Doelman Anckaert viel niet in.

WS Lauwe: Degrande, Casier, Leyder (82′ Verhaghe), Himpe (71′ Roose), Vancraeyveldt, Desloovere, Tajedinne, Lecour (67′ Ponjaert), Bostyn, Couckuyt en Vancompernolle. Doelman Lavaert viel niet in.

Doelpunten: 32′ en 48′ Lecour (0-1 (pen) en 0-2).

Gele kaarten: 31′ Ronse, 37′ Declercq en 60′ Anne (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Stijn Cannaert, bijgestaan door dhr. Harley Deopere en dhr. Jurgen Munghen.

Volgende wedstrijd: SV Diksmuide – KFCM, zaterdag 17 oktober om 18u.