11 maart 2017
Score: 1 - 0

Voor de wedstrijd op Zedelgem kon trainer Bruno Derveaux terug rekenen op Simon Vanmarcke (uit blessure) maar miste hij wel Martijn Wallican (3e geel) en reservedoelman Chesney Samyn (na rode kaart bij de beloften). De partij stond onder leiding van dhr. Patrick Ouvrein.

Het openingskwartier ging goed op en af, weliswaar weinig kansen… het was wachten tot een naast gekopte bal van Gaël Vandersteene op hoekschop Dries Bernaert. Of minuten later op een halve kopbal van kapitein Mathias Vandewoestyne na verre inworp van Jony Den Baes. Hierop counterde de thuisploeg, goalie Daan Ronse tikte het leder in hoekschop na trap van David Van Kerschaver. Rond het halfuur leek Zedelgem druk te zetten – althans in het spel want op de ballen was er onvoldoende druk :) – maar kansen bleven wederom uit. Rusten dus bij een logische 0-0.

De 2e helft bracht geen verbetering, rond het uur een mooie solo van Gaethan Lannoo vanuit de verdediging naar de zestien van Zedelgem: de doelman dook plat bij de lage trap. Hierop zetten de thuisspelers de aanval op en kon de voor de doelman verschenen Kim Rosseel de bal in de diepste hoek besluiten: 1-0. Rood-wit ging aanvallender spelen, loepzuivere kansen bleven achterwege, al kreeg Brian Depondt nog een gelegenheid tot score: de voorzet van Jari Bourgeois trapte hij van dichtbij over. Ook de laatste bal diep in blessuretijd bracht geen soelaas: de 1-0 bleef op het bord.

Een nipte nederlaag en meteen 0 op 6 na de laatste twee wedstrijden. Waar we vorige week misschien wel onze beste -toch één van de betere- match speelden, was het zaterdagavond alweer bergaf. Er is/was inderdaad geen druk meer, toewerken naar de eindronde maar niettemin moet toch getracht worden de aanhang te vermaken. De moeilijke opponenten, op papier, zijn achter de rug… op naar de komende wedstrijden. Te beginnen zaterdag tegen de buren van Club Roeselare. De punten aan huis houden & erna smakelijk eten met de reeds 120 ingeschreven personen!?

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren (70′ Mortier), Vandersteene (46′ Ovaere), Bernaert (70′ Devos), Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vandewoestyne en Vens. Doelman Van Dorpe viel niet in.

Zedelgem: Vanhee, Jonckheere (80′ Hollebeke), Dudal, Verhelst, Demeyere, Rosseel, Van Kerschaver, Bouckaert (82′ David), Van Eenoo, Walcarius en Bilaey (89′ Vancouillie). Doelman Watteeuw viel niet in.

Gele kaarten: 71′ Rosseel (Zedelgem).

Doelpunt: 61′ Rosseel (1-0).

Beeldmateriaal: klik hier.

.

Wedstrijdleiding: dhr. Patrick Ouvrein, bijgestaan door dhr. Guy Devisch en dhr. Geert Simoens.