14 december 2019
Score: 1 - 3

Match Report

De nieuwe coach Nigel Smith leek voor een gemakkelijke 1e opdracht te staan tegen het voorlaatste geklasseerde Damme. Niks was minder waar, een uitmatch op SVV Damme is al sowieso geen cadeau en daarenboven was de lappenmand overvol waardoor het puzzelen was en rood-wit, voor de gelegenheid in het blauw, met een onuitgegeven elftal aan de aftrap verscheen. Doelman Daan Ronse, topschutter Jari Bourgeois en middenvelder Tom Verschueren geraakten speelklaar maar voor Wout Van Poucke, Gaethan Lannoo, Dylan Vens én Brian Depondt was het geblesseerd toekijken. Joren Van Poucke was geschorst en kwam inmiddels te weten dat hij een gebroken neus overhield aan de partij op Kanegem, meteen ook enkele weken out. De partij stond onder de deskundige leiding van dhr. Koen Vanhoutte.

Meulebeke begon prima aan de wedstrijd en dreigde het eerst op minuut 11 toen Jari Bourgeois centraal doorbrak, de bal stuiterde iets te ver van zijn voet zodat Bram Vandenbussche tijdig terug snelde en in hoekschop werkte. Halfweg de 1e helft fout van laatstgenoemde op Jari Bourgeois, Michiel Vandromme trapte de vrijschop net over het doel. Iets over het halfuur een doorbraak van Djordy Tack op rechts, een prima voorzet volgde maar Jari Bourgeois, centraal alleen voor doel, leek met een rare bal zelf het leder uit het doelvlak te houden. Damme dreigde nauwelijks maar zowaar 8′ voor de rust bij een 1e poging was het raak… na een slechte inworp kon men uithalen… de bal ketste tegen de lat het veld terug op en de rebound, na getreuzel bij Meulebeke, trapte Tibo Andries rechtsonder binnen: 1-0, meteen de ruststand.

Na de pauze bleef KFCM doorlopend de betere ploeg maar kwam het op het uur goed weg. Na centraal balverlies rukte Kristopher Tshiteya door richting doel en kwam oog in oog met goalie Daan Ronse, de thuisspeler besloot op de uitkomende bezoekende doelman. Minuten later de vierde opeenvolgende hoekschop voor stamnummer 1255 waarop het leder tegen de paal ketste, Tom Verschueren was te verrast op de rebound en trapte van dichtbij onbegrijpelijk nog op doelman Harold Van Der Borght. Het was uitstel want tellen later handspel van een witbroek in de rechthoek, scheids Koen Vanhoutte wees meteen naar de stip en wie anders dan Jari Bourgeois zette de elfmeter om: 1-1. Een dik kwartier voor het einde een prima aanval via Michiel Vandromme… Gianluca Cardoen legde mooi achteruit en Jari Bourgeois knalde in één tijd net over, een kans die hij slechts heel sporadisch laat liggen. 12′ voor het einde volgde toch de verlossende treffer, Michiel Vandromme trapte mooi een vrijschop rechtstreeks tegen de touwen: 1-2! Damme was van slag en KFCM had de smaak te pakken… even voor het einde een voorzet van Djordy Tack en de ingevallen Seppe Claeys devieerde binnen: 1-3, de driepunter was een feit!

Het was even zweten, zwoegen en even twijfelen. 1-0 op achterstand aan de rust in Damme… zelden dat dit daar nog werd rechtgezet. Onze mannen reageerden gepast en knap, de 1-3 was uiteindelijk meer dan verdiend tegen een machteloos Damme. Met deze driepunter gaat rood-wit met een goed gevoel de winterstop in en uiteraard voor onze nieuwe coach was het eindsignaal bij een 1-3 een opluchting. Voor de thuistrainer, Theo Geeraerts, was het meteen zijn laatste match voor Damme, hij kreeg zijn bon – blijkbaar al eerder op de week-.

Nu even de riem er af om op maandag 23 december te hernemen en ons klaar te stomen voor de 1e match van 2020, zaterdag 4 januari op Ter Borcht tegen Lichtervelde.

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Popelier, Verschueren, Declercq, Tack, Cardoen (77′ Claeys), Bourgeois, Vanmarcke, Vandromme en Wallican. Baekelandt, Verbrugghe en doelman Anckaert vielen niet in.

Damme: Van Der Borght, Bossant, Degrande, Tshiteya, Wakam, Cherlet (88′ Ballegeer), Kaca, Brunin, Andries, Vandenbussche en Okeba.

Doelpunten: 37′ Andries (1-0), 62′ Bourgeois (1-1, pen), 78′ Vandromme (1-2) en 84′ Claeys (1-3).

Gele kaarten: 57′ Popelier (KFCM) en 77′ Bossant (Damme).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Koen Vanhoutte, bijgestaan door dhr. Milan Vanduyfhuys en dhr. Davy Simoens.

 

Volgende wedstrijd: KFCM – KFC Lichtervelde, zaterdag 4 januari om 19u.

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
19. BAYUNGA JeremieYellow Card
6. VERSCHUEREN Tom
8. DECLERCQ Arthur
10. TACK Djordy
9. VANDEWALLE Marijn
11. VERFAILLIE MaximeGoal
16. VANDROMME MichielGoal
18. WALLICAN Martijn

Subs

15. BAEKELANDT Eduard
GoalSub9
14. VERBRUGGHE Thibaut
22. ANCKAERT Sander