8 oktober 2017
Score: 0 - 1

Voor de wedstrijd tussen de rode lantaarn en leider in het klassement recupereerde trainer Bruno Derveaux Gaël Vandersteene. Aan de aftrap verscheen opnieuw Sam Christiaens, dit ten koste van Steve Dewitte. Laatstgenoemde nam plaats op de bank met goalie Simon Toebaert, Vandersteene, Gianluca Cardoen en 16e man Maarten Lauwers. De derby Roeselare-Meulebeke stond onder leiding van dhr. Sam Vandenhende.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd hadden niets om het lijf.. aan beide zijden enkele halve pogingen maar niks noemenswaardig. Bijna halfweg de 1e helft de bezoekers met een bal van Dylan Vens op Brian Depondt. Laatstgenoemde hield fraai de bal binnen en kon over zijn mannetje de rechterflank afdweilen. De daaropvolgende voorzet naar Jari Bourgeois -vrij aan de 2e paal- was prima maar bokte verkeerd zodat de Meulebeekse topschutter nog eerst de bal moest verleggen in plaats van in één tijd af te drukken. Uiteindelijk werkte Roeselare weg. De reactie van de thuisploeg was niet min, na een voorzet op rechts via Naigell Vanfleteren verscheen Ashley Muylle plots alleen voor doel: goalie Daan Ronse pakte uit met een super-reflex en behield zo de 0-0 score. Meteen terug rood-wit -voor de gelegenheid volledig in ‘t blauw- met een actie aan de zestien van Martijn Wallican… Jari Bourgeois nam daarna het leder over maar, eens in de zestien, foutief neergehaald. Ref Vandenhende wees naar de stip en tellen later knalde Jari Bourgeois zijn 5e elfmeter van het seizoen tegen de touwen: 0-1! Tien minuten voor tijd nog eens de Rodenbachjongens: op vrijschop kon Daan Ronse niet bij de bal en Arne Hélin zag hierdoor het ‘lege’ doel… zijn trap werd gelukkig onderweg geblokt. 2′ voor de rust KFCM: na een actie en voorzet van Jari Bourgeois had Martijn Wallican de 0-2 aan de voet, alleen aan de 2e paal trapte hij zowaar over. In de slotseconden van de 1e helft redde Daan Ronse op een counter de trap van Club, de rebound vloog over. Rust: 0-1.

De 2e helft was, toch aan Meulebeekse zijde, ook niet om naar huis te schrijven… te weinig kansen maar gelukkig wel achterin de controle en als er bij een KFCM’er dan toch eens het licht uitging, dan stond Dame Fortuna ons bij. Iets voor het uur verdween een voorzet nog in hoekschop maar minuten later moest Daan Ronse goed uitkomen tot Ashley Muylle van op de zestien uithaalde. 24′ in de 2e helft en nog eens Meulebeke, de lage schuiver van Mathias Vandewoestyne, op voorzet van de ingevallen Gianluca Cardoen, verdween naast. Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd nog een voorzet van Gianluca Cardoen, de daaropvolgende knal van Jari Bourgeois werd geblokt. Roeselare bleef drukken en op zoek naar de (verdiende) gelijkmaker… kansen genoeg maar de efficiëntie bleef in gebreke. Net voor het einde dan toch dé kans…. Ndiaye Abdoulaye (intussen verschoven van achteraan naar de spits) stond plots oog in oog met doelman Daan Ronse en iedereen zag de gelijkmaker vallen… tot goalie Daan Ronse uitpakte met een wereldsave en de bal in corner werkte! Het bleef hierdoor 0-1 en na zo’n 94 minuten spelen floot de ref af. Oef. Opluchting op en naast het veld, waar de talrijke fans -opnieuw in vol ornaat- hun jongens feliciteerden.

roeselare kfcm 2017

Of kersvers assistent-trainer Gino Caen op het Rodenbachstadion ideeën kwam opdoen voor champagnevoetbal bij RSC Anderlecht betwijfelen we, maar hij zal alleszins niet veel bijgeleerd hebben. Meulebeke was zwak en de (open) kansen die het dan wel kreeg, wrong men de nek om. We kwamen er met de ‘schrik van af’… 3 punten en wegwezen. Roeselare bleef logischerwijze ontgoocheld achter, het verdiende meer maar daarvoor moet de bal wel tegen de touwen. De komende weken wacht rood-wit een zwaar programma… thuis tegen Zedelgem en naar Damme. Benieuwd of we wijzer zijn tegen eind oktober!?

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren, Vandewoestyne (83′ Vandersteene), Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens, Wallican (65′ Dewitte) en Christiaens (55′ Cardoen). Doelman Toebaert viel niet in.

Roeselare: Vanhecke, Hélin B, Ndiaye, De Dedeygere, Hélin A, Vervaecke, Blomme (46′ Descheemaeker), Demeer, Muylle, Vanfleteren en Vanrobaeys (65′ Filiz). De Decker en doelman Strubbe vielen niet in.

Gele kaarten: 49′ Depondt, 76′ Vens (KFCM), 17′ Ndiaye, 30′ Vanfleteren, 47′ Muylle, 49′ Demeer en 74′ Hélin A (Club).

Doelpunten: 32′ Bourgeois (0-1, pen).

Beeldmateriaal: klik hier.

.

Wedstrijdleiding: dhr. Sam Vandenhende, bijgestaan door dhr. Serge Callens en dhr. Jacques Defrene.

Volgende wedstrijd: KFCM – Exc Zedelgem, zaterdag 14 oktober om 19u.