1 februari 2020
Score: 1 - 1

Match Report

Speeldag 21 op de agenda, rood-wit ontvangt de kustjongens van FC Heist op het Dr. Leo Abeele Stadion. De heenwedstrijd was het begin van een lange reeks matchen zonder overwinningen. Trainer Nigel Smith kon niet rekenen op de geschorste Martijn Wallican maar recupereerde wel Djordy Tack, Arthur Declercq (beiden aan de aftrap) en Gaethan Lannoo (op de bank). De partij, waarbij maar weinig volk voor opdaagde, stond onder leiding van dhr. Simon Vynckier.

Over negentig minuten werd het een flauwe wedstrijd, met veel rommelvoetbal en een hoge foutenlast aan beide kanten. De 1e poging was voor KFCM, Wout Van Poucke zette goed voor, de uiteindelijke rebound van Djordy Tack verdween in het zijnet. Heist reageerde met een vrijschop van Jens Meert, de 2e bal vanuit de 2e lijn verdween via een roodbroek in hoekschop. Dik halfweg de 1e helft viel eindelijk nog iets te noteren, jammer genoeg voor de verkeerde ploeg. Eerst was er de voorzet van Diego Bragard waarop vervolgens drie bezoekers moederziel alleen voor doel stonden, het was Simon Vandewalle die van dichtbij in doel besloot: 0-1, meteen de ruststand. Na de pauze niet echt beterschap want meteen loerde Heist op de counter, doelman Daan Ronse pakte uit met een prima redding. Tien minuten later nog eens Meulebeke… Arthur Declercq zag zijn bal met een gelukje voorbij zijn mannetje gaan waardoor Djordy Tack rechts naar doel trok, laatstgenoemde trapte, via binnenkant verste paal, binnen: 1-1. De opluchting was groot. Heist leek te panikeren, KFCM rook alsnog de overwinning… maar verder dan een poging van Jari Bourgeois, balletje net naast, kwam stamnummer 1255 niet meer…

Het billijke gelijkspel werd de logische uitslag van een zeer matige match. Niettemin opnieuw geen verlies: Meulebeke is inmiddels 6 wedstrijden ongeslagen. Volgende zaterdag trekken we naar FC Veldegem, op zoek naar een nieuwe driepunter!

O ja, vergeet uw inschrijving niet voor ons eetfestijn op zaterdag 15 februari!

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Van Poucke W, Van Poucke J (46′ Cardoen), Verschueren, Declercq, Tack (70′ Claeys (88′ Lannoo)), Bourgeois, Vanmarcke, Vandromme en Vens. Doelman Anckaert viel niet in.

FC Heist: Maertens, Vandenbosch, Schip, Van Damme, Elferink (83′ Delporte), Volckaert (73′ Pollet), Vandewalle (76′ Dedeyne) Dubois, Meert, Maene en Bragard. Doelman Van Den Berghe viel niet in.

Doelpunten: 32′ Vandewalle (0-1) en 66′ Tack (1-1).

Gele kaarten: 71′ T2 Mollij (KFCM) en 75′ Dubois (Heist).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Simon Vynckier, bijgestaan door dhr. Michiel Dezwarte en dhr. Killian Sanders.

 

Volgende wedstrijd: FC Veldegem – KFCM, zaterdag 8 februari om 19u.

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
3. VAN POUCKE Wout
4. VAN POUCKE Joren
6. VERSCHUEREN Tom
8. DECLERCQ Arthur
10. TACK DjordyGoal
11. VERFAILLIE Maxime
16. VANDROMME Michiel
17. VENS Dylan

Subs

9. VANDEWALLE MarijnSub4
13. LANNOO GaethanSub
Sub10
22. ANCKAERT Sander