21 september 2019
Score: 0 - 4

Match Report

Op speeldag 4 moest KFCM op zaterdagavond naar SK Eernegem. Nostalgie. Jaren terug waren dit telkens topduels in Vierde Nationale (Bevordering, nu de 3e Amateur), huidig seizoen een wedstrijd in 2e Provinciale. Maar veel veranderde er ginds nog niet… nog steeds een hartelijke ontvangst van Erna, nog steeds Alain op het wedstrijdblad, nu wel als hoofdcoach. T1 Chris Van Den Broucke wijzigde nauwelijks iets aan de selectie, enkel had Tom Verschueren zijn 1e selectie van het seizoen beet, hij verving 2e doelman Sander Anckaert op de bank. De partij stond onder de leiding van dhr. Nico Roose.

Het wedstrijdverslag is kort… echt veel viel er niet te beleven aan de doelen van Daan Ronse of William Victoor, zeker niet in de 1e helft. Na een lange studieronde kwam Meulebeke beter in de wedstrijd en was qua balbezit en kwaliteit de betere ploeg. Eernegem verdedigde zich kranig en speelde kort op de man waarop onze roodbroekjes niet meteen een repliek hadden. De betere kans was zelfs voor Eernegem: na hoekschop kon Milan Denolf uithalen centraal op doel… pal op goalie Daan Ronse! Aan de overzijde was het Gaethan Lannoo die zijn kans waagde op een 2e bal na corner, de bal vloog naast de verste paal uit. Aan de pauze greep trainer Chris Van Den Broucke in, wat resulteerde in een aanvallender rood-wit, na 5′ pegelde Djordy Tack richting doel, doelman William Victoor bracht knap redding. Even voor het uur dan toch de verlossing… Jari Bourgeois tikte het leder in de verste hoek binnen, de 0-1 stond op het bord. Nog geen minuten later 0-2, na hoekschop van Dylan Vens kopte de ingevallen Mathias Vandewoestyne mooi binnen. De ban was gebroken en Eernegem had geen reactie meer in huis. Integendeel, na een prima voorzet van de ingevallen Gianluca Cardoen besloot Martijn Wallican de kortste hoek binnen (0-3) en na een prima actie Dylan Vens – Jari Bourgeois besloot laatstgenoemde op de goalie. De 0-4 was op slag van het wedstrijdeinde een feit, na een mooie aanval werkte, jawel, Gianluca Cardoen beheerst en fraai af!

12 op 12 en meteen de 3e clean-sheet op 4 wedstrijden! Wie kan er dan klagen? Vorig weekend moeizaam? Als je een derby met 3-0 wint… Gisterenavond moeizaam? De 0-4 cijfers spreken voor zich. Na het puntenverlies van Diksmuide op Lichtervelde staat rood-wit nu alleen aan de leiding met het maximum der punten. Match per match is de boodschap. Het is nog o zo lang… er kan nog heel wat gebeuren! Starten dus vanaf maandag met de opdracht “De Haan”… we ontvangen hen op ons eigen Dr. Leo Abeele Stadion komende zaterdagavond. Supporters, op post!

.

KFCM: Ronse, Den Baes (46′ Verschueren), Van Poucke J (46′ Vandewoestyne), Declercq, Tack (73′ Cardoen), Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican. Buyse viel niet in.

SK Eernegem: Victoor, ‘T Kindt, Dereere (83′ Desmit), De Rop, Bolle (65′ El Djadide), Goncalves, Ouajib, Denolf M, Vandekerckhove, Strobbe en Borguet (55′ Denolf A). Nzumba viel niet in.

Doelpunten: 56′ Bourgeois (0-1), 60′ Vandewoestyne (0-2), 77′ Wallican (0-3) en 89′ Cardoen (0-4).

Gele kaarten: 67′ Vens (KFCM) en 67′ Strobbe (SKE).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Nico Roose, bijgestaan door dhr. Nordin Degraeve en dhr. Gino Vyvey.

 

Volgende wedstrijd: KFCM – De Haan, zaterdag 28 september om 19u.

FOOTLUNCH 2019

 

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
4. VAN POUCKE Joren
8. DECLERCQ Arthur
9. TACK Djordy
11. BOURGEOIS JariGoal
12. DEPONDT Brian
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE Simon
17. VENS DylanYellow Card
18. WALLICAN MartijnGoal

Subs

BUYSE Tijl
6. VERSCHUEREN TomSub2
7. VANDEWOESTYNE MathiasGoalSub4
10. CARDOEN GianlucaGoalSub9