13 januari 2018
Score: 3 - 1

Match Report

De aanloop naar de topper Diksmuide versus Meulebeke was allesbehalve ideaal… niet alleen het gelijkspel op het stormachtige Middelkerke zat nog in het achterhoofd, maar door onze jeugdige spelersgroep waren heel wat studenten afwezig op de dinsdag -en donderdagtraining. Coach Bruno Derveaux kon echter wel op hun rekenen voor dé topper van speeldag 18, Brian Depondt (geschorst) en kapitein Mathias Vandewoestyne (geblesseerd) keken daarentegen noodgedwongen toe vanuit de tribune. De trip naar SVD kondigde zich vooraf al moeilijk aan, een warm onthaal mochten en zouden we er zeker krijgen… de manier waarop – ieder vogeltje zingt zoals ie gebekt is… -, dat is een ander verhaal… Het topduel stond onder de deskundige leiding van dhr. Lorenzo Room.

Meulebeke begon het best aan de partij met een aantal fraaie voetballende acties, echt doelgevaar leverde het echter niet op. Halfweg de 1e helft een snelle prima vrijschop van Gaethan Lannoo, Dylan Vens stuurde van op de achterlijn voor waarbij vervolgens een thuisspeler (met de arm/hand?) wegwerkte, de ref wuifde meteen het weinige protest weg voor handspel. Op minuut 33 noteerden we de 1e hoekschop voor de thuisploeg, uiteindelijk zette Sam Van Crugten voor, Jordi Rico kopte naast. In de 1e helft werd dan toch nog gescoord ondanks de weinige concrete doelpogingen aan beide kanten, de manier waarop was echter wel fraai. Na een knappe aanval zette een sterke bedrijvige Martijn Wallican een individuele actie op en knalde tot slot onhoudbaar laag in de verste hoek: 0-1 en rood-wit op voorsprong, meteen de ruststand.

1e doelstelling aan de rust was een luttele seconden na de pauze al naar de knoppen… een ongelukkige bal dwarrelde in hoekschop. De daaropvolgende bal belandde in het pak waarbij Simon Vanmarcke ook al even ongelukkig het leder in eigen doel werkte: 1-1 en alles te herdoen. Minuten later dé kans voor de voorsprong… actie Jony Den Baes – Michel Kodia, bij de daaropvolgende voorzet kopte Jari Bourgeois van dichtbij millimeters naast… Nog voor het uur opnieuw de Meulebeekse topschutter, hij veroverde het leder maar zijn knal verdween in corner. De kansen volgden zich nu wel snel op… aan de overzijde pakte een thuisspeler uit, doelman Daan Ronse bracht redding met de voeten! Het tempo zakte daarna wat… tot plots aan minuut 71 het prijs was… op een verre vrije trap kopte Jordi Rico het leder linksonder binnen: 2-1 & nu Diksmuide op voorsprong. KFCM moest risico’s beginnen nemen, op zoek naar de gelijkmaker én om het kloofje’ met SVD te behouden op 5 knikkers maar goalie Yarith Maes werd niet meer in verlegenheid gebracht. Integendeel, rood-wit moest de kelk tot op de bodem ledigen en slikte nog een 3e treffer, de ingevallen Dries Vandekerckhove tikte de rebound van dichtbij binnen, de voorafgaande fout op Jony Den Baes ten spijt.

Uiteraard kwam de nederlaag hard aan… het wil maar niet lukken om eens zo’n kanjer van een match te winnen… ‘verzachtende’ omstandigheden zijn allicht de ‘studie’ en ‘transfer’ beslommeringen in de hoofden van onze roodbroekjes. Maar goed, dramatiseren zullen en mogen we niet doen… een verloren strijd is geen verloren oorlog, KFCM staat immers nog altijd op de 1e plaats. Weliswaar moet het komende zondag, eindelijk nog eens op eigen veld, er boenk op zijn. Zondag geen excuses, enkel drie punten behoren tot de mogelijkheden!

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Dewitte (77′ Baekelandt), Verschueren, Vandersteene (83′ Lauwers), Kodia (65′ Cardoen), Bourgeois, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican. Doelman Toebaert viel niet in.

Diksmuide: Maes, Rolly, Tant, Van Crugten, Vanhee, Devriendt (77′ Vandekerckhove), Kimpe (92′ Genouw), Devos, Coene, Rico en Cardon. Timperman en doelman Seynhaeve vielen niet in.

Gele kaarten: 85′ Van Crugten, 89′ Rico en 90′ Coene (KSVD).

Doelpunten: 38′ Wallican (0-1), 46′ Vanmarcke (1-1, own), 71′ Rico (2-1) en 81′ Vandekerckhove (3-1).

Beeldmateriaal: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Lorenzo Room, bijgestaan door dhr. Aaron Soens en dhr. Dirk Verbeke.

Volgende wedstrijd: KFCM – KEG Gistel, zondag 21 januari 2018 om 15u.

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
5. POPELIER Jarne
6. VERSCHUEREN Tom
8. DEGRANDE Emiel
9. KODIA Michel
11. PLATTEAU Thorben
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE Simon
17. VENS Dylan
18. WALLICAN MartijnGoal

Subs

10. CARDOEN GianlucaSub9
15. BAEKELANDT EduardSub5
19. CLAEYS SeppeSub8
22. TOEBAERT Simon