7 januari 2018
Score: 1 - 1

Speeldag 17, 1e wedstrijd van 2018. Na de korte winterstop breekt nu ook de examenperiode voor sommigen aan. Hierdoor ontbraken Tom Verschueren en kapitein Mathias Vandewoestyen, Dylan Vens was geschorst. Hierdoor moest coach Bruno Derveaux enkele wijzigingen doorvoeren in zijn elftal en verschenen Eduard Baekelandt en Maarten Lauwers opnieuw op de bank. De 17-jarige Meulebekenaar Thibaut Verbrugghe maakte zijn debuut in het 1e elftal van rood-wit. Bij Middelkerke stond er sinds kort een nieuwe coach aan het roer, zijn troepen trainden gewoon door tijdens de winterstop… ze waren uiteraard gebrand op een prima resultaat. De partij stond onder leiding van dhr. Thijs Delzeyne.

De slechte staat van het veld én de enorme koude zijdelingse wind deden ons al snel vermoeden dat er van een echte wedstrijd op speeldag 17 geen sprake zou zijn. Veel slechte ballen, om de vijf stappen de bal buiten en nauwelijks doelpogingen. Na vijf minuten spelen een poging via Jari Bourgeois, de lokale doelman werkte in hoekschop. Die laatste werd genomen door Brian Depondt, Simon Vanmarcke kopte naast. Veel viel er niet te beleven tot halfweg de 1e helft er een doelpunt letterlijk en figuurlijk uit de lucht viel, thuisspeler Jochen Delrue kopte zowaar, tot ieders verbazing, het leder in eigen doel: 0-1. Naarmate de rust naderde, volgden er nog twee schuchtere pogingen via Middelkerke, Daan Ronse kende geen probleem. Rust: 0-1.

Na de pauze een gelijkaardig scenario, ditmaal de 1e dreiging via de fusieploeg maar aan de 2e paal net niet. Aan de overzijde, veel later, doorzetten van Jari Bourgeois na een bal van Martijn Wallican, een verdediger werkte de bal in hoekschop. Er bleef enigszins spanning hangen, al leken beide ploegen nauwelijks dicht bij een doelpunt te komen tot een verwarring een kwartier voor het einde. De 2e assistent gaf de inworp voor Meulebeke, ref Delzeyne herzag dit op onduidelijke wijze waardoor Spermalie optimaal profiteerde en kapitein Koen Brackx het leder in doel schoof: 1-1, van een koude en discutabele douche gesproken… KFCM eindigde nog met 10 na dubbel geel voor een tegenstribbelende Brian Depondt, Jari Bourgeois zag zijn scherpe bal nog van de lijn gekeerd en in de ultieme slotfase liet een thuisspeler zowaar nog de overwinning liggen, de bal vloog over.

Gemengde gevoelens achteraf na het 1-1 gelijkspel, uiteraard konden we wel niet blijven winnen maar het was vooral zuur hoe het tegendoelpunt tot stand kwam. Eveneens gemengde gevoelens toen vernomen werd dat Zedelgem verloor… ‘we hadden verder kunnen uitlopen’ maar aan de andere kant komt men ook niet dichterbij. Wie wel dichterbij sluipt is Diksmuide… onze komende opponent. Afspraak komende zaterdagavond, aftrap om 19u30.

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Dewitte (83′ Baekelandt), Vandersteene, Kodia, Cardoen (88′ Verbrugghe), Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke en Wallican. Lauwers en doelman Toebaert vielen niet in.

Middelkerke: Milh, Bonne, Delrue, Mortier, Bussche (46′ Proot), Denamur (84′ Dejonghe), Brackx, Bouvry, Cornillie, Schoutteet en Jooris (88′ Vandermeulen). Doelman Janssens viel niet in.

Gele kaarten: 76′ Depondt en 87′ Vandersteene (KFCM).

Rode kaart: 87′ Depondt (2e geel) (KFCM).

Doelpunten: 22′ Delrue (0-1, own) en 75′ Brackx (1-1).

Beeldmateriaal: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Thijs Delzeyne, bijgestaan door dhr. Sven Latruwe en dhr. Patrick Soutaer.

Volgende wedstrijd: SV Diksmuide - KFCM, zaterdag 13 januari 2018 om 19u30.