2 september 2017
Score: 1 - 0

Match Report

Voor de 1e speeldag stond meteen de clash / derby tussen VV Tielt & KFC Meulebeke op het programma. Trainer Bruno Derveaux kon niet rekenen op kapitein Mathias Vandewoestyne (trouw van zijn zus). Vandersteene en Verschueren, beiden gespeeld bij de beloften op vrijdagavond na een blessure, begonnen op de bank samen met Meulebekenaar Eduard Baekelandt en doelman Simon Toebaert. Het streekduel stond onder leiding van dhr. Sam Vandenhende.

Al na 6′ spelen een prima kans voor Tielt: Pieter-Jan Dumolein zette voor en aan de 2e paal kopte Simon Coppé hard over. Erna was het een hele poos stil aan beide doelen, Meulebeke had het centraal niet onder de markt en bracht weinig of geen doelgevaar. Net aan het halfuur de thuisploeg opnieuw met Bert Van Nieuwenhuyse… goalie Daan Ronse speelde ver uit doel maar de ex-KFCM’er trapte over. Pas 10′ voor de rust voor het eens rood-wit met enigszins gevaar: Sam Christiaens zag zijn bal onderweg weggewerkt en de rebound trapte Martijn Wallican over. Tellen later VV Tielt… Bert Van Nieuwenhuyse zag zijn kopbal mooi gepareerd door doelman Daan Ronse maar op de daaropvolgende hoekschop bijna geklopt, een kanarie besloot naast. Ruststand: 0-0.

Meteen na de pauze een belangrijk wedstrijdmoment: duidelijk handspel van een thuisspeler in de zestien maar ref Vandenhende liet zowaar echter begaan, geen strafschop voor rood-wit ondanks hevig protest! KFCM leek meer en meer in de wedstrijd te komen, bij Tielt zaten er al met krampen. Halfweg het 2e stuk een actie Eduard Baekelandt -de 17-jarige Meulebekenaar maakte zijn debuut- en Jari Bourgeois, laatstgenoemde stuurde Sam Christiaens op doel. Goalie Lorenz De Visch ging al plat, de Meulebeekse spits besloot naast. Aan de overzijde nog eens Tielt, de trap van Bert Van Nieuwenhuyse werkte Daan Ronse in hoekschop. Toen iedereen zich stilaan verzoende op alweer een 0-0 bij Tielt-Meulebeke zat het venijn in de staart. Na een inworp op rechts, geraakte het leder niet meteen weg… een thuisspeler zwiepte alsnog het leder van op de achterlijn voor doel en het was, jawel, Bert Van Nieuwenhuyse die kon binnen koppen: 1-0 met nog 4′ te spelen. Stamnummer 1255 was te verslagen om nog te reageren en zo ging Tielt met de drie punten lopen in dit burenduel.

Met een 0-0 hadden beide ploegen zich achteraf allicht wel verzoend, ondanks de ‘meeste’ / ‘beste’ kansen voor de thuisploeg waren. KFCM bracht zaterdagavond op Tielt (aanvallend) te weinig en leek centraal toch wel enkele pionnen te missen. Een verloren strijd is geen verloren oorlog maar het deed uiteraard wel wat pijn deze derby te moeten verliezen en dan nog in de slotminuten. Vorige seizoen begonnen we ook met een 1-0 nederlaag, aan onze jongens om komende zaterdag de puntjes op de i te plaatsen.

Volgende week 1e thuiswedstrijd van het seizoen tegen Spermalie-Middelkerke… aftrap zaterdag om 19u!

bbq 2017

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Dewitte, Cardoen (46′ Verschueren), Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens, Wallican (65′ Baekelandt) en Christiaens. Vandersteene en doelman Toebaert vielen niet in.

VV Tielt: De Visch, Devolder (81′ Vankerkhoven), Ryckebosch, Den Baes, Dumolein, De Marrez, Van Nieuwenhuyse, Verhaeghe, Casier (60′ Lanckriet), Coppé (81′ Mulier) en Debeuf. Doelman Van De Kerckhove viel niet in.

Gele kaarten: 85′ Vens (KFCM), 58′ Devolder en 93′ Dumolein (VVT).

Doelpunten: 86′ Van Nieuwenhuyse (1-0).

Beeldmateriaal: klik hier.

.

Wedstrijdleiding: dhr. Sam Vandenhende, bijgestaan door dhr. Stefaan Carpentier en dhr. Joel Tanghe.

Volgende wedstrijd: KFCM – Sp. Middelkerke, zaterdag 9 september om 19u.

 

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
5. DEWITTE Steve
10. CARDOEN Gianluca
11. BOURGEOIS Jari
12. DEPONDT Brian
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE Simon
17. VENS DylanYellow Card
18. WALLICAN Martijn
20. CHRISTIAENS Sam

Subs

6. VERSCHUEREN TomSub10
8. VANDERSTEENE Gaël
15. BAEKELANDT EduardSub18
22. TOEBAERT Simon