Supporters, op post voor deze lastige ‘verre’ trip naar Oudenburg…

Remember vorig seizoen…

 

Mathias Vandewoestyne – KFC Meulebeke: “We zijn aan een sterke reeks bezig”

Meulebeke – FC Meulebeke won met 4-2 van Beernem, waardoor de roodbroeken aan de leiding blijven. “We wonnen verdiend”, vertelt Mathias Vandewoestyne. “Wij namen het meeste initiatief. Normaal zou ik zeggen, want wij zijn tenslotte de leiders. We kwamen vroeg op een 1-0 voorsprong. Ideaal uiteraard, maar nadien lieten we het afweten om verder uit te lopen. Het had aan de rust altijd 2-0 of 3-0 moeten zijn. Kort na de rust konden we onze voorsprong toch verdubbelen, maar Beernem gaf nooit af. Telkens de bezoekers scoorden, konden wij wel snel tegenscoren. De zege kwam nooit in gevaar. Met 15 op 15 zijn wij aan een sterke reeks bezig.”

Stefan Schwarz – VVC BEERNEM: “We maakten het onszelf moeilijk”

Beernem – VVC Beernem verloor met 4-2 bij Meulebeke. “Met een beetje meer ervaring in de rangen zat er meer in”, vindt T1 Stefan Schwarz, die door de vele blessures met een beperkte kern naar de leider afzakte. “In de eerste helft hadden we het niet onder de markt, maar na de rust scoorden we de aansluitingstreffer. Meulebeke scoorde snel tegen en zo hielden zij ons telkens op afstand. Meulebeke vond ik niet impressionant voetballen. Ze beschikken wel over twee heel goede spitsen. Wij deden hen enkele goals cadeau en maakten het onszelf moeilijk.”

“Zondag ontvangen we Diksmuide, een team dat ik voetballend hoger inschat dan Meulebeke”, aldus Schwarz. “Diksmuide is favoriet, maar tegen goed voetballende ploegen komen we vaker beter uit de verf. We missen enkele basisspelers en dan moet je aan kwaliteit inboeten. Maar wie op het veld staat, gaat er vol voor. Ik zie veel inzet en dat stemt me gelukkig. Om de voeling met de middenmoot niet te verliezen, moeten we wel dringend punten pakken.”

(Sportwereld, 29/11/17)

.

Lappenmand/geschorst: Niemand geschorst bij KFCM. ** Gaethan Lannoo werd vorige speeldag geblesseerd vervangen en werkt deze week een apart programma af. Maarten Lauwers is terug fit maar dinsdag ontbraken Brian Depondt & Sam Christiaens door ziekte. Tom Verschueren, geblesseerd vervangen aan de rust, hield het bij lopen. ** Maxime Wimme (3e geel) is bij Oudenburg geschorst.

Weetjes: Zondag 17 december is er terug de Footlunch, verzorgd door Ma Kwizien, voor de derby Meulebeke-Tielt! De uitnodigingen (zie onderaan) werden ondertussen verstuurd, schrijf tijdig in! ** Inmiddels vier spelers op één kaart van schorsing: Michel Kodia, Gaethan Lannoo, Dylan Vens en Martijn Wallican. ** De entourage (spelers, ouders, staf, medewerkers) van de beloften gaat komende vrijdagavond eten naar restaurant ‘t Veld, het is intussen al de 11e editie van dit etentje. Er zijn 41 inschrijvingen, mooi zo! ** Vrijdagavond 15 december Kerstfeest KFC Meulebeke! Iedereen welkom, uitnodiging onderaan!

Wafeltjesverkoop:

* De wafeltjes (U6 tot en met U17) kunnen in eerste instantie afgehaald worden in de receptie naast de kantine beneden op zaterdag 2 december vanaf 10 uur (tot 16 uur).  Maandag 4 december tussen 18 en 19.30 uur,  woensdag 6 december tussen 18 en 19.30 uur en zaterdag 9 december vanaf 10 uur. Bestuur, U21, beloften en 1e elftal heren & dames kunnen deze afhalen bij Pieterjan op het einde van de gang van de kleedkamers.

* De wafeltjesverkoop DV Foods ten voordele van onze clubwerking was een groot succes, de kaap van 1.000 werd gehaald waarvoor oprechte dank! Laattijdige maar ook nieuwe bestellingen kunnen geplaatst worden tot en met zondag 3 december bij Denis Delbaere (denisdelbaere@hotmail.com), afhaling van deze bestellingen is dan op 9 december!

Matchbal: nvt.

.

WS Oudenburg – Eerste Elftal, zaterdag om 19u

Ter Beke, Bekestraat 16, 8460 Oudenburg, terrein 1.

Scheidsrechter: dhr. Daniël Provoost, bijgestaan door dhr. Christophe Dhont en dhr. Nicky Masscheleyn.

Provinciale Dames – FC Moerkerke, zondag om 14u30

Dr. Leo Abeele Stadion, Sportcentrum Ter Borcht.

Provinciale Beloften – Luingnois, zaterdag om 13u30

Dr. Leo Abeele Stadion, Sportcentrum Ter Borcht.

Gewestelijke U21

Bye voor de rest van 2017.

FOOTLUNCH 12-2017Kerstfeest KFCM 2017