15 februari 2020
Score: 4 - 1

Match Report

Er vielen enkele wijzigingen te noteren op het wedstrijdblad. Gaethan Lannoo, Arthur Declercq en Gianluca Cardoen – alle 3 er niet bij op Veldegem – kwamen terug in de selectie en begonnen op de bank. De elf aan de aftrap waren ongewijzigd, Eduard Baekelandt (gekwetst) – Thibaut Verbrugghe en Jarne Popelier vielen af. De topper op het Dr. Leo Abeele Stadion stond onder de prima wedstrijdleiding van dhr. Benoit Salembier.

De wedstrijd begon vrij evenwichtig met enkele aanvallen en schuchtere halve doelpogingen aan beide kanten. Halfweg de 1e helft de eerste echte scoringskans, een bezoeker zette aan de 2e paal werkte een roodbroek nog net het leder weg aan het ‘vrije doel’. Tellen later moest Tom Verschueren de strijd staken na een duel, Arthur Declercq kwam in zijn plaats. Laatstgenoemde stuurde minuten later Jari Bourgeois goed weg, doelman Jérémy Dumesnil leek even te twijfelen… de Meulebeekse topschutter kapte zich goed los en schoof het leder in doel: 1-0! Euforie op Ter Borcht! Meulebeke leek lang met een voorsprong de rust in te gaan maar 5′ voor tijd stond het terug gelijk: ref Salembier wees terecht naar de stip na handspel, kapitein Karel Ternier zette de elfmeter feilloos om: 1-1, meteen de ruststand.

Na die gelijkmaker op slag van rust bleven onze roodbroekjes volle gas geven, ze hadden er duidelijk zin in. Rond minuut 53 een prima collectie aanval van de thuisploeg, het was Jony Den Baes die aanlegde vanuit de 2e lijn, zijn prima schuiver ging net naast. Minuten later dan toch nog eens Nieuwpoort, op voorzet devieerde Martijn Verhelst zonder het te beseffen het leder op doel maar doelman Daan Ronse was attent. Op het uur viel tot ieders tevredenheid de 2-1, het was opnieuw Jari Bourgeois die de bal in de diepste hoek trapte! Een minuut later dé kans op de 3-1, Djordy Tack verscheen in de rechthoek en bij het afwerken trapte een bezoeker hem aan, geen fout, geen doelpunt. Uitstel bleek even want een kwartier voor het eind viel de ‘geruststellende’ 3-1… Dylan Vens zette voor en het was de ingevallen Gaethan Lannoo die aan de 2e paal raak wist te koppen! Rood-wit maakte het feestje compleet door Nieuwpoort helemaal naar de slachtbank te leiden… na bal van Martijn Wallican rondde Jari Bourgeois zijn 5e (!) hattrick van het seizoen af: 4-1!

Niemand die deze topprestatie van onze jongens verwachtte. Oververdiende en afgetekende zege tegen het 2e geklasseerde Nieuwpoort met tal van ‘grote namen’. Eindelijk nog eens een knaloverwinning wanneer er een etentje georganiseerd is… niks dan blije gezichten in de kantine uiteraard, onze trainers kregen zelfs een applaus bij het binnenkomen, een mooi gebaar van onze trouwe rood-witte aanhang! Een dikke proficiat aan de ploeg en de entourage! Volgende zondag trekken we naar Snaaskerke… een niet te onderschatten tegenstander, remember de 0-3 nederlaag op Ter Borcht…

Dan dit nog… we moeten de rekening niet maken van een ander maar de kroniek van een aangekondigd einde kunnen we niet zomaar laten passeren… Pure competitievervalsing is dit, een fenomeen die meer en meer voorkomt, onvoorstelbaar. Nieuwpoort haalde een pak dure en grote namen binnen maar al snel bleek het financiële plaatje niet te kloppen. Bezin eer ge begint! Niettemin stapelden men de overwinningen op, de tegenstander bleef achter met nul punten en soms een pandoering.

Enkele uren voor de wedstrijd… telefoon vanuit Nieuwpoort dat er één ploegje van de allerkleinsten niet zullen komen het voormatchke spelen. Reden: de jeugdtrainer is al een geruime tijd niet meer betaald en weigert de verplaatsing naar Meulebeke te maken. In de heenwedstrijd ging rood-wit met 3 ploegjes en ruime entourage naar de kust om onderling wedstrijdjes af te werken. Bij de terugmatch komt er één ploegje met een entourage van 2 mensen… Nogmaals een bevestiging van de vele roddels. Ondanks dit, zo zegt een bezoekende trainer voor de match, “wilt men zelfs nog kampioen spelen of minstens promoveren, de spelers zullen nog alles geven…”

Enkele uren na de wedstrijd… persbericht dat het gedaan is met SV Nieuwpoort. Alle spelers mogen voor volgend seizoen een andere ploeg zoeken…

Ondanks dit alles is en blijft onze overwinning een sterke en mooie prestatie van KFC Meulebeke. Bij de bezoekers liep er zaterdagavond heus nog voldoende kwaliteit en materiaal…

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Van Poucke W, Van Poucke J, Verschueren (21′ Declercq), Tack (75′ Cardoen), Bourgeois, Vanmarcke, Vandromme (46′ Lannoo), Vens en Wallican. Doelman Anckaert viel niet in.

Nieuwpoort: Dumesnil, Vandendriessche W, Van Den Wittenboer, Verhelst (62′ Ballieul D), Hatse, Bailleul M, Ternier, Vandendriessche D (84′ Verplancke), Gunst, Deschacht en Vermeulen (84′ Van Damme). Doelman Sneyaert viel niet in.

Doelpunten: 26′ Bourgeois (1-0), 40′ Ternier (1-1, pen), 59′ Bourgeois (2-1), 74′ Lannoo (3-1) en 81′ Bourgeois (4-1).

Gele kaarten: 64′ Wallican, 69′ Den Baes (KFCM), 63′ Gunst en 64′ Ternier (SVN).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Benoit Salembier, bijgestaan door dhr. Dirk Verbeke en dhr. Luc Noë.

 

Volgende wedstrijd: Snaaskerke – KFCM, zondag 23 februari om 15u.

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES JonyYellow Card
3. VAN POUCKE Wout
4. VAN POUCKE Joren
6. VERSCHUEREN Tom
10. TACK Djordy
11. VERFAILLIE MaximeGoalGoalGoal
16. VANDROMME Michiel
17. VENS Dylan
18. WALLICAN MartijnYellow Card

Subs

8. DECLERCQ ArthurSub6
9. VANDEWALLE MarijnSub10
13. LANNOO GaethanGoalSub16
22. ANCKAERT Sander