9 september 2017
Score: 4 - 0

Match Report

Eerste wedstrijd voor eigen publiek van het nieuwe seizoen op een prima grasmat en uiteindelijk dan toch, na heel wat stortbuien, mooi voetbalweer. Trainer Bruno Derveaux kon terug rekenen op kapitein Mathias Vandewoestyne die aan de aftrap verscheen, samen met Tom Verschueren. Hierdoor verdwenen Martijn Wallican en Gianluca Cardoen naar de bank. De partij stond onder leiding van dhr. Philippe De Vlaminck.

IMG_1693

Starten met een achterstand… Middelkerke kon er gisterenavond (zaterdag) van meespreken. De match was nog niet helemaal afgetrapt of we mochten al een parel van een doelpunt noteren: Gaethan Lannoo speelde Jari Bourgeois aan die een prima center in de voeten had aan de cornervlag… de inlopende Dylan Vens knalde prachtig het leder in de verste kruising: 1-0! Op het kwartier goeie vrije trap van laatstgenoemde, Sam Christiaens kwam millimeters te kort om binnen te tikken. Bijna halfweg de 1e helft dan toch de verdubbeling, na een verre intrap van goalie Daan Ronse devieerde een bezoekende verdediger centraal het leder weg in de richting van Jari Bourgeoi. De Meulebeekse spits kon alleen op doel en werkte beheerst af: 2-0! Minuten later Sam Christiaens in de grote rechthoek: hij besloot nipt voorlangs, ook Jari Bourgeois stond goed geplaatst. Meteen erop de counter van Spermalie, Neal Jooris in duel met Gaethan Lannoo richting doel, de bezoeker besloot over. Nog twee Meulebeekse wapenfeiten voor de rust: een lage vrijschop van Jari Bourgeois bokste doelman Jason Milh weg en na een prima voorzet van Jony Den Baes verscheen Jari Bourgeois alleen aan de 2e paal… van dichtbij trapte hij zowaar hoog over, een kans die de Meulebeekse topschutter anders nooit laat liggen. Rust: 2-0.

Na de pauze was het even wachten voor wat gevaar maar op het uur een prachtige aanval opgezet door de pas ingevallen Martijn Wallican en uiteindelijk na voorzet op rechts mooi binnengekopt door kapitein Mathias Vandewoestyne. Echter, de 2e assistent vlagde voor buitenspel en het 3e feestje ging (voorlopig) niet door. 3′ later dan toch het doelpunt: mooie individuele actie van Jari Bourgeois op de achterlijn die vervolgens kon voorzetten… Martijn Wallican knalde van dichtbij kurkdroog in de kruising: 3-0. Minuten later was de match helemaal beslecht: Dylan Vens speelde Martijn Wallican – die een knappe invalbeurt maakte –  aan en die trok op snelheid naar doel, eens in de rechthoek onderuitgehaald door een verdediger en ref Philippe De Vlaminck, die met zijn assistenten nooit in de problemen kwam, kon niet anders dan naar de stip te wijzen. Wie anders dan Jari Bourgeois zette de elfmeter om en zo kwam de 4-0 eindstand op het bord.

IMG_1696

We vroegen puntjes op de i te plaatsen na de derbynederlaag vorig week, wel, ze zijn er met verve op geplaatst! Knappe collectieve prestatie tegen Spermalie-Middelkerke die nooit echt in de wedstrijd is geraakt, de verdienste van rood & wit. We mogen niet te hoog van de toren blazen maar op ons eigen grote veld kunnen we toch altijd dat tikkeltje meer, 4-0 en het kon gerust 5 of 6-0 geweest zijn. De opluchting en de vreugde na de wedstrijd was groot, de nul is van het bord en komende vrijdag (!) om 20u (!) zullen we alvast trachten de troepen van SV Diksmuide een warm onthaal te bezorgen!

De beloften verloren gisterennamiddag op Racing Waregem, verslag onder ‘ploegen-beloften-wedstrijden’.

IMG_1700

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Dewitte (59′ Wallican), Verschueren, Vandewoestyne, Bourgeois, Depondt, Lannoo (72′ Vandersteene), Vanmarcke, Vens en Christiaens (72′ Cardoen). Doelman Van Dorpe viel niet in.

Middelkerke: Milh, Bonne, Portier (9′ Cordier), Bussche (55′ Mortier), Brackx, Proot, Bouvry, Cornillie, Schoutteet, Raes en Jooris (72′ Vanden Brugghen). Doelman Janssens viel niet in.

Gele kaarten: 41′ Lannoo (KFCM).

Doelpunten: 4′ Vens (1-0), 21′ Bourgeois (2-0), 63′ Wallican (3-0) en 65′ Bourgeois (4-0, pen).

Beeldmateriaal: klik hier.

.

Wedstrijdleiding: dhr. Philippe De Vlaminck, bijgestaan door dhr. Frank Vandenborre en dhr. Steven Dooms.

Volgende wedstrijd: KFCM – SV Diksmuide, vrijdag 15 september om 20u.

 

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
5. DEWITTE Steve
6. VERSCHUEREN Tom
7. VANDEWOESTYNE Mathias (C)
11. BOURGEOIS JariGoalGoal
12. DEPONDT Brian
13. LANNOO GaethanYellow Card
14. VANMARCKE Simon
17. VENS DylanGoal
20. CHRISTIAENS Sam

Subs

8. VANDERSTEENE GaëlSub13
10. CARDOEN GianlucaSub20
18. WALLICAN MartijnGoalSub5
22. VAN DORPE Levi