Meulebeke heeft zijn broodnodige overwinning beet door te winnen met 0-2 op Wevelgem en is zo mee met het peloton in Eerste Provinciale! De manier waarop was eerder ondergeschikt, KFCM speelde niet zijn beste partij, maar onze roodbroekjes wonnen wel meer dan verdiend de wedstrijd! Geen gemiste start dus en de troepen van trainer Lieven Verkindere kunnen dus met vertrouwen toewerken naar het treffen met leider Adinkerke.

28 september 2014
Score: 0 - 2

Match Report

Na de oplawaai tegen Wervik stond KFCM voor een belangrijke opdracht, dit met de verplaatsing naar Wevelgem. Puntengewin, en dan nog het best de volle buit, stond voorop. In tegenstelling tot vorige week stonden Dries Bernaert en Robin De Bels aan de aftrap, op de bank begonnen veldspelers Peter Denys, Mathias Vandewoestyne en Jelle Popelier. Het belangrijke treffen, op de zonovergoten namiddag, stond onder leiding van dhr. Peter Goudmaeker.

In een zeer gesloten 1e helft viel er niet zoveel te beleven, al lieten beide teams toch enkele scoringskansen aan zich voorbij gaan. Bij een aanval van de thuisploeg kwam doelman Jonas Uytterhaegen ver uit doel, gelukkig besloot Birger Dutoit het leder naast de lege kooi, we waren toen elf minuten ver. Erna volgden de pogingen voor KFCM, op het kwartier kopte Robin De Bels overhoeks over. De beste kans viel op minuut 36: na een bal van Robin De Bels verscheen Tom Ternest alleen voor doel maar die besloot zowaar op goalie Geoffrey Duyck, de rebound werkte een verdediger weg. In de slotfase van de 1e helft dan toch bijna 0-1, na een snelle counter met kapitein Tom Ovaere vond Andreas Van Autrève de doelman op zijn weg. Ook de rebound via Tom Ternest kende geen happy end. Rust: 0-0.

Na de pauze drukte Meulebeke meteen het gaspedaal in… op voorzet van Dries Bernaert kopte Tom Ternest, die mooi de buitenspelval omzeilde, via de verste doelpaal binnen: 0-1 na één minuut! Wat later was de match beslist… na een kopduel van Mitch Voet belandde het leder bij Robin De Bels: die twijfelde niet en knalde in één tijd van op zo’n 30 meter de bal over doelman Geoffrey Duyck: 0-2 (54′)! De thuisploeg acteerde verder zwak en kon nooit geen vuist maken, zelfs bij de talrijke vrije trappen of corners ondervond doelman Jonas Uytterhaegen weinig gevaar… Rood-wit creëerde zelf nog enkele kansjes: prima vrije trap Tom Ovaere maar zowel de vrijstaande Peter Denys als Tom Ternest slaagden er niet in de bal in doel te deviëren (73′), na knappe aanval Peter Denys stuurde Aaron Molisse de bal voor doel, de ingevallen Jelle Popelier knalde vanuit de 2e lijn naast (76′) en de loeier van Mitch Voet week via een verdediger af in hoekschop (87′). Het bleef 0-2, al bij al een verdiende en gemakkelijke zege voor onze roodbroekjes! Proficiat!

Het belangrijkste brachten we mee naar lokaal De Gilde: de drie punten. Dat het misschien niet de beste match was van onze mannen kan goed zijn, een goeie start (voldoende punten en plaatsje in de linkerkolom) is het voornaamste! Volgende week wacht ons immers de ongeslagen leider WS Adinkerke. De kustjongens pakten een zeer fraaie 15 op 15… maar moeten toch vroeg of laat eens punten laten liggen… Waarom niet komende zondag op ons eigen Ter Borcht!?

.

KFCM: Uytterhaegen, Dendoncker, Voet, Molisse, Ovaere, Vandersteene, Ternest, De Bels, Van Autrève (68′ Denys), Bernaert (62′ Popelier) en Den Baes (80′ Vandewoestyne). Doelman Samyn viel niet in.

Wevelgem: Duyck, Honoré (50′ Vandenbroucke), Vanneste, Demeyere (66′ Mauceri), Dutoit, Spillier, Caes, Blancke (66′ Claerhout), Louf, Delcroix en Debrouwere. Doelman Vercaemst viel niet in.

Gele kaarten: 7′ Vandersteene (KFCM) en 90′ Vandenbroucke (SVWC).

Doelpunten: 46′ Ternest (0-1) en 54′ De Bels (0-2)

Beeldmateriaal: klik hier.

Man v/d Match: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Peter Goudmaeker, bijgestaan door dhr. Elmar Serlet en dhr. Guy Devisch.

Volgende wedstrijd: zondag 5 oktober om 15u, KFCM – WS Adinkerke.

Weetjes: Trainer Lieven Verkindere diende in de tweede helft twee noodgedwongen wissels uit te voeren: Andreas Van Autrève (lies) en Jony Den Baes (kuiten) konden niet verder, in hun plaats kwamen Peter Denys en Mathias Vandewoestyne. Ook Jelle Popelier, ingevallen na 62′, viel nog uit in de absolute slotfase… na een duel met ploegmakker Mathias Vandewoestyne. ** Bert Van Nieuwenhuyse viel opnieuw geblesseerd uit op de vrijdagavondtraining. Ook Brecht Bruneel, Jeffrey Vandamme, Michiel Deltour en Kevin Mortier waren niet bij de 15. Laatstgenoemde is trouwens volgende speeldag geschorst tegen Adinkerke (rode kaart tegen Damme). ** Verslag van de wedstrijd van de beloften (1-4 verlies tegen De Ruiter) volgt op maandagavond. ** Na de wedstrijd trok zowat de voltallige spelersgroep naar de nieuwe woning te Wevelgem van Peter Denys waar er ene werd gedronken op de overwinning. ** De uitslag van de onderlinge pronostiek, na speeldag 5, staat inmiddels online (onder club, activiteiten).