24 april 2022
Score: 1 - 2

D-DAY… of toch niet. Verschillende scenario’s lagen op de tafel, bij winst was er zekerheid van behoud – los wat Oostnieuwkerke haalde in WS Lauwe, bij bijvoorbeeld verlies was alles nog mogelijk op zondag 1 mei. Aan de aftrap verschenen voor de derde week op rij dezelfde namen, op de bank verving Hierro Verbeke Seppe Claeys. De wedstrijdleiding voor deze cruciale partij was in handen van dhr. Mathias Dumarey.

De 1e echte doelpoging van de match kwam van de thuisploeg, Rodriguez haalde uit van ver, doelman Julien Van Volcem pakte in twee tijden. Meulebeke reageerde via een prima hoekschop van Gillian De Wulf, in het geharrewar kon KFCM niet profiteren. Minuten later opnieuw laatstgenoemde, ditmaal zette hij door en eens in de zestien haalde hij uit met een pegel, doelman Vanderschaeghe werkte in hoekschop. Zonnebeke speelde met windvoordeel en verzilverde dit door een resum hoekschoppen, echter geen resultaat. Halfweg de eerste helft een actie en voorzet van Jan-Thomas Kerkhof, de kopbal van Djordy Tack aan de 2e paal vloog net over. Rond minuut 32 opnieuw een corner voor SCZ… in het pak geraakte het leder niet weg en Niel Claus werkte zowaar binnen: 1-0. De reactie volgde 7′ voor de rust met een actie Djordy Tack – Kamal Ouarane, laatstgenoemde pakte uit met een lage schuiver in de korte hoek, de daaropvolgende hoekschop levert niks op waardoor we gingen rusten met een achterstand…

KFCM kwam gretig uit de kleedkamers en Djordy Tack meteen met een actie, eens in de zestien werd hij foutief neergehaald door de doelman. Scheidsrechter Dumarey wees meteen zonder twijfel naar de stip maar Matteo Couwyzer kon pas enkele minuten later de elfmeter tegen de touwen trappen. Djordy Tack was slecht neergekomen op de arm maar wilde koste wat kost verder spelen, intussen blijkt het een breukje in de arm te zijn… Na de gelijkmaker (1-1) bleef Meulebeke doorduwen, ditmaal voorzet Djordy Tack, Jan-Thomas Kerkhof werkte van dichtbij net over! Ook de poging van Flo Decostere, bal net voorlangs na voorafgaande actie van Gillian De Wulf, verdiende beter, net als de kopbal van JT Kerkhof op assist van… jawel, Djordy Tack. Rond het uur kon Zonnebeke nog eens iets in de pap brokken, de voorzet volgde en Logie, helemaal alleen aan de 2e paal, werkte zowaar nog hoog naast! Minuten later, nog steeds pas 18′ ver in de 2e helft, terug de rode lantaarn, de inlopende Claus haalde uit maar doelman Julien Van Volcem was bij de pinken met een formidabele reflex! De storm aan kansen ging wat liggen en KFCM zette alles op alles om die tweede belangrijke treffer te hebben. Intussen was sterkhouder Arthur Declercq al van het strijdtoneel, hij werd noodgedwongen geblesseerd vervangen, Eduard Baekelandt kwam in zijn plaats die uiteindelijk ook niet ongeschonden uit de strijd kwam met verschillende breuken in de vinger. Op minuut 80′ viel de beslissing… Jan-Thomas Kerkhof met de actie, de bal tot bij kapitein Martijn Wallican die in de rechthoek de verdedigers omspeelde en de bal tegen de netten duwde: 1-2! Een ongeziene ontlading en euforie volgde op de het veld waar de spelers door het dolle heen waren en de talrijk meegereisde supporters zongen en feesten, zou de redding dan toch een feit worden? Het was zenuwachtig nagelbijten, de tijd tikte moeizaam verder… het werd bikkelen en strijden voor ieder stukje vezel (kunst)gras… de blessuretijd liep over de vier minuten maar uiteindelijk volgde het verlossende laatste fluitsignaal: 1-2 op het bord en KFC MEULEBEKE BLIJFT ZO IN EERSTE PROVINCIALE!

Wat een opluchting. Wat een ontlading. Een enorme last van de schouders. Na 20 (!) wedstrijden en bijna 6,5 (!) maanden zonder overwinning -ongezien- werd er eindelijk nog eens een driepunter binnengehaald. En wat voor ene, eentje die meteen gelijk staat met het behoud in Eerste Provinciale, de reeks waar KFCM thuishoort. Na de matchen vielen spelers elkaar in de armen, de supporters deelden eventjes later mee in de dolle feestvreugde, de foto met het scorebord op de achtergrond was de samenvatting van de middag. Het sms -en WhatsApp verkeer kende pieken zondagnamiddag naar de rood-witte sympathisanten die er niet bij konden zijn. De spelers trokken daarna gezamenlijk naar ‘t lokaal Den Beer waar er verder gevierd werd met de trouwe supporters en vooral veeeel gerstenat…

Proficiat aan de spelers & staf en de fans van het 1e uur om te blijven volharden en het behoud alsnog te realiseren!

..

KFCM: Van Volcem, De Wulf, Decostere, Verschueren, Declercq (66′ Baekelandt E), Couwyzer, Ouarane, Tack, Vandromme, Kerkhof en Wallican. Verbeke, Taveirne en doelman Vanhouwe vielen niet in.

Zonnebeke: Vanderschaeghe, Vanhoutte (72′ Sarrazyn), Demedts, Debeer, Goossens (46′ Bonini), Rodriguez, Altruy, Heyte, Claus, Logie (83′ Bouckaert) en Knockaert. Leyn viel niet in.

Doelpunten: 32′ Claus (1-0), 49′ Couwyzer (1-1, pen) en 80′ Wallican (1-2).

Gele kaarten: 48′ Vanderschaeghe, 75′ Sarrazyn, 84′ Demedts (SCZ) en 91′ Wallican (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Mathias Dumarey, bijgestaan door dhr. Joffrey Leman en dhr. Philippe Verhulst.

Volgende wedstrijd: KFCM – Sparta Heestert, zondag 1 mei om 15u.