9 maart 2024
Score: 3 - 2

Match Report

Speeldag 24: de trip naar SK Oostnieuwkerke die zich net boven de twee degradatieplaatsen wist te zetelen. De heenwedstrijd werd met 2-3 verloren na een 2-0 voorsprong en een onterecht rode kaart voor de Meulebeekse kapitein. Het was dus tijd voor een sportieve revanche alsook, en vooral, om nog eens punten te pakken. Oostnieuwkerke opende de debatten met enkele speldenprikjes, aan de overzijde besloot Michiel Vandromme net naast en op een prima vrijschop van Martijn Wallican kon niemand de bal deviëren. De partij kabbelde richting de rust tot minuut 38: strafschop en Hermans knalde binnen, 1-0. Meteen na de pauze Eduard Baekelandt met de actie in de zestien, na een geharrewar volgde appel voor strafschop, het spel mocht verder. KFCM leek beter en beter in de match te zitten tot een voorzet / trap van Vlieghe over Siebe Vanhouwe in doel verdween (2-0). Onze roodbroekjes gaven niet op en Eduard Baekelandt tikte de rebound van Jelle Van der Veken tegen de touwen (2-1). De bezoekers roken hun kans en jawel, Eduard Baekelandt met de voorbereiding en Senne Vanbrabandt knalde van ver knap in de verste hoek: 2-2! De partij kon nu alle kanten op, de ingevallen Nicolas Noiret kreeg nog een fraaie kans maar het leek op een terecht gelijkspel te eindigen. Tot in de slotfase.. stom balverlies en Hoflack kende geen genade, zijn lobbal verdween over de Meulebeekse goalie in doel: 3-2, een te zwaar verdict. De frustratie en ontgoocheling was groot bij stamnummer 1255 na afloop. Alweer. Het verhaal van het hele seizoen. Spijtig voor allen die rood-wit genegen is…

.

KFCM: Vanhouwe, Den Baes, Goddeeris, Taillieu (71′ Noiret), Kerkhof (61′ Verbrugghe), Dekimpe, Baekelandt, Vanbrabandt (80′ Spriet), Vandromme, Wallican en Van der Veken. Janssens viel niet in.

Doelpunten: 38′ Hermans (1-0, pen), 58′ Vlieghe (2-0), 71′ Baekelandt (2-1), 74′ Vanbrabandt (2-2) en 85′ Hoflack (3-2).

Gele kaarten: 21′ Wallican, 40′ Vanbrabandt, 80′ Vandromme (KFCM), 70′ El Hajji en 86′ Lugghe (SKO).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Giovanny Saelens, bijgestaan door dhr. Bjorn Boullart en dhr. Luc Tandt.

Matchbal: nvt.

.

Volgende wedstrijd: Moen-KFCM, zondag 17 maart om 15u.

Lineup

VANHOUWE Siebe
2. DEN BAES Jony
3. GODDEERIS Thomas
GoalYellow Card
9. TAILLIEU Simon
15. BAEKELANDT EduardGoal
16. VANDROMME MichielYellow Card
17. KERKHOF Jan-Thomas
18. WALLICAN MartijnYellow Card
23. DEKIMPE Mattice

Subs

4. JANSSENS Beau
14. VERBRUGGHE ThibautSub17
NOIRET NicolasSub