Ondanks Meulebeke het laatste halfuur met 10 verder moest, hield het de punten thuis!

29 november 2014
Score: 1 - 0

Na de 1e thuisoverwinning tegen Oostduinkerke en het gelijkspel op Langemark ontving Meulebeke zaterdagavond de buren uit SV Rumbeke. Na een mindere periode pakten de troepen van Nigel Smith vorige speeldag nog eens drie punten en hadden net als KFCM dan ook één doel: de drie punten. Trainer Lieven Verkindere beschikte over al zijn troepen en kende dus positieve selectieproblemen. De derby stond onder leiding van dhr. Jurgen Devoldere.

Sterk eerste halfuur van onze roodbroeken waar Rumbeke niet meteen een antwoord op wist, KFCM speelde frivool met enkele mooie acties en aanvallen. Het begon meteen met een afgeweken vrijschop van Peter Denys waarna nog een drietal hoekschoppen volgden. Minuten later vrijschop via Mitch Voet… de bal ketste via de lat over! Nog maar 5 minuten ver of nu een aanval/actie met Andreas Van Autrève, die werd afgefloten door aanvallende fout op doelman, eveneens buitenspel. De 1e reactie van de bezoekers volgde na 8 minuten spelen, Kurt Delaere verscheen op links plots alleen in de rechthoek, doelman Jonas Uytterhaegen redde in twee tijden. Meteen de counter waarop Aaron Molisse in één tijd op doelman Harm Compernolle besloot. De Meulebeekse ‘storm’ ging wat liggen maar de thuisploeg behield de controle. Het was wachten tot minuut 20 voor het volgende noemenswaardige feit: actie en prima voorzet Andreas Van Autrève, de vrijstaande Aaron Molisse knalde over. 7′ later inworp Meulebeke… meteen balverlies en Louis Vandepitte zette zich door op links, de zestien in. Peter Denys volgde waarop de bezoeker neerging… ref Jurgen Devoldere stond zeer dichtbij en liet verder spelen. We kwamen hier zeer goed weg… Op het halfuur een bal in de box maar zowel Jelle Popelier als Tom Ternest konden de goalie niet verrassen. Rumbeke knokte zich stelselmatig meer in de partij maar slikte voor de rust dan toch nog een treffer. Jelle Popelier verlegde met een knappe lang bal naar links op Mitch Voet… die zette zich door en krulde van ver het leder prachtig in de verste kruising: 1-0, meteen de ruststand!

Na de pauze viel er niet veel meer te beleven… Rumbeke begon vol goede moed aan de 2e helft en leek de bovenhand te halen met enkele vrije trappen en stilstaande fases. De partij opnieuw evenwichtiger en rond het uur een prima hoekschop van Jelle Popelier… de bal bleef in het pak hangen… hakje Tom Ternest… een verdediger werkte in twee tijden weg. Minuten later zag het er plots minder uit, Aaron Molisse slikte na een domme fout op het middenveld zijn 2e gele kaart en moest vroegtijdig douchen. Meulebeke dus nog een halfuur met 10! Maar veel gebeurde er niet… Rumbeke was onmondig, Meulebeke loerde op een zeldzame counter. De ingevallen Dries Bernaert besloot nog een vrijschop net naast en doelman Jonas Uytterhaegen moest nog prima uit doel komen na een bezoekende aanval. De spanning bleef uiteraard hoog… ook in de vier extra minuten werd niet meer gescoord en bleef de 1-0 op het bord!

Wat volgde was nog eens een thuisfeestje die we dit seizoen nog niet hadden gehad. De gouden drie punten tegen de buren van Rumbeke waren een feit en zo blijven onze roodbroekjes mee in het grote peloton. We doen trouwens een prima zaak gezien alle volgers geen punten pakten! Nog even genieten en komende dinsdag de focus op de volgende opdracht: de trip naar Westkapelle. Daar oogsten we best ook iets want erna volgen er in de laatste partijen van 2014 nog de kleppers Wingene en Damme!

.

KFCM: Uytterhaegen, Dendoncker, Denys, Voet, Molisse, Ovaere (89′ Mortier), Vandersteene, Ternest, Popelier (79′ Van Nieuwenhuyse), Van Autrève (63′ Bernaert) en Den Baes. Doelman Samyn viel niet in.

Rumbeke: Compernolle, Deketelaere, Scheirlinck, Debusscher, Mollij, Ameye, Vandendriessche, Delaere, Vandepitte (70′ Raes), Vandewalle en Da Silva. D’Halluin, Demeulenaere en Claerhout vielen niet in.

Gele kaarten: 46′ Molisse, 54′ Denys (KFCM), 73′ Vandendriessche en 83′ Ameye (SVR).

Rode kaart: 62′ Molisse (KFCM, 2e geel)

Doelpunt: 41′ Voet (1-0).

Beeldmateriaal: klik hier.

Man v/d Match: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Jurgen Devoldere, bijgestaan door dhr. Michael Geerolf en mevr. Joline Delcroix.

Volgende wedstrijd: zondag 7 december om 14u30, Westkapelle-KFCM (busreis!).

Weetjes: Aaron Molisse mag na de partij tegen Rumbeke meteen in winterstop. Vorige donderdag werd nog bekomen dat zijn schorsing, voor de rode kaart op Zwevegem, werd teruggebracht van 3 naar 2 speeldagen zodat hij de partij op Damme inzetbaar was. Door zijn dubbele boeking zaterdag mag hij daar dus nu ook een kruis over maken. * Peter Denys slikte zijn 3e geel en is dus geschorst op Westkapelle komende zondag. * De bus voor de trip naar de kust zondag is zo goed als vol! * Voor de mensen die mee aan tafel willen schuiven na de match KFCM-Wingene, wil tijdig inschrijven aub! * Komende zaterdagavond is er het jaarlijkse etentje met de entourage van de beloften, maar liefst 41 personen schreven zich in.