28 juli 2019
Score: 2 - 2

Vier nieuwkomers aan de aftrap van de 1e wedstrijd van de Beker van West-Vlaanderen: doelman Sander Anckaert, Joren Van Poucke, Arthur Declercq en Djordy Tack. KFCM begon goed aan de wedstrijd tegen een onvolledig SV Anzegem, kersvers 1e provincialer. Na een snelle omschakeling was het Martijn Wallican die uithaalde aan de zestien, ex-KFCM’er en goalie Jonas Uytterhaegen tikte in hoekschop. Halfweg de 1e helft een trap vanuit de 2e lijn van Arthur Declercq, de bal zoefde over. Iets voor het halfuur dan toch eens Anzegem via een stilstaande fase, de vrijschop van ook al een gewezen roodbroekje, Mitch Voet, ketste tegen de doellat weg. Minuten later was het wel prijs, weliswaar aan de overzijde: Dylan Vens vond Martijn Wallican die daaropvolgend de paal trof, Djordy Tack was bij de pinken en tikte de 1-0 binnen. Tellen later een opendoelkans voor de bezoekers maar rusten gingen we met de 1-0 tussenstand. Na de pauze meteen de ingevallen, jawel, Jari Bourgeois (A) maar doelman Sander Anckaert werkte in corner. Op het uur een bedrijvige Thibault Demets, Sander Anckaert dook goed plat. Niettemin was het Meulebeke die zijn voorsprong verdubbelde: na actie op rechts volgde de voorzet, Seppe Claeys duwde door tot bij de mee opgerukte Jarne Popelier en die tikte binnen: 2-0. Anzegem kwam meer en meer opzetten, onze roodbroekjes zaten door hun beste krachten heen. Tibo Moenens zag eerst zijn poging gekeerd met de voeten door de thuisgoalie maar even later was het wel prijs op zijn aangeven, Thibault Demets lukte van dichtbij de 2-1. Minuten later volgde te simpel de gelijkmaker (2-2) en even voor tijd liet laatstgenoemde de winning goal liggen, iets wat KFCM zeker niet had verdiend. Het bleef 2-2, een einduitslag waar iedereen kon mee leven.

KFCM: Anckaert, Van Poucke J, Declercq A (77′ Naessens), Tack, Cardoen, Lannoo (46′ Popelier), Vanmarcke, Baekelandt, Vens, Wallican en Claeys (65′ Bourgeois). Verbrugghe, geblesseerd in opwarming, viel niet in.

Anzegem: Uytterhaegen, Vlaemynck, Windels, Demets, Declercq S, Vanwijnsberghe, Voet, Moenens, Deseyn A, Deseyn M en De Bosscher.

Doelpunten: 32′ Tack (1-0), 61′ Popelier (2-0), 74′ Demets (2-1) en 78′ Declercq S (2-2).

Gele kaarten: 84′ Bourgeois (KFCM).

Strafschoppen: (5-5) Tack v, Vens v, Bourgeois v, Cardoen v en Baekelandt v.

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechter: dhr. Siel Depover.