24 september 2017
Score: 0 - 2

Match Report

Onder een stralend herfstzonnetje en op een grote groene grasmat waren het ideale omstandigheden voor een leuke voetbalnamiddag te Gistel. Ook de bezoekende rood-witte fans vonden aardig hun weg bij deze 2e uitwedstrijd van het seizoen. Trainer Bruno Derveaux kon niet rekenen op de diensten van Dylan Vens (geblesseerd) maar in extremis wel op die van spits Jari Bourgeois (enkel) want die had dinsdag de training gestaakt en was donderdag langs de kant gebleven. Voor het eerst dit seizoen maakte Maarten Lauwers deel van de wedstrijdselectie, in de basisopstelling maakte Steve Dewitte plaats voor Gaël Vandersteene. De partij stond onder leiding van dhr. Arjen Cordier.

In de studieronde van het openingskwartier viel er weinig te beleven, Meulebeke wilde tempo maken en druk zetten maar het was wachten op minuut 15 tot de eerste echte kans viel. Doelman Daan Ronse trapte in, Sam Christiaens verlengde met het hoofd tot bij Jari Bourgeois die zowat alleen voor doel verscheen. Oog in oog met goalie en KFCM’er Chesney Samyn talmde de Meulebeekse spits iets te lang, de bal verdween in hoekschop. 120 tellen later toch bingo… Jony Den Baes maakte snelheid op zijn flank en schilderde met een gemeten voorzet de bal op het hoofd van Jari Bourgeois, die knikte -via de doelpaal- binnen: 0-1! Voor de rust nog tweemaal de bezoekende ‘blauwbroeken’: Martijn Wallican haalde hard uit vanuit de 2e lijn (net naast , 20′) en na inworp Jony Den Baes speelde Tom Verschueren de topschutter van KFCM aan. Eens in de zestien kende Chesney Samyn geen problemen met de lage schuiver van Jari Bourgeois. Rust: 0-1.

Meteen na de pauze stak Gistel even de neus aan het venster: Ebrima Camara probeerde het vanuit een scherpe hoek, doelman Daan Ronse werd bijna verrast maar had nog net op tijd de juiste reflex in huis. Net voor het uur opnieuw de thuisploeg met een actie op de achterlijn, ditmaal tikte de Meulebeekse goalie in hoekschop. Meteen naar de overzijde waar wel opnieuw gescoord werd. Jony Den Baes stuurde het leder voor doel, doelman Chesney Samyn tikte half de bal weg in duel met Martijn Wallican waarna, op de 2e bal van Gaël Vandersteene, Jari Bourgeois bij zijn kopbal dicht bij doel neergeduwd werd. Ref Cordier wees naar de stip en Jari Bourgeois knalde zijn 5e doelpunt van het seizoen tegen de touwen: 0-2! Halfweg de 2e helft bijna 0-3… op een lange goeie bal / voorzet van de ingevallen Gianluca Cardoen kon Jari Bourgeois opnieuw koppen, ditmaal verhinderde de lat een extra treffer, de rebound vloog over. De beste kans nadien viel een kwartier voor het einde, na een prima bal van kapitein Mathias Vandewoestyne op Gianluca Cardoen besloot laatstgenoemde mooi in één tijd net naast. De score wijzigde niet meer, 0-2 en de drie punten mee naar Meulebeke.

Opdracht volbracht: 3 extra punten maken 7 stuks op de teller en zo is rood-wit mee in het klassement, op slechts één punt van de leiders Diksmuide en Oudenburg. Ook werd opnieuw de nul gehouden, goed voor het vertrouwen van onze verdediging! De talrijke rood-witte supporters waren tevreden en bleven ook na de match even wachten om hun jongens te bedanken & te feliciteren. Volgende week wacht ons op Ter Borcht opnieuw een topper… dan ontvangen we nieuwkomer Jabbeke die op gelijke hoogte staan met stamnummer 1255. Benieuwd wat dit zal geven, afspraak zaterdag om 19u!

 

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren, Vandewoestyne, Vandersteene (72′ Dewitte), Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Wallican (81′ Lauwers) en Christiaens (61′ Cardoen). Doelman Toebaert viel niet in.

Gistel: Samyn, Lescrauwaet (70′ Devoldere), Van Broeck, Boey, Somers, Camara, Dorchain, Lapeire T (60′ Lapeire D), Tournoy (75′ Blontrock), Maelfait en Deschamps. Doelman Dehaerne viel niet in.

Gele kaarten: 15′ Wallican (KFCM), 68′ Samyn en 76′ Camara (KEG).

Doelpunten: 17′ Bourgeois (0-1) en 60′ Bourgeois (0-2, pen).

Beeldmateriaal: klik hier.

.

Wedstrijdleiding: dhr. Arjen Cordier, bijgestaan door dhr. Daniel Borra en dhr. Daniel Pollet.

Volgende wedstrijd: KFCM – SV Jabbeke, zaterdag 30 september om 19u.

 

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
6. VERSCHUEREN Tom
7. VANDEWOESTYNE Mathias (C)
8. VANDERSTEENE Gaël
11. BOURGEOIS JariGoalGoal
12. DEPONDT Brian
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE Simon
18. WALLICAN MartijnYellow Card
20. CHRISTIAENS Sam

Subs

5. DEWITTE SteveSub8
10. CARDOEN GianlucaSub20
19. LAUWERS MaartenSub18
22. TOEBAERT Simon