KFC Meulebeke was zéér dicht bij zijn eerste thuisoverwinning maar kende pech in de afwerking… De verdiende driepunter tegen een bleek De Ruiter, die als ‘excuus’ wat afwezigen inriep, bleef uit.

18 oktober 2014
Score: 1 - 1

Match Report

Bij KFC Meulebeke geen Robin De Bels (geschorst), Bert Van Nieuwenhuyse (geblesseerd) en Peter Denys. Aaron Molisse geraakte alsnog speelklaar, Dries Bernaert verscheen, net als Jelle Popelier, terug aan de aftrap. Tweede doelman Chesney Samyn kreeg op de bank het gezelschap van Michiel Deltour, Mathias Vandewoestyne en Jony Den Baes. Het ‘verre buurttreffen’ stond onder de leiding van dhr. Geert Bossuyt.

Snedig wedstrijdbegin met na 20 seconden meteen een Meulebeekse doorbraak… Mitch Voet stuurde Jelle Popelier op links richting doel waar goalie Frederique Six uit doel kwam en al dan niet onze speler aantikte, Jelle Popelier bleef overeind. Even later na hoekschop een voorzet van Andreas Van Autrève, de kopbal van Gaël Vandersteene vloog over. Na fout op Aaron Molisse volgde een vrijschop op een mooie plaats met Mitch Voet, de bal verdween in de muur… de rebound, via Andreas Van Autrève, achter doel. Op minuut 19 dan toch eens De Ruiter op corner Tom Claerbout, de kopbal vanuit het pak niet op het kader. De beste poging in de 1e helft viel 5′ voor het einde… Andres Dendoncker stuurde prima het leder voor doel waar Tom Ternest aan de 1e paal goed uithaalde, een verdediger bracht redding. In de extra tijd volgde nog een appel voor handspel in de 16 toen Mitch Voet de bal voor doel zwierde, het bracht enkel een hoekschop op. Een aangename eerste helft met iets te weinig echt doelgevaar waarin Meulebeke het best voor de dag kwam, de bezoekers acteerden zeer afwachtend.

Na de pauze viel er véél meer te noteren… het begon met een voorzet van Tom Ternest naar Andreas Van Autrève, die laatste werd in de rechthoek al dan niet foutief neergehaald, ref Geert Bossuyt wuifde alle vragen weg. Met twee counters op rij volgde wat meer gevaar aan bezoekende zijde… een bal verdween achter (51′) en bij een voorzet nu vraag naar strafschop bij KSV voor vermeend handspel (59′). KFCM voerder het tempo nog wat meer op… Jelle Popelier zijn voorzet werd net voor de neus van Tom Ternest in corner gewerkt (62′), een rechtstreekse corner van kapitein Tom Ovaere moest doelman Frederique Six nipt met de voet van zijn doellijn vegen (64′) en na een klasse-actie van Andreas Van Autrève -waardoor ie alleen voor doel verscheen in de 16- ketste het leder iets te ver van zijn voet waardoor de goalie pakte. En zoals vaak in het voetbal viel die goal aan de overzijde… op hoekschop kopte, de wederopgetreden, Davy Ghekiere keihard de 0-1 binnen: totaal tegen de gang van het spel in! De mannen van trainer Lieven Verkindere bleven niet bij de pakken zitten… op voorzet besloot Tom Ternest op de paal maar Andreas Van Autrève was goed gevolgd en schoof de oververdiende gelijkmaker binnen: 1-1!  KFCM kreeg er niet genoeg van en met vocale steun van de talrijke supporters trok men ten aanval: een prachtige trap vanuit de 2e lijn van Gaël Vandersteene spatte op de binnenkant van de paal weg, hoeveel pech kan je kennen!? In de slotminuten wederom fouten op onze doelpuntenmaker: de eerste maal in de rechthoek (duwfout onvoldoende voor strafschop), de twee maal toen ie alleen naar doel trok en onderuit werd geschoffeld door Giel Ramant: de direct rode kaart was logisch, de vrijschop verdween in de muur. In blessuretijd nog een prachtige poging: de knal van Andres Dendoncker zoefde rakelings naast. Uiteindelijk beëindigde een goed fluitende ref Geert Bossuyt de partij na een fantastische tweede helft waarbij De Ruiter het meest tevreden mocht zijn. Men had waarvoor men kwam maar ontsnapten aan een tweede nederlaag op rij!

Nog steeds geen overwinning dus op ons eigen Dr. Leo Abeele Stadion maar onze trouwe aanhang kreeg de voorbije twee thuiswedstrijden waar voor hun geld met wedstrijden vol spanning, heel wat kansen en goed voetbal. We waren dicht bij onze eerste (verdiende) driepunter op Ter Borcht maar kenden wat pech in de afwerking. Op dit elan moeten we verder, te beginnen komende zaterdagavond in Oostnieuwkerke waar onze roodbroekjes het altijd moeilijk hebben. Tijd om daarin verandering te brengen!

.

KFCM: Uytterhaegen, Dendoncker, Mortier, Voet, Molisse, Ovaere (84′ Den Baes), Vandersteene, Ternest, Popelier (67′ Vandewoestyne), Van Autrève en Bernaert. Doelman Samyn en Deltour vielen niet.

De Ruiter: Six, Ramant, Sahnoune, Demets, Cappelaere, Kimpe (89′ Desmet), Cool, Claerbout, Ghekiere, Coppé en Deceuninck. Niet ingevallen: Doelman Sarrazyn, Scheldeman en Lodrioor.

Gele kaarten: 57′ Popelier, 83′ Bernaert (KFCM), 47′ Ghekiere en 88′ Demets (De Ruiter).

Rode kaarten: 81′ Ghekiere (2e geel) en 90′ Ramant (direct rood) (beiden De Ruiter)

Doelpunten: 77′ Ghekiere (0-1) en 79′ Van Autrève (1-1).

Beeldmateriaal: klik hier.

Man v/d Match: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Geert Bossuyt, bijgestaan door dhr. Bjorn Wydaeghe en dhr. Peter Van Damme.

Volgende wedstrijd: zaterdag 25 oktober om 18u30, SK Oostnieuwkerke – KFCM.

Weetjes: Peter Denys was de afgelopen week in het buitenland voor het werk en was er niet bij. Robin De Bels zit komende zaterdag zijn laatste dag schorsing uit. Nog geen geelgeschorsten al staan er reeds 4 spelers op één kaart van schorsing: Kevin Mortier, Jelle Popelier, Andreas Van Autrève en Gaël Vandersteene. ** Robin, Peter, Jeffrey, Brecht en Bert tekenden present op de match, net als beloften Michiel, Dylan, Brian,… ** In de 1e helft moest tweede doelman Chesney Samyn beginnen opwarmen gezien Jonas Uytterhaegen zich wat onwel voelde. Enkele suikers later en wat oplapwerk in de rust, kon onze nummer één probleemloos verder. ** Gezien Aaron Molisse nog moest testen in de opwarming, was Lander Vanderbeke zestiende man en deed de volledige wedstrijdvoorbereiding mee.