7 december 2019
Score: 3 - 1

Match Report

Nog steeds geen Brian Depondt en doelman Daan Ronse bij de selectie door blessure. Eveneens vertoeft Tom Verschueren in de lappenmand na vorige speeldag en tot overmaat van ramp leek topschutter Jari Bourgeois niet speelklaar door rugproblemen. Hierdoor verscheen Seppe Claeys in allerijl aan de aftrap, Simon Vanmarcke was terug naar schorsing. De topper stond onder leiding van dhr. Frederik Schacht.

Na 3′ spelen een verre terugspeelbal van Martijn Wallican richting de doelman, Thor Laleman onderschepte het leder maar besloot op goalie Sander Anckaert. Iets voor het kwartier kwam de thuisploeg tot scoren via een kopbaldoelpunt maar deze werd afgekeurd voor een aanvallende fout. Halfweg de 2e helft alweer blessureleed bij rood-wit… het zou blijkbaar ons dagje niet worden. Wout Van Poucke moest naar de kant en kreeg zowaar tot ieders verbazing de gele kaart wegens ‘terug het veld te betreden zonder toestemming’… Meulebeke kwam niettemin beter en beter in de wedstrijd en na een prima bal van Seppe Claeys verscheen de pas ingevallen Jarne Popelier voor de doelman… maar knalde, oog in oog met goalie Yarith Maes over! Wat een kans! Aan de overzijde was het meteen wel raak… van heel ver besloot Enrique Tanghe het leder in de verste kant van het doel: 1-0. De reactie van KFCM kwam er even later, actie en trap van een bedrijvige Arthur Declercq, de bal over.

Meteen na de pauze was het kassa kassa… Djordy Tack wrong eerst een niet te missen kans de nek om en toen quasi iedereen sakkerde, tikte Seppe Claeys de rebound wel binnen: 1-1 en euforie binnen het rood-witte kamp. Het aangenaam kijkstuk tussen Meulebeke en Diksmuide leverde even later alweer een doelpunt op, helaas eentje aan de thuiszijde. Na een actie werkte Kenneth Cardon fraai af: 2-1, iets te vlug na de gelijkmaker. Meulebeke deed aardig mee en de boterjongens waren er niet gerust in, zo stonden telkens alle 11 de spelers van Diksmuide op een bezoekende hoekschop in de zestien. Heel veel kansen leverde het vlugge spel echter niet op. Toen rood-wit in de slotfase logischerwijze nog offensiever ging spelen, kreeg het het deksel op de neus – weliswaar na voorafgaand buitenspel: 3-1.

Hoewel Meulebeke niks te verliezen had op Diksmuide was de 3-1 nederlaag toch wat zuur en zwaar om dragen. Volgende week wacht ons de verplaatsing naar SVV Damme, meteen de laatste match van 2019 en de eerste match van de terugronde én de partij onder de nieuwe coach Nigel Smith. Laatstgenoemde leidt komende dinsdag zijn 1e training.

.

KFCM: Anckaert, Den Baes (75′ Baekelandt), Van Poucke W (24′ Popelier), Van Poucke J, Declercq (84′ Vandromme), Tack, Lannoo, Vanmarcke, Vens, Wallican en Claeys. Bourgeois (geblesseerd in opwarming) viel niet in.

Diksmuide: Maes, Rolly, Vandendriessche (49′ Santens), Grillet, Vanlerberghe, Tanghe (88′ Ledeine), Denoo, Depoorter, Rico, Cardon en Laleman. Vanhee en Coene vielen niet in.

Doelpunten: 37′ Tanghe (1-0), 46′ Claeys (1-1), 54′ Cardon (2-1) en 89′ Ledeine (3-1).

Gele kaarten: 19′ Declercq, 24′ Van Poucke W, 28′ Van Poucke J, 57′ Den Baes (KFCM), 19′ Tanghe, 73′ Vanlerberghe en 82′ Santens (SVD).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Frederik Schacht, bijgestaan door dhr. Sven Latruwe en dhr. Kurt Deblauwe.

 

Volgende wedstrijd: SVV Damme – KFCM, zaterdag 14 december om 19u30.

Lineup

2. DEN BAES JonyYellow Card
3. VAN POUCKE WoutYellow Card
4. VAN POUCKE JorenYellow Card
8. DECLERCQ ArthurYellow Card
9. TACK Djordy
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE Simon
17. VENS Dylan
18. WALLICAN Martijn
19. CLAEYS SeppeGoal
22. ANCKAERT Sander

Subs

5. POPELIER JarneSub3
11. BOURGEOIS Jari
15. BAEKELANDT EduardSub2
16. VANDROMME MichielSub8