12 augustus 2018
Score: 1 - 0

De eerste doelkans in deze Bekerpartij was voor de thuisploeg, van dichtbij besloot Gianluca Cardoen net voorlangs na 8′ spelen. Sparta Heestert reageerde op het kwartier met een kopbal naast. KFCM creëerde meer kansen en ondermeer een kopbal van Michel Kodia, op vrijschop Brian Depondt, verdiende meer. Rood-wit bleef de betere pogingen opstapelen maar afwerken blijft het probleem. Hoewel, bij de loeier vanuit de 2e lijn van Dylan Vens was het goalie Vancauwenberghe die het leder uit de kruising ranselde. In de resterende 10 minuten van de 1e helft dé mogelijkheden via Martijn Wallican voor de voorsprong maar de ruststand was 0-0: toen hij alleen doorbrak, na lange bal Brian Depondt, verloor hij nog de bal en in de 2e fase talmde Martijn Wallican te lang, een verdediger werkte in hoekschop. Ook in de 2e helft de beste kansen voor Meulebeke: Gianluca Cardoen met de volley (centraal over) en de ingevallen Emiel Degrande kon de bal niet laag houden eens voor doel. Het was wachten tot 6′ voor het einde toen Michel Kodia, op voorzet van, wie anders, Brian Depondt, in doel besloot: 1-0, meteen goed voor de 1e Bekerwinst én 1e clean-sheet in de voorbereiding. Oef!

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren, Vandewoestyne (46′ Degrande), Kodia, Cardoen (70′ Declerck), Platteau (70′ Baekelandt), Depondt, Lannoo, Vens en Wallican (46′ Christiaens).

Heestert: Vancauwenberghe, Libbrecht, Vangheluwe (65′ Deleye), Hugelier, Lobel, Anckaert (60′ D’Hondt), Sandra, Van Nieuwenhuyse (60′ Christiaens), Martinaj (77′ Boderez), Verschuere en Defraeye.

Doelpunten: 84′ Kodia (1-0).

Gele kaarten: 72′ Lobel, 81′ Hugelier en 81′ D’Hondt (Heestert).

Strafschoppen: (1-3) Declerck x, Depondt x, Den Baes x, Christiaens x en Ronse v.

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechter: dhr. Jonas Fockedey.