30 september 2017
Score: 3 - 2

Match Report

Een prima grasmat en een al even goed voetbalweertje voor de wedstrijd Meulebeke-Jabbeke op zaterdagavond. Beide ploegen hadden 7 knikkers op de teller, we konden dus gerust spreken van een topper op het Sportcentrum Ter Borcht. Coach Bruno Derveaux recupereerde Dylan Vens -die meteen terug op zijn vertrouwde positie aan de aftrap kwam- maar zag nu wel Gaël Vandersteene geblesseerd uitvallen. Hierdoor verscheen Steve Dewitte in de basiself, Sam Christiaens verdween naar de bank. Ref van dienst was dhr. Laurens Roos.

Wat de 1e helft betrof, kunnen we eigenlijk kort zijn. Huilen met de pet op bij KFCM, geen enthousiasme en grinta, kortom zwak. De bezoekers daarentegen tikten lustig de bal rond en domineerden met een 0-2 ruststand tot gevolg. Nochtans na 11 minuten spelen dé kans voor Meulebeke: Jari Bourgeois met een ommehaal na voorzet Martijn Wallican, de doelman bracht redding en bij de rebound kon Steve Dewitte (al dan niet in buitenspel) niet binnen tikken. Ook de halve kansjes van Jari Bourgeois (kopbal hoog over), Jony Den Baes (lage schuiver naast) en Tom Verschueren (bal voorlangs) leverden niks op. Aan de overzijde kende Jabbeke geen genade, op vijf minuten tijd bouwde men een dubbele voorsprong uit: Bram Derudder dropte de bal in de verste hoek en kapitein Ruben Carpentier profiteerde even later toen de bal maar niet weg geraakte: 0-2. In het slot van de 1e helft nog eens rood-wit, doelman Christophe Vandekerckhove dook prima plat aan zijn 1e paal om de harde trap van Jari Bourgeois in hoekschop te tikken. Intussen bleef het rood-witte legioen, ondanks de achterstand, onze mannen aanmoedigen. De voor de gelegenheid aanwezige “vrijgezellen-bende” trommelden en zongen er op los. Rust: 0-2.

Na de pauze een heel ander Meulebeke uit de kleedkamers: inzet, karakter én vooral de wil om er voor te gaan. Het resulteerde al snel in de aansluitingstreffer door een prima afstandsschot van kapitein Mathias Vandewoestyne: 1-2. KFCM ging verder op zoek naar de gelijkmaker, de bezoekers kregen het moeilijker en moeilijker. Op het uur miskeek de doelman zich wat op de prima voorzet van Jony Den Baes… Martijn Wallican had de 2-2 daardoor aan de voet maar besloot zowaar naast. Tellen later opnieuw voorzet Jony Den Baes, ditmaal kopte Jari Bourgeois nipt voorlangs maar stond ook buitenspel. Meulebeke bleef aandringen, ook de supporters bleven erin geloven en zorgden zo voor dé twaalfde man op en naast het veld. Het leek maar niet te lukken… Jari Bourgeois verscheen dicht bij het bezoekende doel maar de goalie pakte zowaar nog uit met een prima redding, de rebound vloog over! 9′ voor tijd, nog steeds 1-2: een aanval van Jabbeke werd voor twijfelachtig buitenspel afgevlagd… KFCM zette snel de counter op en de ingevallen Sam Christiaens werd, eens in de 16, aangetikt. Ref Roos aarzelde niet en wees naar de stip. Topschutter Jari Bourgeois trapte tellen later -na heel wat tumult in het bezoekende kamp- zijn 4e strafschop van het seizoen tegen de touwen: 2-2. Iedereen voelde dat er nog meer in zat, de spanning hing over het Dr. Leo Abeele Stadion. En jawel, op een alweer prachtige hoekschop van Dylan Vens kopte Gaethan Lannoo het leder staalhard tegen de touwen: 3-2. Ter Borcht ontplofte: aan de dug-out groot jolijt, doelman Daan Ronse rende vanuit zijn doel helemaal naar de overzijde en op de tribune was het groot feest. De spanning was te snijden…net in blessuretijd legde ref Roos nog de bal op de zestien voor Jabbeke, het leverde gelukkig niks meer op. En na 8 extra minuten en de uitsluitingen voor trainer Stellamans en verzorger Baes viel het verlossende eindsignaal: 3-2!

Wat een wedstrijd, wat een ommekeer! Onvoorstelbaar na de zwakke 1e helft en de 0-2 achterstand bij de rust! Knap hoe onze jongens zich terug in de match werkten en op karakter & inzet zijn blijven strijden: proficiat mannen! Het zal ons een zorg wezen wat er straks weer in de krant verschijnt – wie staat er aan de leiding!? Wij hebben 10 knikkers op de teller. Punt. Volgende zondag naar hekkensluiter Club Roeselare, een niet te onderschatten opdracht!

Nog een speciaal woordje van dank aan onze trouwe supportersaanhang, jullie waren zaterdag super! Het was een extra stimulans voor onze jongens en droeg zeker bij aan onze zege. Bedankt en tot volgende week! :)

 

KFCM: Ronse, Den Baes (61′ Cardoen), Dewitte (75′ Christiaens), Verschueren, Vandewoestyne, Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican. Lauwers en doelman Toebaert vielen niet in.

Jabbeke: Vandekerckhove C, Vandemoortele, Fiers (92′ Timmerman), Verhoustraete, Vandekerckhove S (78′ Ballegeer), Carpentier, Van Belleghem (68′ Devriendt), Lagast, Derudder, Talloen en Bellaert. Doelman Willem viel niet in.

Gele kaarten: 70′ Vandewoestyne, 84′ Vanmarcke, 93′ Depondt (KFCM), 81′ Timmerman en 93′ Talloen (SVJ).

Uitsluitingen: 92′ T1 Steve Stellamans en verzorger Bram Baes (SVJ).

Doelpunten: 32′ Derudder (0-1), 37′ Carpentier (0-2), 55′ Vandewoestyne (1-2), 81′ Bourgeois (2-2, pen) en 88′ Lannoo (3-2).

Beeldmateriaal: klik hier.

.

Wedstrijdleiding: dhr. Laurens Roos, bijgestaan door dhr. Michiel Dezwarte en dhr. Carl Degraeve.

Volgende wedstrijd: Club Roeselare – KFCM, zondag 8 oktober om 15u.

 

 

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
5. DEWITTE Steve
6. VERSCHUEREN Tom
7. VANDEWOESTYNE Mathias (C)GoalYellow Card
11. BOURGEOIS JariGoal
12. DEPONDT BrianYellow Card
13. LANNOO GaethanGoal
14. VANMARCKE SimonYellow Card
17. VENS Dylan
18. WALLICAN Martijn

Subs

10. CARDOEN GianlucaSub2
19. LAUWERS Maarten
20. CHRISTIAENS SamSub5
22. TOEBAERT Simon