2 maart 2019
Score: 1 - 2

Match Report

Eén wijziging in het elftal bij KFCM… Michel Kodia begon aan de aftrap ten koste van Thorben Platteau, Matthias Blomme verdween hierdoor uit de selectie. Voor de rest was iedereen inzetbaar om hopelijk nog eens een overwinning binnen te rijven én de uitschuiver uit de heenronde op Poperinge recht te zetten. De partij stond onder leiding van dhr. Ashly Braeckevelt.

De 1e helft leek weinig in petto te hebben, beide ploegen lieten het spel goed op en af gaan echter met weinig doelgevaar. Meulebeke toonde meer wil en grinta toch was rond het halfuur het eerste echte gevaar voor Poperinge, Kevin Chateau haalde uit vanuit de 2e lijn maar de bal zoefde naast. Aan de overzijde even later dé kans voor de voorsprong maar het mocht niet zijn. Tom Verschueren zag zijn prima kopbal -op hoekschop van Dylan Vens- van de lijn gekeerd, de rebound besloot Michel Kodia op doelman Jelle Houwen en de 3e poging verdween ook al niet tegen de touwen, rust: 0-0.

Na de pauze meteen de ene kans na de andere voor Meulebeke… op voorzet van Dylan Vens kon Alessandro Buyse op een meter van doel niet besluiten en laatstgenoemde kon seconden later, na actie Michel Kodia, alleen door op doel… eens oog in oog met doelman Houwen trapte hij op het sluitstuk, de afgeweken bal werkte een verdediger van de doellijn weg. Nog steeds pas op minuut 52 en alweer… jawel, Alessandro Buyse. Ditmaal knalde hij net over. Op dit moment had KFCM al 100x op voorsprong moeten staan maar het scorebord wees nog steeds 0-0 aan… De hoppeplukkers kwamen weinig in het spel voor tot op een counter er een stevig duel volgde tussen een speler van FC Poperinge en Gaethan Lannoo, het appel voor strafschop was tevergeefs. De ingevallen Jens Coene zorgde wel voor gevaar (en nog wat later voor goals), zijn poging verdween naast. Daarna lag alles even stil en trokken beide ploegen zelfs naar de kleedkamers, het bleek later het kantelmoment in de wedstrijd. Reden was de blessure van ref Ashly Braeckevelt die nochtans bezig was met een prima partij. Na een korte onderbreking nam 1e assistent Niek Provoost de wedstrijdleiding over en nam Ashley Deberdt de plaats over van de 1e assistent, de partij dus verder met één lijnrechter. 7′ later was het al prijs, het leder geraakte niet weg en overhoeks knalde Jens Coene de 0-1 binnen. Lang duurde de vreugde bij Poperinge niet… Jony Den Baes zette voor en Dylan Vens trapte mooi de bal in het verste zijnet: 1-1! 180 seconden later wees de interim-ref naar de stip na doorsteekbal Dylan Vens op de doorgebroken Alessandro Buyse. Hét moment voor een rood-witte voorsprong maar goalie Jelle Houwen verhinderde het feest en stopte de elfmeter: onvoorstelbaar! Het mes werd even later nog wat dieper geduwd toen de ingevallen Jens Coene voor een 2e treffer aantekende en de boel op stelten zette (1-2)… voorafgaand handspel bij de vrijschop (die om onverklaarbare reden mocht hernomen worden en waaruit uiteindelijk de winnende goal volgde) werd jammer genoeg niet opgemerkt. En zo opnieuw een koude douche voor onze jongens en de Meulebeekse entourage in de slotfase. Dergelijk wedstrijdverloop ontbraken we nog dit seizoen…

Veel meer kunnen we hieraan niet meer toevoegen. Enkel en alleen maar sakkeren en zich in de haren krabben…

Volgende week zondag wacht ons de inhaalwedstrijd op Sassport Boezinge.

 

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren, Vandewoestyne (85′ Platteau), Buyse (80′ Claeys), Kodia, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (87′ Cardoen). Doelman Toebaert viel niet in.

Poperinge: Houwen, Garreyn, Sohier, Fiey (54′ Coene), Maerten W, Chateau (46′ Cuvelier), Maerten J, Notredame, Deturck, Paridaen, Bafcop. Pauwelyn en doelman Ledoux vielen niet in.

Doelpunten: 75′ Coene (0-1), 77′ Vens (1-1) en 85′ Coene (1-2).

Gele kaarten: 25′ Wallican (KFCM) en 80′ Paridaen (FCP).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Ashly Braeckevelt, bijgestaan door dhr. Niek Provoost en dhr. Ashley Deberdt.

.

Volgende wedstrijd: Sassport Boezinge – KFCM, zondag 10 maart om 15u.

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
6. VERSCHUEREN Tom
7. VANDEWOESTYNE Mathias
12. DEPONDT Brian
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE Simon
17. VENS DylanGoal
18. WALLICAN MartijnYellow Card
3. VAN POUCKE Wout

Subs

10. CARDOEN Gianluca
11. BOURGEOIS Jari
19. CLAEYS Seppe
22. ANCKAERT Sander