26 maart 2022
Score: 2 - 2

Op Jan-Thomas Kerkhof na kon trainer Nigel Smith rekenen op zijn maximaal mogelijk aantal beschikbare spelers voor de derby tegen zijn ex-ploeg SV Rumbeke, derde in de stand. Met nog zes wedstrijden te gaan, moeten er nog vier afgewerkt worden op Ter Borcht, twee buitenshuis. Deze thuismatch stond onder de leiding van dhr. Hein Demeyer.

De 1e helft had niks of weinig om het lijf, echte kansen bleven uit op misschien een poging van Colin Dumoulin na op het kwartier, zijn lobbal viel op het dak van het doel. Vooral veel gemekker en gezaag bij de bezoekers, omtrent het slechte veld -terecht- en de vele ballen die (ver) buiten vlogen. Omtrent dit laatste nog meer gezeur toen de scheidsrechter voor rusten blies op minuut 45 en 10 seconden.

Meteen na de pauze meer animo in de wedstrijd, na een half duel op het middenveld konden de bezoekers counteren, Michiel Vandromme ging in duel maar de bezoeker bleef (gelukkig) overeind op de rand van de zestien, uiteindelijk kon laatstgenoemde de trap blokken. 60′ tellen later een dot van een kans die zoveel meer verdiende… Arthur Declercq haalde snoeihard uit met een prachtige pegel, doelman Vonck was gezien maar de paal bracht voor SVR redding. Net voor het uur dan toch een doelpunt, alweer een cadeautje dat KFCM weggaf onder de vorm van een vrijschop, seconden later tikte Vanfleteren van dichtbij binnen: 0-1, het zou toch geen waar zijn… Minuten later Dumoulin met een mooie poging, maar doelman Julien Van Volcem tikte al even knap het leder van onder zijn lat in corner. De tijd tikte verder maar onze roodbroekjes maakten een vuist en gingen op zoek naar de gelijkmaker… bij geharrewar voor doel waar zowel Arthur Declercq als Marijn Wallican in evenveel seconden het doelhout devieerden: we leken weer alle pech op onze hals te hebben… maar bij de derde poging, van Martijn Wallican was het wel raak! Doelman Vonck sloeg het leder nog weg maar een attente lijnrechter De Larue zag de bal over de doellijn: 1-1! Het bleef uitermate spannend tot in de slotfase, minuut 88-89… de ingevallen Hierro Verbeke bleef druk zetten waarop een bezoeker op het leder knalde… in eigen doel: 2-1 zowaar. Een ongeziene explosie van vreugde op het veld, de voltallige bank op het veld en in de tribune waren de supporters door het dolle heen. Zou KFCM eindelijk, eindelijk nog eens de broodnodige driepunter binnen halen!? Op aangeven van de scheidsrechter zou er ditmaal wel blessuretijd volgen, drie minuten… Meulebeke bleef met hand en tand hun voorsprong verdedigen, langs de zijlijn zat iedereen te knarsetanden… de buit leek binnen tot in het absolute slot, het scorebord bleef op 90, de polshorloge intussen op 94… De laatste inworp voor de bezoekers, achterin wilde men de bal pardoes wegtrappen… net op een speler van Rumbeke waardoor de bal in de voeten van Behaeghel verdween en die, je kan het niet gekker bedenken, binnentrapte: 2-2 en meteen weerklonk het laatste fluitsignaal. Tot onbegrip en frustratie van de thuisaanhang. Dame Fortuna, kan je werkelijk niet één moment dit seizoen eens aan onze zijde staan…!?

Wat een rollercoaster van emoties. Dit verdiende echt niemand binnen onze rood-witte voetbalfamilie. Echt niet. Van overwinningseuforie (misschien iets te veel?) naar een immense ontgoocheling en mokerslag in het gezicht. Hoeveel tegenslag, pech en tegenzittende wedstrijdscenario’s kan je hebben? Het is de samenvatting van ons seizoen. Deze mogelijkse (onverwachte) driepunter had een grote stap geweest richting behoud maar het werd één punt (waarop we misschien op voorhand hadden getekend maar na het wedstrijdslot uiteraard anders aanvoelden). Nog vijf finales te gaan… nog vijf keer alles geven. Met bloed, zweet en tranen… met de jongens die ervoor willen strijden. Op naar volgende week!

.

KFCM: Van Volcem, Den Baes, De Wulf, Verschueren, Declercq, Bayunga, Couwyzer (80′ Verbeke), Ouarane, Tack (89′ Decostere), Vandromme en Wallican (90′ Dejonckheere). Doelman Vanhouwe viel niet in.

Rumbeke: Vonck, Cool, Van Exem, Woodruff, Dutoit, Tyvaert, Vanfleteren, Volckaert, Dumoulin (76′ Behaeghel), Maertens en Vermaut (82′ Decoene). Vanhecke en doelman Kenzi vielen niet in.

Doelpunten: 59′ Vanfleteren (0-1), 71′ Wallican (1-1), 88′ own goal (2-1) en 90′+4 Behaeghel (2-2).

Gele kaarten: 79′ De Wulf (KFCM), 28′ Maertens en 70′ Volckaert (KSVR).

Beeldmateriaal: klik hier

Scheidsrechters: dhr. Hein Demeyer, bijgestaan door dhr. Rune Coppens en dhr. Stefaan De Larue.

Volgende wedstrijd: Wielsbeke – KFCM, zaterdag 2 april om 18u.