11 januari 2020
Score: 1 - 2

Match Report

Speeldag 18 stond bij velen reeds in de agenda genoteerd want dan was er de terugwedstrijd voor de derby op VV Tielt. De heenwedstrijd werd vlotjes met 3-0 gewonnen op het Dr. Leo Abeele Stadion, de return kondigde zich zwaarder en minder ‘evident’ aan. Trainer Nigel Smith begon centraal achterin terug met Gaethan Lannoo, ten koste van Simon Vanmarcke, samen met Michiel Vandromme. Gianluca Cardoen verscheen sinds lang terug aan de aftrap en verving de gekwetste Dylan Vens op het middenveld. De partij stond onder leiding van dhr. Philippe De Vlaminck.

Na een studieronde van een klein kwartier volgde wat druk van de bezoekers uit Meulebeke en dit vooral via diverse hoekschoppen. Halfweg de 1e helft brak Jari Bourgeois door, na een actie in de rechthoek volgde een prima trap, doelman Van Wesemael werkte in hoekschop. Minuut 25 dan VV Tielt eens via corner… deze werd ter hoogte van de 2e paal ongedekt en te gemakkelijk binnengekopt door Thomas Verhaeghe: 1-0, een koude douche voor KFCM. Minuten later alweer Tielt, de 2e bal en daaropvolgende knal verdween net naast via een been van een bezoeker… Even voor de rust nog eens rood-wit, een voorzet van Djordy Tack die verloren leek te gaan, belandde alsnog bij Jari Bourgeois, laatstgenoemde kopte net naast! Rust: 1-0.

Na de pauze waren de pogingen schaarser aan beide zijden, op het uur een voorzet van de Meulebeekse topschutter, Djordy Tack werkte net over maar stond eveneens buitenspel. Het spel ging verder wat op en af, Meulebeke probeerde met veel goede wil de bakens te verzetten maar lukte daarin oorspronkelijk niet echt. Het was wachten tot Michiel Vandromme op minuut 80 op zijn eentje de derby deed kantelen, zijn vrijschop verdween doorheen het pak in de linkerbenedenhoek: 1-1!  De vlam sloeg in de pan maar aan de overzijde was het eveneens bijna prijs… doelman Daan Ronse verslikte zich in zijn controle, bood het leder op een schoteltje aan Jensy Lankcriet dichtbij het doel maar laatstgenoemde was even geschrokken als alle aanwezigen en trapte tot ieders verbazing voorlangs… rood-wit kwam hier wel heel goed weg. En in de slotfase gebeurde waarop iedereen hoopte maar niet zag gebeuren… en toch… de ingevallen Seppe Claeys stuurde Jari Bourgeois op links weg en die werkte mooi af in het verste zijnet: 1-2. Wat een ontlading, wat een vreugde in het Meulebeekse kamp! De vijf minuten extra tijd deden ons nog even bibberen maar het bleef uiteindelijk 1-2!

De redenering dat KFCM misschien iets meer naar huis nam dan het verdiende, kunnen we enigszins begrijpen. Het was geen zorg bij de bezoekers, het werd een derbywinst in een niet zo’n hoogstaand maar wel zeer spannend burenduel. Met deze overwinning bereiken we de kaap van 30 punten, volgende week wacht ons de thuismatch tegen SK Eernegem, die nog in volle ‘operatie behoud’ zit. Afspraak zaterdag om 19u!

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Van Poucke W, Verschueren, Declercq, Tack (89′ Verbrugghe), Cardoen, Bourgeois, Lannoo (60′ Vanmarcke), Vandromme en Wallican (70′ Claeys). Doelman Anckaert viel niet in.

VV Tielt: Van Wesemael, Vanhaeverbeke, Den Baes, De Marrez, Maes, Lanckriet, Van Overbeke, Verhaeghe (69′ Temsamani), Coppé (80′ Casier), Planckaert en Van Goethem

Doelpunten: 25′ Verhaeghe (1-0), 79′ Vandromme (1-1) en 88′ Bourgeois (1-2).

Gele kaarten: 88′ Wallican (KFCM), 51′ T2 Michielsens, 55′ Vanhaeverbeke en 79′ Temsamani (Tielt).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Philippe De Vlaminck, bijgestaan door dhr. Geert Simoens en dhr. Luc Noë.

Volgende wedstrijd: KFCM – SK Eernegem, zaterdag 18 januari om 19u.