2 december 2017
Score: 0 - 3

Match Report

Zaterdag 2 december, de trip naar Oudenburg. Velen trokken met een ‘klein hartje’ richting de kuststreek met in het achterhoofd de nederlaag van vorig jaar bij KWSO. Uiteindelijk bleek dit allemaal nodeloos… het was snel inpakken en wegwezen, wat meteen ook het korte wedstrijdverslag zal verklaren. Trainer Bruno Derveaux rekende opnieuw op dezelfde 15 namen, ditmaal terug met Jony Den Baes aan de aftrap, Steve Dewitte vervoegde Toebaert, Vandersteene en Cardoen op de bank. De partij stond onder de prima leiding van dhr. Daniel Provoost.

De thuisploeg begon gretig aan de partij maar al na tien minute ging de (koude) storm al gaan liggen en was het KFCM die het commando overnam. Het resulteerde in een snel doelpunt, op hoekschop van Dylan Vens bleef de bal in het pak hangen en lukte Jari Bourgeois het openingsdoelpunt: 0-1. De volgende fase was halfweg de 1e helft… Martijn Wallican bleef door storen op de lokale doelman waarop die het leder pardoes tegen onze Meulebekenaar trapte en het leder in doel belandde… 0-2! Rood-wit ging op zijn elan verder… Martijn Wallican werd in de grote rechthoek foutief neergehaald, ref Provoost twijfelde niet en wees naar de stip. Uiteraard was het topschutter Jari Bourgeois die het klusje klaarde en zijn 14e doelpunt van het seizoen scoorde. 0-3: meteen de ruststand en meteen ook de wedstrijd gespeeld. In een overbodige 2e helft hield Meulebeke de controle en liet zelfs nog de kansen liggen om de score verder uit te diepen, Oudenburg daarentegen was niet bij machte om de wedstrijd nog te doen kantelen. Ondermeer een prima actie en voorzet Jari Bourgeois, Martijn Wallican alleen op de doelman Coopman, een bal van Martijn Wallican van de lijn gekeerd en een bal van Jari Bourgeois tegen het doelhout op hoekschop Brian Depondt verdienden meer. Aan de score wijzigde niks meer, het bleef een droge maar erg koude 0-3…

18 op 18… het sprookje gaat (voorlopig) verder… ook de andere ploegen binnen de top 3, Zedelgem & Jabbeke, wonnen hun partij zodat het bovenin ongemeen spannend blijft. In 2017 resten er voor Meulebeke nog 2 thuiswedstrijden, zaterdag ontvangen we Veldegem, de week erop staat de derby tegen VV Tielt op het programma. Vergeet trouwens niet om in te schrijven voor de Footlunch!

De beloften wonnen op zaterdagnamiddag hun wedstrijd tegen Luingnois met 3-2 cijfers en pakken zo ook een fraaie 13 op 15! Verslag onder ‘ploegen, beloften, wedstrijden’.

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren (80′ Dewitte), Vandewoestyne, Kodia (70′ Vandersteene), Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (75′ Cardoen). Doelman Toebaert viel niet in.

Oudenburg: Coopman, Verhelst, De Rop, Du Bois (38′ Desitter), Van Craeynest (75′ Verplancke), Aslami, Taillieu, Devuyst, Defer (75′ Van Belle), Grymonprez en Popelier. Casteleyn viel niet in.

Gele kaarten: 25′ Den Baes (KFCM).

Doelpunten: 13′ Bourgeois (0-1), 22′ Wallican (0-2) en 31′ Bourgeois (0-3, pen).

Beeldmateriaal: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Daniel Provoost, bijgestaan door dhr. Christophe Dhont en dhr. Nicky Masscheleyn.

Volgende wedstrijd: KFCM – FC Veldegem, zaterdag 9 december om 19u.

FOOTLUNCH 12-2017Kerstfeest KFCM 2017

 save the date

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES JonyYellow Card
6. VERSCHUEREN Tom
7. VANDEWOESTYNE Mathias (C)
9. KODIA Michel
11. PLATTEAU ThorbenGoalGoal
12. DEPONDT Brian
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE Simon
17. VENS Dylan
18. WALLICAN MartijnGoal

Subs

5. POPELIER JarneSub6
8. DEGRANDE EmielSub9
10. CARDOEN GianlucaSub18
22. TOEBAERT Simon