9 oktober 2016
Score: 0 - 0

Iedereen keek reikhalzend uit naar de derby Tielt – Meulebeke, het is immers al een tijdje geleden dat beide ploegen elkaar treffen in competitieverband. Er daagde dan ook heel wat volk op voor dit streekduel… de weergoden zorgden voor ideaal zonnig voetbalweer. Enkel jammer dat de Tieltse Groendienst hun huiswerk niet volledig maakte de laatste maanden, de voetbalmat lag er zeer slecht bij. Trainer Bruno Derveaux moest sterkhouder Brian Depondt missen door schorsing, oa. hierdoor verschenen Dries Bernaert en Gaël Vandersteene terug aan de aftrap, Sam Christiaens verdween dan weer naar de bank. Lander Vanderbeke, ook al een Meulebeekse jeugdspeler, maakte zijn debuut dit seizoen bij het 1e elftal. Het toptreffen tussen VV Tielt en KFCM stond onder de deskundige leiding van dhr. Benoit Salembier.

Al snel was het duidelijk, Meulebeke leek zijn dagje niet te hebben en geraakte moeilijk in de wedstrijd: te traag, geen beweging en vooral te weinig spelers op ‘hun niveau’. De thuisploeg daarentegen leek er klaar voor en zowat elke geelbroek stak een tandje bij, al na een paar minuten trof men het doelhout. Op het kwartier eens rood-wit na een vrijschop, Mathias Vandewoestyne devieerde half de bal naast het doel… Halfweg de 1e helft opnieuw VVT na wederom een aanval op hun rechterflank, de trap vloog uiteindelijk voorlangs. Op het halfuur een verkeerde kopbal van Gaethan Lannoo, Tielt profiteerde niet en kopte pal op doelman Daan Ronse. 10′ voor de rust dé kans voor Meulebeke: Jari Bourgeois schudde een knappe individuele actie uit zijn mouwen voorbij enkele verdedigers. Eens op de achterlijn legde hij af tot bij Gaël Vandersteene, zijn trap keerde een verdediger van de doellijn! Het laatste woord in de 1e helft was voor de lokalen, op counter verscheen ex-KFCM’er Bert Van Nieuwenhuyse alleen voor doel maar Daan Ronse bracht redding in 2 tijden, rust 0-0.

Na de pauze niet veel meer soeps hoewel de 1e minuten veelbelovend waren: doelman De Visch tikte over bij een mooie trap van Mathias Vandewoestyne. De daaropvolgende hoekschop verdween in het pak via Gaethan Lannoo, opnieuw werd het leder van de lijn geveegd. Aan de overzijde volgden ook nog een paar pogingen, ofwel voorlangs ofwel naast bij een trap van de ingevallen Aaron Borms. Veel meer viel er niet te noteren, jammer voor de wedstrijd, jammer voor het talrijk opgekomen publiek. In het slofoffensief van KFCM volgde nog een prima kopbal van Gaethan Lannoo op vrije trap Tom Ovaere, een sterk keepende goalie tikte het leder van onder zijn lat in corner. Eindigen deden we zoals we begonnen waren: 0-0 is het magere eindresultaat van een toch wat ontgoochelende derby.

Na afloop leek de teneur in de kleedkamers van Meulebeke eentje van verlies. Niettemin was niet verliezen op Tielt één van de betrachtingen, maar de ontgoocheling was allicht toe te schrijven aan de magere prestatie die werd vertoond. We moeten echter stellen dat we dit seizoen in 6 wedstrijden nog maar 1x verloren, de 1e match op Middelkerke. Daarenboven hield Daan Ronse & zijn verdediging al 3x de nul! Momenteel heeft Meulebeke de beste verdediging en de productiefste aanval… laten we dit misschien komende zondag op eigen veld nog eens bevestigen!?

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Ovaere, Vandersteene (80′ Christiaens), Bernaert (46′ Vanderbeke) Bourgeois, Lannoo, Vanmarcke, Vandewoestyne, Vens en Wallican (46′ Deprez). Doelman Samyn viel niet in.

VV Tielt: De Visch, Devolder (68′ Borms), Ryckebosch, Den Baes, Heytens, Dumolein, De Marrez, Van Nieuwenhuyse, Soete, Verhaeghe (61′ Aghmiri) en Dewitte. Gillewy en doelman Heytens vielen niet in.

Gele kaarten: 60′ Bourgeois (KFCM).

Doelpunten: /

Beeldmateriaal: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Benoit Salembier, bijgestaan door dhr. Korneel Debaes en mevr. Shauni Depruyst.