1 april 2023
Score: 0 - 4

Match Report

Het einde van de competitie nadert met rasse schreden… Op speeldag 27 ontvingen we op Ter Borcht het ambitieuze Sassport Boezinge, hoe ze volgend seizoen zullen heten -na de al dan niet fusie met Westhoek-, is momenteel nog koffiedik kijken. Na het knap punt van vorig weekend bij leider Wevelgem was er terug hoop voor een prima prestatie voor eigen publiek. KFCM moest het wel doen zonder Michiel Vandromme, desalniettemin een sterke bank met Thomas Goddeeris, Arthur Declercq, Siebe Declercq en Matteo Couwyzer. De partij was in handen van dhr. Gilles Douterlungne.

De eerste echte kans was voor Martijn Wallican die op links van ver aanzette, na zijn versnelling volgde een (hoge) trapt naast / voorlangs. Boezinge reageerde via Vervacke, zijn poging van dichtbij in twee tijden redde doelman Siebe Vanhouwe knap. Minuten later assist Chateau, de fraaie neerwaartse kopbal van Laeven was goed, maar Siebe Vanhouwe dook goed plat. De bezoekers verhoogden het tempo en nu was het Chateau die knap centraal richting doel kon, het leder verdween via de tippen van de Meulebeekse goalie in corner. Iets over het halfuur de doorbraak via Timmerman, Gillian De Wulf en Flo Decostere haasten zich tijdig terug. Het was uitstel want even later was Vervacke wél succesvol: 0-1. Nog voor de pauze reactie KFCM via Martijn Wallian, zijn verrassende trap strandde op het dak van het doel.

In de rust een tweetal extra vervangingen, Arthur Declercq was al voor de pauze ingevallen in de plaats van de geblesseerde Simon Taillieu, Siebe Declercq & Matteo Couwyzer vervingen Jan-Thomas Kerkhof & Jelle Van der Veken. Meteen de kans voor Meulebeke, Flo Decostere kreeg vanuit ‘t pak de ideale kans maar zijn trap vloog naast. Rood-wit leek beter in de match te komen, het zware veld speelde parten voor beide partijen. Maar net toen KFCM het evenwicht herstelde, gaf het veel te gemakkelijk de 0-2 weg… solo Boezinge op de achterlijn en Timmerman bedankte voor de inlegger. Siebe Vanhouwe hield even later de thuisploeg nog in de match maar rond minuut 70 lukte Laevens vanuit een scherpe hoek de 0-3. De kelk werd tot op de bodem geledigd, na een fout van Gillian De Wulf zette Chateau de elfmeter om: 0-4.

Boezinge was duidelijk een klasse te sterk en doet volop mee voor de prijzen én de oppergaai. KFCM verweerde zich kranig, hadden we maar zo gespeeld veertien dagen terug tegen Oostnieuwkerke, maar moest de meerdere erkennen in Sassport. Rood-wit lijkt het winnen vergeten te zijn… de laatste thuisoverwinning dateert van meer dan drie maanden terug en over de 12 wedstrijden in 2023 pakte het slechts een 9 op 36… Nog drie wedstrijden te gaan, nog eens punten pakken, en vooral nog eens winnen, lijkt de grootste uitdaging nog. Volgens weekend geen voetbal, Pasen, de week erop trekken we naar Diksmuide!

.

KFCM: Vanhouwe, Den Baes, De Wulf, Decostere, Vanbrabandt, Taillieu (38′ Declercq A), Verbrugghe, Van der Veken (46′ Declercq S), Owusu (69′ Goddeeris), Wallican en Kerkhof (46′ Couwyzer).

Boezinge: Vanbrabandt, Desmet, Van Roose, Chateau, Laevens (76′ Deceuninck), Vervacke (70′ Vandermarliere), Blancke, Boone, Cornette, Brogniez en Timmerman (79′ Vlieghe). Doelman Tant viel niet in.

Doelpunten: 36′ Vervacke (0-1), 67′ Timmerman (0-2), 71′ Laevens (0-3) en 78′ Chateau (0-4, pen).

Gele kaarten: 78′ De Wulf (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Gilles Douterlungne, bijgestaan door dhr. Jonas Haghedooren en dhr. Bernard De Vreese.

.

Volgende wedstrijd: Diksmuide-KFCM, zaterdag 15 april om 19u.

Lineup

2. DEN BAES Jony
Yellow Card
5. DECOSTERE FLO
9. TAILLIEU Simon
14. VERBRUGGHE Thibaut
17. KERKHOF Jan-Thomas
18. WALLICAN Martijn
VANHOUWE Siebe

Subs

3. GODDEERIS ThomasSub
8. DECLERCQ ArthurSub9
Sub17
Sub