23 oktober 2016
Score: 6 - 1

Match Report

Het ‘latere’ wedstrijdverslag na speeldag 8, en na de verrassende zware nederlaag op De Ruiter, komt er enerzijds door wat tijdgebrek van uw dienaar, anderzijds leek het een betere optie eerst nog even de wedstrijd te laten bezinken vooraleer in de pen te kruipen. De topper tussen de nummers 2 bracht een wedstrijd met 2 gezichten: een spannende, aangename eerste helft en een 2e luik waarin KFCM voor vroegtijdige Sint speelde. Een match waarover gisteren veel werd gepraat, niet alleen bij KSVDR of KFCM, maar allicht bij vele ploegen uit de reeks / streek…

De Ruiter -met een blij weerzien met ex-KFCM’er Andres Dendoncker- had 2 spelers op het geschorstenlijstje, Meulebeke-coach Bruno Derveaux kon opnieuw rekenen op zijn 15 namen van de zowat alle reeds gespeelde wedstrijden. Na wat verschuivingen binnen het elftal verdween Jony Den Baes naar de bank (samen met Dries Bernaert, Mathijs Deprez en goalie Chesney Samyn), hierdoor begon Sam Christiaens aan de aftrap. De ‘derby’ -op een prachtige grasmat & met toch een redelijk talrijk opgekomen publiek- bij het Meulebeekse “zwarte beest” stond onder leiding van dhr. Thijs Delzeyne.

Zoals reeds vermeld, de 1e helft was als het ware een cupmatch met spanning, kansen aan beide kanten en doelpunten. Al na 1 minuut KFCM: Brian Depondt met de actie en voorzet… Jari Bourgeois net niet, doelman Caes pakte in 2 tijden. De Ruiter reageerde met een vrijschop van Jeroen Bonte, de daaropvolgende lage kopbal vormde geen probleem voor doelman Daan Ronse. Ook kapitein Tom Ovaere waagde zijn kans na een inworp, vanuit de 2e lijn besloot hij de bal naast. Op het kwartier de thuisploeg: Daan Ronse dook in zijn korte hoek plat op een trap van Ensor Despeghel, bij de daaropvolgende hoekschop trapte Louis Vandepitte naast de kruising. 5′ actie Marijn Wallican voorbij zijn neef Andres Dendoncker, eens bijna op de achterlijn besloot hij in het zijnet. Minuten later voorzet Brian Depondt, Jari Bourgeois & doelman Roy Caes in een luchtduel, laatstgenoemde pakte. Iets voor het halfuur viel het 1e doelpunt van de middag: na een prima hoekschop van Dylan Vens besloot Gaël Vandersteene prima in de kortste hoek: 0-1 en feest bij rood & wit! Het 1e tegendoelpunt van de blauw-witten op eigen veld, het zou ons later een magere troost wezen. Echter nog voor de pauze zetten de lokalen de scheve situatie nog recht op een paar minuten tijd: een vrijschop van Jeroen Bonte kopte Morgan Lefebvre overhoeks in de verste kruising binnen en bij een hoekschop werkte Sam Christiaens ongelukkig van dichtbij het leder in eigen doel: 2-1, meteen de ruststand.

Tijdens de pauze maakte iedereen, spelers-staf-supporters bij beide ploegen, zich op voor nieuwe aangename helft met het idee dat het spannend zou blijven tot de laatste seconden. Tot we 180 seconden verder waren en we de boeken mochten dichtslaan bij een 4-1 tussenstand. Ref Delzeyne had toen al mogen affluiten… De roodbroekjes stonden erbij en keken ernaar… de doelpunten op korte tijd sneden de adem af, de 2e helft een maat voor niks. De Ruiter kwam zelfs, om het mes nog wat dieper te duwen, nog tweemaal tot scoren zodat een zware 6-2 op het bord verscheen, intussen hadden al heel wat bezoekende fans de kantine opgezocht. Voor de rest maken we nog weinig woorden vuil aan de 2e helft -met alle respect voor de prestatie van De Ruiter-. Alle mooie statistieken verdwenen meteen als sneeuw voor de zon…

Uiteraard na de wedstrijd veel uitleg, verklaringen, verbazing, oorzaken,… Maar wie heeft gelijk? Ondergetekende verwijst graag nog eens naar zijn voorbeschouwing (nog eens na te lezen?) alsook naar het wedstrijdverslag van de beloften van afgelopen vrijdag… beide wedstrijden verliepen gelijkaardig, de uitslagen en prestaties niet te verklaren. We kunnen nog lang sakkeren maar er is echter geen man overboord. Misschien beter een ferme slag in het gezicht te krijgen zodat we meteen weer met beide voeten op de grond staan.

Er is slechts één remedie: vrijdag aanstaande een sportief antwoord van de rood-witte entourage met een glansprestatie tegen SK Staden -sorry Nicolas-. Antwoorden op het veld is nog altijd het beste, maar uiteraard is onderschatting opnieuw uit ten boze! Supporters, het was misschien een mokerslag op De Ruiter, we hopen jullie vrijdagavond toch weer talrijk te mogen verwelkomen!

.

KFCM: Ronse, Ovaere, Vandersteene (68′ Den Baes), Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vandewoestyne, Vens, Wallican (68′ Deprez) en Christiaens (60′ Bernaert). Doelman Samyn viel niet in.

SV De Ruiter: Caes, Lefebvre, Despeghel, Dendoncker, Ramant, Vandepitte, Samba, Piceu (81′ Soens), Van Collie, Deckmyn (76′ Buyse) en Bonte (71′ Raes). Vermeulen viel niet in.

Gele kaarten: 70′ Depondt (KFCM).

Doelpunten: 28′ Vandersteene (0-1), 36′ Lefebvre (1-1), 38′ Christiaens (2-1, own), 46′ Piceu (3-1), 48′ Deckmyn (4-1), 60′ Samba (5-1) en 75′ Vandepitte (6-1).

Beeldmateriaal: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Thijs Delzeyne, bijgestaan door dhr. Anthony Porreye en dhr. Patrick Soutaer.