10 februari 2019
Score: 2 - 1

Een degradatieduel op een zompig ongezellig Damme-terrein in stormachtige omstandigheden: er zijn leukere voetbalnamiddagen… Voor deze partij ontbraken de geschorsten Thorben Platteau, Michel Kodia en Martijn Wallican, alsook Gaethan Lannoo en Gianluca Cardoen die pas terug waren na hun skireis. De drie laatstgenoemden tekenden wel present op SVV Damme! Heel wat verschuivingen en wijzigingen dus in het elftal van coach Bruno Derveaux, zo verscheen Mathias Blomme voor het eerst aan de aftrap en vervolledigde Jarne Popelier, pas terug na lange blessure, de selectie. De partij stond onder de deskundige leiding van dhr. Philippe De Vlaminck.

KFCM leek niet van de partij in de 1e heft en ontsnapte aan nog zwaardere 1-0 achterstand bij de rust. Al na 8′ spelen verdween een voorzet van Damme tegen de netten maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Na vrijschop Gies besloot Vandenbussche in één tijd op doel, goalie Daan Ronse pakte. Cherlot pakte op het kwartier uit op snelheid, hij trapt over de uitkomende Daan Ronse over doel. Iets voor het halfuur opnieuw de thuisploeg, ditmaal bracht Jony Den Baes redding op de doellijn. Tellen later dan toch eens Meulebeke, Mathias Vandewoestyne kon net niet op doel besluiten na een center van Matthias Blomme. Minuut 31 dan toch prijs: Gies tikte van dichtbij een voorzet binnen, 1-0, meteen de ruststand.

Na de pauze een duidelijk veel beter rood-wit, Damme leek door zijn beste krachten heen op het zware veld. Kansen volgden voor Meulebeke maar de vrijschop van Dylan Vens en de prima center van Mathias Blomme en de daaropvolgende trap in één tijd net naast van de Meulebeekse kapitein, verdienden beter. Aan de overzijde pakte Daan Ronse goed uit met een redding. Halfweg de 2e helft eindelijk de oververdiende gelijkmaker: Mathias Blomme met de actie waarbij hij foutief werd neergehaald, Brian Depondt knalde de elfmeter via de onderkant lat binnen: 1-1. Bij de gefloten strafschop mocht Vandille vroegtijdig douchen door zijn 2e gele kaart. KFCM leek klaar om ‘erop en erover’ te gaan maar echte kansen bleven even uit. Tot minuut 34 waarin Mathias Blomme wederom foutief neergehaald werd in de zestien, ditmaal zonder fluitsignaal. Het venijn zat in de staart… eerst veegde Daan Ronse een poging van Damme met de voeten weg maar moest zich minuten later, op minuut 87, toch gewonnen geven bij een trap van de ingevallen De Bo: 2-1 en boeken toe.

Spijtig verlies wederom. Alweer tegen een ploeg uit de staart van de rangschikking: 0/6 tegen Damme, 1/6 tegen Deerlijk, 0/6 tegen Kortemark… en dan weet je het wel. Volgende week wacht ons een zwaar kaliber, dan ontvangen we RC Lauwe, momenteel 4e in de rangschikking.

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Vandromme, Blomme (85′ Popelier), Verschueren, Vandewoestyne (82′ Verbrugghe), Buyse (73′ Christiaens), Depondt, Vanmarcke, Vens en Claeys. Doelman Toebaert viel niet in.

Damme: Van Der Borght, Lycke, Fiers (75′ Schutz), Vanndille, Desmet, Cherlet (75′ Degrande), Gies, Brunin, Belpaire, Vandebussche en Okeba (80′ De Bo). Doelman Horbach viel niet in.

Doelpunten: 31′ Gies (1-0), 67′ Depondt (1-1, pen) en 87′ De Bo (2-1).

Gele kaarten: 64′ Vandille en 90′ Desmet (Damme).

Rode kaart: 66′ Vandille (2x geel) (Damme).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Philippe De Vlaminck, bijgestaan door dhr. Philip Verhulst en dhr. Joel Tanghe.