26 oktober 2018
Score: 1 - 2

Match Report

Intussen is de 9e speeldag voor KFCM & Oostnieuwkerke ook al achter de rug. Vrijdagavond – het was eens iets anders – stond dit ‘burenduel’ op de agenda… rood-wit op zoek naar de nodige punten, al hadden we in principe ‘niks te verliezen’, en de bezoekende ambitieuze, zelfs na hun ‘crisis’ in juni, blauwhemden hadden graag zekerheid verworven over de eerste periodetitel en dus het daaraan verbonden eindrondeticket. Het terrein op het Dr. Leo Abeele Stadion lag er, al zeggen we het zelf, subliem bij… enkel maar lovende woorden erover bij de thuisploeg en bezoekers. De weergoden leken even stokken in de wielen te steken maar bleven gelukkig tijdens de wedstrijd rustig. Al bij het eerste fluitsignaal was duidelijk dat er een pak volk was afgezakt naar Ter Borcht… de ticketjesverkoper en de bestellers hadden een druk avondje voor de boeg! De partij stond onder de (wisselvallige…) leiding van dhr. Hein Demeyer.

Het eerste echte wapenfeit van de partij viel te noteren op minuut 9… prima vrijschop van Dylan Vens verdween in de rechthoek waarop de bezoekende goalie Justin Vanbrabandt in de mist ging… kapitein Mathias Vandewoestyne profiteerde en tikte zowaar de 1-0 binnen, gejuich op de tribunes maar de eerste assistent deed dit al snel verstommen: buitenspel en zodoende, al dan niet terecht, werd het doelpunt afgekeurd. Aan de overzijde reageerde Oostnieuwkerke via Davy Ghekiere, na slecht verdedigen,… hij verscheen alleen voor doel maar goalie Daan Ronse bracht mooi redding. Halfweg de 1e helft probeerde Munteanu maar besloot net naast. De partij bleef verder evenwichtig al kunnen we uiteraard niet ontkennen dat de bezoekers kwalitatief, toch individueel, een pak beter waren. Een vergelijking van de budgetten, zelfs na hun ‘problemen’, spreekt boekdelen. Naarmate de rust naderde, duwde SKO het gaspedaal wat in… het resulteerde al snel in een mooi doelpunt: na een bal tussendoor knalde Munteanu van dichtbij hoog binnen: 0-1. De rust leek gehaald te worden bij een 0-1 en heel wat fans snelden naar binnen om tijdig hun pils te kunnen bestellen… maar helaas voor hen zagen ze twee doelpunten aan hun neus voorbij vliegen. Het venijn zat zich in de staart. Na alweer een inworp was het nu Davy Ghekiere die raak trof met een lage schuiver in de diepste hoek: 0-2 en op slag van rust leek de match gespeeld. In de slotseconde wist KFCM echter nog een corner te versieren… Brian Depondt aan de bal en verdediger Simon Vanmarcke kopte zowaar, vanuit het pak, de aansluitingstreffer binnen! De wedstrijd was gered. Rust: 1-2.

Na de pauze was het een tijdlang wachten tot het eerste gevaar. Op het uur een misverstand / duel tussen een bezoekende verdediger en zijn doelman… het doel lag open en Martijn Wallican, weliswaar vanuit een scherpe hoek, legde het leder af tot bij Seppe Claeys in plaats van zelf de gelijkmaker binnen te leggen. Een toegesnelde blauwhemd tackle nog tijdig de bal weg voor de neus van de ingevallen Seppe Claeys, weg kans. Tellen later groot gejoel en protest op de tribunes alsook op en rond het veld… iedereen zag handspel van Oostnieuwkerke in de zestien maar ref Demeyer wuifde zowaar alle protest weg. De kansen bleven beperkt, de troepen van T1 Jeffrey Verhoeven werden nerveuzer en nerveuzer: deze partij kon nog alle kanten op. Rood-wit ging op zoek naar de toch misschien wel verdiende gelijkmaker, ONK lag op de loer om de score verder aan te dikken toch was het wachten tot minuut 78′ voor zo’n poging. Op voorzet rechts kon Munteanu uithalen aan de 2e paal, doelman Daan Ronse pakte uit met prima redding. Wissels werden doorgevoerd, de druk in beide teams opgedreven. 4′ voor tijd leek de match dan toch beslist te worden… de scheidsrechter wees wel heel vlug naar de stip bij een tussenkomst van Gaethan Lannoo maar Munteanu trapte de elfmeter onbesuisd over: het bleef 1-2 met nog een kleine vijf minuten te spelen. KFCM geloofde opnieuw in puntengewin en trok ten aanval, de beste poging was nog voor Dylan Vens maar die zag zijn bal, via een verdediger en buitenkant paal, in corner gewerkt. Zelfs de extra minuten blessuretijd, inclusief een vrijschop voor Meulebeke met alle spelers – zelfs doelman Daan Ronse – mee voorin, brachten geen soelaas. Oostnieuwkerke ontsnapte aan puntenverlies, onze roodbroekjes kregen alweer een portie ontgoocheling te verwerken en bleven een tijdlang verweesd achter op het veld na het laatste fluitsignaal. Moegestreden.

Voor een zoveelste maal dit seizoen verloren met één goaltje verschil, alweer ‘zat er meer in’ / ‘verdienden we meer’ / ‘we werkten een goeie partij af’ / … maar daaraan hebben we uiteraard niks. We konden het veld met een opgeheven hoofd verlaten maar nul punten blijft nul punten, ongeacht de geleverde prestatie. En die was weer om ons petje af te doen : gewroet, gewerkt, gestreden. Proficiat rood-wit… met zo’n inzet en prestaties komen de broodnodige punten er wel aan!

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren, Vandewoestyne (76′ Vandromme), Cardoen (57′ Kodia), Platteau (57′ Claeys), Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican. Doelman Toebaert viel niet in.

Oostnieuwkerke: Vanbrabandt, Scheldeman, Bentein, De Deygere, Defevere, Yde, Munteanu, Denoo, Hoflack (71′ Colpaert), Ghekiere (57′ Vanelslander) en Buyse. Veracx en doelman Anne vielen niet in.

Doelpunten: 38′ Munteanu (0-1), 44′ Ghekiere (0-2) en 45′ Vanmarcke (1-2).

Gele kaarten: 52′ Platteau (KFCM), 32′ Munteanu en 88′ Buyse (ONK).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Hein Demeyer, bijgestaan door dhr. Niek Provoost en dhr. Joel Tanghe.