8 september 2018
Score: 0 - 1

Eerste thuiswedstrijd op ons eigen Dr. Leo Abeele Stadion dit seizoen. Trainer Bruno Derveaux recupereerde Tom Verschueren en ook Brian Depondt geraakte in laatste instantie speelklaar. Sam Christiaens viel geblesseerd af, en eveneens  in het buitenland. Op de bank verving Eduard Bakelandt Matthias Blomme. De partij stond onder leiding van dhr. Koen Vanhoutte, hij floot zijn 100ste wedstrijd in 1e provinciale waarvoor nogmaals onze felicitaties.

Heel wat toeschouwers waren afgezakt naar Ter Borcht voor deze partij, het aantal kansen in de match was daarentegen het tegenovergestelde. Vandaar het korte verslag in vergelijking met de epistel van vorige speeldag… Al na 4′ knalde Verhelst van ver net naast, de verwittiging op wat volgde. Na 9′ versnelde Barzeele naar doel en liet de verdediging achter zich, eens voor doel besloot hij de bal onder goalie Daan Ronse tegen de touwen. Veel goede wil nadien, maar van noemenswaardige doelpogingen konden we niet spreken tot even voor de rust. Na actie Gianluca Cardoen volgde de kopbal van Michel Kodia maar de bezoekers werkten weg.

De 2e helft was voor KFCM, onze roodbroekjes (blauwbroekjes voor de gelegenheid) trokken ten aanval maar eens aan de zestien stokte het. Op een zeldzame tegenprik viel zowaar bijna de 0-2, een bezoeker trof de binnenkant paal op hoekschop! 20′ voor tijd smeet trainer Bruno Derveaux nog extra aanvallende impulsen in de ploeg, voor Vlamertinge was het pompen of verzuipen. Een kopbal van Eduard Baekelandt (net over), op hoekschop Brian Depondt bleek echter het grootste gevaar. Diep in blessuretijd viel het leder nog in het pak in de grote rechthoek, maar ook hier overleefde SKV… Het bleef 0-1.

Opnieuw dus verlies met het kleinste verschil. Opnieuw met een tikkeltje meer geluk was een gelijkspel mogelijk maar Dame Fortuna blijkt eventjes ver weg te zijn. Het blijft verder hard werken en ons te focussen op de volgende speeldag om zo snel mogelijk de nul van het bord te vegen.

De beloften pakten intussen een zes op zes na overwinningen tegen Oostnieuwkerke (4-5) en Bredene (3-0). Verslagen hiervan onder ‘ploegen-beloften-wedstrijden’.

.

KFCM: Ronse, Den Baes (71′ Platteau), Verschueren (88′ Vandromme), Vandewoestyne, Kodia, Cardoen, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (71′ Baekelandt). Doelman Toebaert viel niet in.

Vlamertinge: De Smet, Decaestcker, Jacob, Cappoen, Barzeele (63′ Crombez), Jacob (63′ Delporte), Claeys, Artois, Durnez, Verhelst en Deltour. Doelman Nuytten viel niet in.

Doelpunten: 11′ Barzeele (0-1).

Gele kaarten: 89′ Cardoen (KFCM), 45′ Artois, 53′ Claeys en 93′ Cappoen (SKV).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Koen Vanhoutte, bijgestaan door dhr. Ewout Leys en dhr. Joel Tanghe.