12 maart 2023
Score: 1 - 1

Alweer voor de zoveelste week op rij heel wat verschuivingen en wijzigingen binnen de selectie en bij de namen aan de aftrap. De partij van speeldag 24 stond onder leiding van dhr. Ayoub Haidar.

Deerlijk begon het best aan de partij, voetbalde voornamelijk op de helft van Meulebeke maar tot echte kansen kwam het niet. Toen KFCM meer in de match kwam, leverde het meteen een dubieuze strafschopfase op, Martijn Wallican werd aangetikt maar het spel mocht verder. Deerlijk counterde meteen, verscheen voor doel maar trapte over. Minuten later pech voor Senne Vanbrabandt, die geblesseerd naar de kant moest, Flo Decostere maakte de invalbeurt. Iets voor het halfuur terug KFCM met een aanval via Gillian De Wulf – Roosevelt Owusu, laatstgenoemde zette voor en Matteo Couwyzer trapt in één tijd… een verdediger blokte de bal. Rood-wit had zijn draai gevonden en nu was het Jony Den Baes met de prima voorzet, Thibaut Verbrugghe werkte in één tijd naast. De laatste minuten voor de rust waren er nog met gevaar, op hoekschop van de thuisploeg geraakte de bal niet weg, een thuisspeler haalde uit maar de poging aan de 2e paal vloog voorlangs. Op een counter en doorzetten van Jony Den Baes was het Matteo Couwyzer die Thomas Hollebeke alleen richting doel stuurde, hij drukte af maar doelman Rogiers werkte nog in hoekschop. Toen iedereen zich verzoende met het logische gelijkspel bij de rust, werd het bijna toch 1-0. Deerlijk verscheen plots in een 3 tegen 1 situatie voor doel maar Vandendriessche was niet trefzeker, doelman Siebe Vanhouwe bracht knap redding, oef.

De tweede helft bracht minder doelgevaar maar een scenario van de 1e helft was wel in de maak. Deerlijk begon het best, Meulebeke moest opnieuw even zoeken. Het leverde de thuisploeg uiteindelijk een doelpunt op… balverlies bij KFCM, achterin even naast de bal en De Waele zag zijn trap, via de tippen van goalie Siebe Vanhouwe in doel vliegen: 1-0! Het spel ging goed op en af tot een kwartier voor ‘t einde de gelijkmaker viel, de ingevallen Aaron Borms met de voorzet en Thibaut Verbrugghe kopte knap, via het doelhout, hard binnen: 1-1! Meulebeke eindigde de wedstrijd nog met 10, Aaron Borms zijn optreden in Deerlijk was van korte duur, een fout in de middencirkel werd streng bestraft met een directe rode kaart, tot ieders verbazing… Alle hens aan dek dus nog bij rood-wit en… het kreeg nog de beste kans, op een counter poeierde Matteo Couwyzer richting doel… buitenkant paal was het gevolg!

1-1 was al bij al de logische eindstand op Deerlijk. Gelijkspel negen (9!) voor stamnummer 1255 dit seizoen, de 16e wedstrijd zonder nederlaag. Volgende week ontvangen we de (verre) buren van SK Oostnieuwkerke…

.

KFCM: Vanhouwe, Den Baes, De Wulf (79′ Dekimpe), Vanbrabandt (25′ Decostere), Taillieu, Couwyzer, Verbrugghe, Vandromme, Wallican (71′ Van der Veken), Owusu (64′ Borms) en Hollebeke.

Deerlijk: Rogiers, Goeminne, Demeyere, Vandekerckhove, Vandendriessche, Dutoit, Lebsir, Dujardin, Manderick, Oosterlinck (52′ De Waele) en Honoré. Kasmi en doelman Willequet vielen niet in.

Doelpunten: 57′ De Waele (1-0) en 75′ Verbrugghe (1-1).

Gele kaarten: 66′ Wallican, 80′ Decostere, 90′ Hollebeke (KFCM), 85′ De Waele en 90′ Goeminne (Deerlijk).

Rode kaart: 80′ Borms (KFCM, direct).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Ayoub Haidar, bijgestaan door dhr. Luc Tandt en dhr. Jurgen Munghen.