7 oktober 2018
Score: 1 - 0

Match Report

Speeldag 6. De derby op Wielsbeke, een mooie affiche voor menig voetballiefhebbers en dit op een goeie mat met een deugddoend herfstzonnetje. Trainer Bruno Derveaux koos voor dezelfde namen op het wedstrijdblad die de week ervoor wonnen tegen Boezinge maar moest in allerijl nog Michel Kodia laten vervangen door Meulebekenaar Eduard Baekelandt. Aan de aftrap kreeg Thorben Platteau opnieuw het vertrouwen, hierdoor verdween Martijn Wallican naar de bank. Het streekduel stond onder leiding van dhr. Mathias Dumarey.

Meulebeke begon het best aan de partij en creëerde meteen enkele kansen: doelman Vandenborre werkte half weg op een pegel van Thorben Platteau (2′), vrijschop Brian Depondt werd weggewerkt – Gianluca Cardoen trapte de 2e bal in één tijd over (14′), na prima aanval schilderde Brian Depondt het leder op het hoofd van kapitein Mathias Vandewoestyne maar die kopte aan de 1e paal net naast (17′). Tussenin ‘dreigde’ de thuisploeg even met een trap van Mathieu Vlieghe in het zijnet. Minuut 26 werd dan uiteindelijk alles bepalend, het laatste woord was/is hierover nog niet gezegd… maar we wikken en wegen de woorden, heel wat (neutrale) partijen zullen met vergrootglas wel het verslag komen te lezen…  Op counter volgde er een duel tussen een thuisspeler en Alessandro Buyse… eerst aanvallende fout (!?) – 1e fout van onze roodbroek buiten de 16 (!?) – 2e fout met uiteindelijke val in de 16 (!?): de 1e assistent gaf op alle drie de fases geen teken, de ref leek eerst melding te maken voor een vrije trap buiten de rechthoek om dan binnen de seconde naar de stip te wijzen én de directe rode kaart voor Alessandro Buyse te trekken… Het protest was uiteraard groot niettemin de beslissing definitief. Het was Mathieu Vlieghe een zorg… het zette de elfmeter om en zo zijn ploeg gevleid op 1-0. KFCM dus nog meer dan een uur met 10 verder! Minuten later kreeg Mathias Vandewoestyne de kans op de gelijkmaker maar hij besloot van dichtbij zowaar naast. Ruststand: 1-0.

Meteen na de pauze opnieuw KFCM… na een aanval kon Mathias Vandewoestyne prima uithalen… maar doelman Arnold Vandenborre ranselde het leder uit zijn doel. Op het uur een knappe uithaal van Pieter De Winter, doelman Daan Ronse redde even knap met de benen/voeten! Minuten later de ingevallen Martijn Wallican met de actie en het duel in de 16 tegen Glenn Maddens, de roodbroek ging neer na contact maar de ref wuifde alle vraag naar strafschop weg. Rood-wit speelde nog steeds met een man minder maar dat was niet te merken op het veld, integendeel. Onze mannen streden met een groot hart en voelden dat puntengewin er nog in zat, maar de tank liep beetje per beetje verder leeg. Een kwartier voor het einde dreigde Wielsbeke nog eens via de ingevallen Kevin Wullaert. Tot 2x toe maar eerst was Brian Depondt tijdig terug voor een correcte tackle, de rebound wist doelman Daan Ronse, wat uit doel, onschadelijk te maken. 9′ voor tijd dan dé kans voor de (verdiende) gelijkmaker… hoekschop Dylan Vens, Gaethan Lannoo zag zijn kopbal tegen de paal buiten ketsen (foto boven)! Diep in blessuretijd volgde nog een vrijschop voor Meulebeke op een mooie plaats maar Gaethan Lannoo trapte die onbesuisd ver naast. Einde: 1-0.

De vierde nederlaag van dit seizoen met een krappe één – nul uitslag en wederom niet verdiend, integendeel. Net als vorige week, toen Boezinge kwam verliezen op Ter Borcht, weerklonk uit het andere kamp dat men een ‘slechte match’ had gespeeld en een offday kenden… wel een heel gemakkelijke uitleg. Zou dit ook geen ‘verdienste’ zijn van de tegenstander, KFC Meulebeke dus. Wielsbeke kende gisteren ‘geluk’ en kwam goed weg met de nipte overwinning. Het team dat wil uitstralen een van dé clubs van Eerste te zijn speelde meer dan een uur met een man meer maar dit was niet te zien tussen de krijtlijnen, als we daarenboven nog eens de namen bekijken die op de bank zaten… Soit, voor KFCM was het weer een zure appel om door te bijten… De focus ligt intussen op komende zaterdag: het belangrijke treffen met Damme!

 

KFCM: Ronse, Vandromme, Verschueren (85′ Den Baes), Vandewoestyne, Cardoen  (57′ Wallican), Platteau (72′ Baekelandt), Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Buyse. Doelman Toebaert viel niet in.

Wielsbeke: Vandenborre, Khramaz, Maddens, Coopman, Vlieghe (85′ Wullaert J), Delporte (70′ Wullaert K), Beeuwsaert, D’Hondt, Rogiers, Planckaert (65′ Vercouter) en De Winter. Vandendriessche viel niet in.

Doelpunten: 26′ Vlieghe (1-0, pen).

Gele kaarten: 60′ Platteau, 65′ Vandewoestyne, 92′ Depondt (KFCM), 34′ Delporte en 43′ De Winter.

Rode kaart: 26′ Buyse (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Mathias Dumarey, bijgestaan door mevr. Shauni Depruyst en dhr. Ewout Claeys.

.

Volgende wedstrijd: KFCM – SVV Damme, zaterdag 13 oktober om 19u

Lineup

1. RONSE Daan
6. VERSCHUEREN Tom
7. VANDEWOESTYNE MathiasYellow Card
10. CARDOEN Gianluca
11. BOURGEOIS JariYellow Card
12. DEPONDT BrianYellow Card
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE Simon
17. VENS Dylan
3. VAN POUCKE WoutRed Card
16. VANDROMME Michiel

Subs

2. DEN BAES JonySub6
15. BAEKELANDT EduardSub11
18. WALLICAN MartijnSub10
22. ANCKAERT Sander