In afwachting van het belangrijke weekend 14 & 15 maart, een speeldag met op en top “degradatietoppers“, het krantenartikel van dinsdag 3 maart uit Het Nieuwsblad.

Op speeldag 26 staan immers Meulebeke-Zwevegem, Rumbeke-Langemark, Wevelgem-Helkijn en Westkapelle-Oostduinkerke op het programma!!!

‘Alles rechtzetten in laatste vijf matchen.’

Meulebeke – FC Meulebeke verloor bij SK Vlamertinge met 3-1 en blijft zo in de gevarenzone.

‘Vlamertinge begon fel’, vertelt speler Andreas Van Autrève. ‘De thuisploeg zette meteen veel druk en wij kwamen er niet goed uit. Met een goed uitgespeelde aanval kwam Vlamertinge terecht 1-0 voor. Maar daar bleef het bij. Bij de rust stond die kleine achterstand nog op het bord en dat was dus niet slecht voor ons. We kwamen goed uit de kleedkamers en konden wat druk ontwikkelen. Maar het was Vlamertinge dat opnieuw scoorde, al dan niet vanuit een buitenspelpositie. Daar was nogal wat discussie rond. Soit, het stond 2-0. Maar dan kregen we een penalty en Tom Ternest liet er geen gras over groeien. Lang hebben we niet kunnen genieten van die aansluitingstreffer. Nauwelijks twee minuten later scoorde de thuisploeg opnieuw en toen was het boeken toe.’

‘Nu, het is niet tegen topploegen als Vlamertinge dat wij de nodige punten moeten sprokkelen’, vervolgt Van Autrève. ‘Maar wel tegen onze rechtstreekse degradatieconcurrenten. We gaan alles kunnen rechtzetten in onze laatste vijf matchen. Want met Zwevegem, Oostduinkerke, Langemark, Rumbeke en Westkapelle krijgen we allemaal haalbare kaarten voorgeschoteld.’